[]

psikolog? psikiyatr?

belli bazı aşamadığım sıkıntılarım var. çok yıprandım ve yıpranıyorum. aylık mali düzenim çok imkan vermediği için çözüme ulaşma yolunda çok para harcayamam ne yazık ki...

sorunları buradan yazsam ancak bir uzman bilebilir. sizi de yormak istemiyorum. sadece şunu merak ediyorum: psikolog ihtiyacım mı var yoksa psikiyatri mi? bunu ben nasıl anlayabilirim?


 
Cok yoruma acik bir durum tabi ama benim fikrim su ki eger gunluk hayati engelleyecek seviyedeyse, evden cikamiyorsaniz, toplu tasima kullanamiyorsaniz, isinizi yapamiyorsaniz vb. senaryolarsa psikiyatri diyorum ben.


  • skulldragon  (16.12.19 16:33:58) 
merhaba, terapi için aylık bütçeniz nedir? çoğu psikolojik sorun psikologla çözülebilir bence. psikiyatriste gitmeniz demek ilaç almanız demek, bence bir insanın ilaç alabilmesi için sosyal ilişkilerinde, iş hayatında ya da yaşamının bir kısmında ciddi manada bir sorun olması ve bu sorunun normal hayatı sekteye uğratması gerekiyor.

mesela aşamadığınız travmanız varsa, panik atak bozukluğunuz varsa, geçmişe dair yaralarınız varsa, kötü, zayıf ya da zararlı bir insan olduğunuzu düşünüyorsanız, cinsel problemleriniz varsa, aşırı kaygı yaşıyorsanız, öfke kontrolü konusunda sıkıntı yaşıyorsanız vs. bu gibi problemleri ilaçsız çözebilirsiniz. bunların farkındasınızdır ve hayatınızı bunlarla da bir şekilde yürütürsünüz.

fakat mesela halüsinasyonlar görüyorsanız, fantezileriniz hayatınızı kaplıyorsa ve gerçeğe çok yakınsa, gerçekle hayali ayırt edemiyorsanız, şizofrenseniz, psikopatsanız, manikseniz, psikozluysanız vs. gerçeklikle kopukluklar yaşadığınız bir sıkıntınız varsa ve sosyal hayatınızı ortalama bir şekilde yürütemiyorsanız ilaç yardımı almalısınız. buna da siz karar veremezsiniz. eğer bu saydıklarımdan biriyseniz zaten kendinize bu tanıları koyamazsınız. bir psikoloğa giderseniz o sizi yönlendirecek ve psikiyatrist ihtiyacınız varsa söyleyecektir.
  • fragile lady  (16.12.19 16:42:04) 
doktor değilim.
tavsiyem önce psikiyatriye gidin. eğer ilaçla üstesinden gelirseniz size maliyeti çok daha az olacaktır. ilaç fayda etmezse mecbur pahalı olan terapi seçeneği gündeme gelir. belkide 10 tl'lik ilaç rahatlama sağlayacak, bende sağlamıştı.

  • aslindasorunumpsikolojik  (16.12.19 18:52:27) 
psikoloğa gidin, aynen gerekirse o zaten sizi psikiyatriste yönlendirecektir. maddi durumunuzdan da bahsedin..


  • cedric tweedledee  (16.12.19 20:34:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.