[]

Geçen yıl aldığım şarap içilir mi?

Terra'nın yanlış hatırlamıyorsam shiraz olanını almıştım geçen yıl. Şişesinde 2016 yazıyordu. Karanlıkta yatık bekledi aldığımdan beri hiç açılmadı.

Bunun zamanı geçmiş midir? Açınca üzülür müyüm?


 
üzülmezsin iç


  • kablelvuku  (16.12.19 11:49:58) 
üzülmezsin muhtemelen ama daha da beklettikçe kötüleşir.

ayrıca 2016 üretimi yani fermantesi 2016'da tamamlanmış, fıçıyı açmışlar demek oluyor sanırım. piyasaya daha geç sürülmüş olabilir ki geçen sene aldım diyorsun. fabrikada da beklemiş olabilir uygun şartlarda bi süre yani.
  • kveldulv  (16.12.19 12:02:28) 
2016 rekoltesi 2017'de piyasaya sürülmüştür. yanlış hatırlamıyorsam terra 10-12 ay kadar arası fıçıda dinlendiriliyor. 2016'de bağ bozumu eylülde olsa, eylülde toplanan üzümlerle yapıldı demek yani.

2017 ağustos-eylül gibi çıkmıştır. üzmez.
  • dunga  (16.12.19 12:27:01) 
shiraz denizli güney ilçesinin üzümü. eylül sonu toplanır.


  • mikahakkinen  (16.12.19 14:36:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.