[]

çiçek hastalığı virüsünün DNA'sından virüs üretilebilirmi ?

bildiğiniz gibi şu an dünyada (en son aşı olanlar dahil) hiç kimsenin çiçek virüsüne karşı bağışıklığı yok ve bu virüs 10 kişiden 3'ünü öldürüyor.
aşağıdaki yayında bu virüsün tam DNA'sı üstünde araştırma yapmışlar.
www.ncbi.nlm.nih.gov
zaten 186k baz harf var dna'sa sadece.
virüsün kendisi 3 örnek abd'de bir örnek rusya'da bulunuyor ve who'nun yok edin demesine rağmen bu 2 ülke yok etmiyor.
bir araştırmacı 186k baz DNA kodu sentetik üretip boş bir virüs hücresinin içine yerleştirip sıfırdan çiçek virüsü üretip biyolojil silah amaçlı kullanamazmı ? çiçek virüsü geçtiğimiz 1800-1970 arasında 500 milyon insanın ölümüne sebep olmuş bir hastalıkmış.

mesela bill gates "nükleer silah 100 milyon insanı öldürünce durması beklenir ama çiçek virüsü durmaz" demiş
www.cnnturk.com

diyelimki manyağın teki çiçek virüsünü üretip yeniden dağıttı.
toplanın acil durum planımı açıklıyorum :)
1- tüm dünyada sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
2- sadece acil altyapı ve sağlık ve gıda hizmetlerinin üretimi ve dağıtımı için çok az insan çalışmaya devam edecek.
3-belediye görevlileri evlerin kapılarına temel gıda maddeleri bırakacak.
4- dünyadaki tüm lablar 7/24 çiçek virüsü üretecek. atıyorum 2 ay içinde aşılar hazır hale gelince tüm dünya nüfusu evlerinde aşılanacak ve yaşam eskisi gibi devam edecek.
5-virüsü dağıtanı bulup ağzını burnunu kıracağız.

tabi dünya ekonomisinin %10 küçülmesi gibi birçok sosyal ve ekonomik sorunla uğraşılacak ama 8 milyar insanın %30'unun ölmesinden iyidir.

 
Manyağın teki üretmez de ABD ya da Rusya, bunu silah olarak kullanabilir ileride. Zaten yanılmıyorsam insanoğlunun alt ettiği tek hastalık çiçek hastalığı. Şu an yaşlılar hariç bize aşı da yapılmadı.


  • cemallamec  (15.12.19 23:15:34) 
aşının koruması 20 sene. en son aşı olan 30+ sene önce oldu.
şu an dünyada hiçkimse bağışık değil.
bir ülkenin biyolojik silah olarak kullanmasına ihtimal vermiyorum çünkü kendi halkınıda vurur, herkesi vurur. hiçbir genelkurmay başkanlığı böyle bir salaklık yapmaz. abd'de kafayı sıyırıp 20-30 kişiyi kurşunlayıp intihar eden tiplerin biraz daha zekisi yaparsa yapar.
  • aslindasorunumpsikolojik  (15.12.19 23:18:20 ~ 23:19:55) 
bizim tus dershanesindeki mikro hocası her derste bunu diyodu. Hastalık eradike edildi ama amerika ve rusya'da var, biyolojik silah olarak tutuyorlar vs. Biraz komplo teorisi olsa da aslında gerçeklik payı da yok değil. Şu an olası gözükmüyor ama 100 yıl içinde ne olacağı belli değil. Trump gibi 3 5 kişi daha seçilse üst üste, Rusya'da da Putin gibi soğukkanlı olmayan bi manyak gelse 3. Dünya Savaşı'nın çıkmayacağının garantisi yok.


  • nundu  (15.12.19 23:20:35) 
Uygun laboratuvar ve ekipman şartlarında virüs gayet üretilebilir. Hatta şu anda bile hayvan modellerinde hastalık oluşturmak için sentetik virüsler kullanıyoruz, elinizde uygun DNA varsa sentetik viroloji ile bunlar mümkün şeyler, linkleri siz de vermişsiniz ama, 2018 yılı sentetik çiçek virüsü ile ilgili haberi de buraya ekliyorum:

popsci.com.tr

Konu ile ilgili review: www.ncbi.nlm.nih.gov

Not: Genom ve protein bilgisi var olduğu sürece, virüs ortadan kaldırılsa bile tekrar birileri tarafından sentetik yollarla üretilebilir, ha bu işi yapacaklar kafayı bozduysa birkaç hastalık geni ile kombineli tasarım yapar ve içerisine bir kill switch de koyarak virüs aktivitesini de istediği gibi kontrol eder. Özetle Bilgi güçtür, biyolojinin sınırları da tehlikelidir :)
  • superior  (15.12.19 23:47:38 ~ 23:55:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.