[]

Çalınan pasaport ve green card sorunu

1 hafta önce son bulan italya gezimizde arkadaşın pasaport, kimlik, az miktar para ve kartlar, sırt çantası içinden ufak bir el çantası ile çalındı. Polise falan gittik ama sonuç tabii ki çıkmadı. Polislerde bizde çok iyi ingilizce konuşamadığımız için pek ilgilenmek de istememiş olabilirler. Kartları falan iptal ettirdik tabi. Para çekmeye giderken çalındığı için 30-40 euro gibi bir parası çalınmış oldu arkadaşın.

Kendimden böyle bir avanaklık beklerken arkadaşın bu duruma düşmesi sonucu green card için başvurduğu pasaport olmasından dolayı sekteye uğramış mı oldu?
Arkadaş green cardı kazansa yeni pasaport ile numara tutmayacak haliyle. Ne yapabilir bu arkadaş? Nasıl bir yol izleyebilir? Atıyorum kayıp ilanını götürse görüşmeye falan? Pasaport numarasını da bilmiyoruz gerçi...

 
Eski pasaport numaralarınız kayıtlı oluyor, en kötü NVİ'den o şekilde bir yazı talep eder.


  • malheiros  (15.12.19 18:59:48) 
yurt disinda pasaport dahil cüzdan calinmasi durumda kisinin aklina sadece bir cekilis olan green card geliyorsa bir yerde o kisi hayatina ceki düzen vermeli bence.


  • duygusuzromantik  (15.12.19 19:10:53) 
@duygusuz
Olay 1 hafta önce oldu. Maddi kayıp çok büyük değil, yas mı tutalım sizin gibi şizofren mi olalım?

  • enis buyutucu  (15.12.19 19:13:49) 
Eskiden emniyette tutuluyordu bilgiler. Hangi pasaportu kullandığınız ülkeye giriş çıkış saatlerine kadar çıktı alabiliyordunuz. Muhakkak nufus idaresinde de aynı uygulama vardır.


  • goodman  (15.12.19 20:04:20) 
Green card başvuru koşullarında böyle bir seçenek vardı. Kaybolması değil de pasaport bilgilerinin değişmesi gibi. Bilgiler değişirse biryeri bilgilendirin diyordu hatırlamıyorum.
Başvuru koşullarını bulup inceleyin.

  • artci sarsinti  (15.12.19 22:43:55) 
Eğer 2020 Gc kazananı ise ranvedu anında yeni pasaportu ile gidibilir. Sorun yok.
Eğer 2021 başvuranı ise kazanma halinde emniyetten kaybolduğuna dair yazı alıp, yeni pasaportu ile randevuya gidebilir.

  • piotr  (16.12.19 13:28:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.