[]

Ağaçlar topraktan besleniyorsa neden altlarındaki toprak azalmıyor?

Merhaba

Ağaçlar toprraktaki besini suyu alıp büyüyorlar sanırım özellikle azotu kullanıyorlar topraktan. Mesela çok büyük çınar ağaçları var bilmem kaç tonluk. Ama bu ağaçların üzerinde bulundukları toprakta bir eksilme olmuyor gibi.

Tamam fotosentezle besin elde ediyorlar ama o kadar, kabuk, yaprak ve dal için topraktan malzeme almaları ve toprağı tüketmeleri gerekmez mi? Nasıl toprak miktarı sabit kalabiliyor?

 
bu bir döngüdür. toprağı yemiyor ağaç sonuçta. topraktaki mineral su ve besini kullanıyor. toprağa bunlar geri dönüyor. yere düşen yaprak bile toprağa katkı sağlar. yağan yağmur suyu toprağa tekrar kazandırır.


  • jelly bear  (15.12.19 14:02:21) 
Toprağı tüketmiyor, emikliyor.


  • fezagezgini  (15.12.19 15:05:38) 
çünkü sürekli yeni toprak (çürüyen organizmalar) geliyor. Evde saksıda bir süre sonra saksıdaki toprağın azaldığını görürsünüz, yenisi gelmez ise azalır.


  • gezegen olan pluton  (15.12.19 15:22:25 ~ 15:23:19) 
balıklar sudaki oksijeni kullanıyorsa oksijen neden binlerce yıllardır bitmiyor gibi soru olmuş bu. hepsinin döngüsü var.


  • prizmatik  (15.12.19 15:23:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.