[]

Arabanın freninin tutmaması mümkün mü?

Selam gencler. Kisaca anlatayim da bisey soyleyin ya.Gecenlerde 2015 otomatik insignia aldim. Araba gayet stabil. Sabah 9 da mesaiye gittim.giderken hicbir sorun yoktu. Ogleye dogru eve donecektim. Calistirdim arabayi yaklasik bir km sonra hafif yokus aşagi 30'la inerken onumdeki araba yavasladi. O esnada ben frene bi dokundum ama fren yok. Evet abartmiyorum resmen fren yok. Bastigim anda anda abs devreye girdi ama 3 metrede duracak araba belki 20 metrede durdu. Allahtan tam kavsaktaydim da karsidan araba da gelmeyince ters yola attim kendimi. Degilse kesin vuracaktik ondeki arabaya. Ortam buz gibi oldu. Yavas yavas indik musait bir yere gittik denedik gayet sorunsuz calisiyor.

Ne olmus olabilir? bisey soyleyin lutfen


 
Lastiklerin değişme zamanı gelmiş gibi. Yokuş aşağı yük binince lastikler yeri tutamadığı için ABS girmiş belli ki. Dolayısıyla fren tutmamış gibi hissettiniz. Düz yolda tuttuğuna göre frende sorun yok. Hava soğuksa lastik iyi durumda olsa bile soğuk olduğu için yeri tutamamış olabilir. Lastikleri isittiktan sonra boş bir yokuşta, güvenli bir yerde deneyin bence.


  • orient blue  (15.12.19 11:49:35) 
Arabanin fren merkezlerine,hidroligine ,aksamlarina bir baktirin


  • duptıs  (15.12.19 11:54:44) 
sonrasinda sorun yoksa, fren hidroligi ile ilgili bir sorun olmus olabilir. fren hidroligini kontrol ettirin. bir de eger o esnada araba stop ettiyse hidrolikler bosalmis olabilir. yokus asagi gidiyorduk diyorsun, vites bosta degildi degil mi? vites bostayken motor rolantide calisacagi icin yine hidrolikleri tam olarak dolduramaz.


  • crucio  (15.12.19 12:08:30) 
Araba stop etmedi. Vites de d de idi. Yani bu sikinti lastiklerden olabilir mi. Evet lastiklerin zamani geldi ve yazlik lastik. Ama asagida gayet iyi tutmasi ne ola ki


  • demirr  (15.12.19 12:11:49) 
lastiklerin ısınma süreci vardır. yazlıkta olsa kışlıkta olsa lastikler 10 km gibi bir süreçte ısınır. araba hareket ettikten hemen sonra yol tutuşu biraz düşük olur. lastiklerin 50bin km yapmış veya 5 seneyi geçirmişse yol tutuşu düşer.


  • mikahakkinen  (15.12.19 13:21:27) 
Benzer bir olay bir yakınımın VW Polo arabasında giderken başımıza gelmişti. Arabanın fren servosu(westinghouse) değişti serviste. yaklaşık 3 yıl oldu bir daha fren sorunu yaşanmadı.


  • faithless  (15.12.19 13:53:22 ~ 16:17:57) 
ilk akla gelen fren hidroliği devamında sistem elemanları geliyor tabi deneme yanılma ile bulunması gerekir ama pek trafikte deneyip kendini ve karşıyı tehlikeye atmanın anlamı yok.


  • basond  (15.12.19 14:19:03) 
benim arabada da bu durum, lpgde soğuk motor ilk çalıştığında gaz yememeye başlıyor ve aynı şehilde fren de tutmuyor, yokuş aşağı durumlarda fark etmiyorsunuz bu gaz yememeyi, frene basınca garipliği anlıyorsunuz; sonra durup tekrar marş basınca sorun kalmıyor. LPG'li ise bunu da gözetin.


  • gezegen olan pluton  (15.12.19 15:31:41) 
hocam o araba şu ekspere göstermeden aldığınız insignia değil mi? satın onu. başınıza çok iş açacaksınız o arabayla, muhtemelen pertten falan toplama, selamun aleyküm deyip gidecek kadar toplatmışlardır.


  • Tears of Devil  (15.12.19 15:40:58) 
Yolun o bölgesine yağ dökülmüş olabilir. Trafğin uygun olduğu bir gün aynı yokuşta aynı şekilde fren yaparak arabayı deneyin


  • waryemez  (15.12.19 21:42:30) 
Fren pedalına dokununca hiç mi tepki almadınız? Eğer öyleyse frenlerde hava vardır.

Ha yok frene bastınız ve fren sistemi lastikleri tutmaya başladı aa lastikler yolu tutmadıysa başka.

En güzeli fren test cihazı olan bir frenciye gdip baktırın, masraflı bir iş değildir.
  • John Bloor  (16.12.19 09:25:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.