[]

Almanya Saglik Sigortasi

Su an Almanya'da olan bir yakinimiz icin soruyorum:

3 aylik vize ile Almanyaya gitmisti. Orada oturum izni almak ve suresi uzatmak icin basvurmus.
Turkiyeden aldigi seyahat saglik sigortasi kabul etmemisler.
Simdi yeniden saglik sigortasi yaptirmasi gerekiyor.
Ama Almanya'da cok pahali.
Turkiye'den nasil yaptirabilir?
Sigorta sirketlerine ulasamiyor. Buraya bizzat gelmesi gerekir mi?
Yoksa internet uzerinden olur mu?
Daha once Almanya oturum izni icin saglik sigortasi yaptiran var mi?
Tesekkurler

 
sigortam.net?


  • giovanne  (15.12.19 10:44:33) 
Benim seyahat sağlık sigortami italya kabul etti. Ama almanyada soyle bir olay da var, bir arkadasim ssk'dan bir belge aldi turkiyede sigortali olduguna iliskin. AT11 belgesi. Onunla gidebilir diye biliyorum.


  • prole  (15.12.19 11:35:53) 
Internetten bahsettiğiniz sigorta tabiki olur. Bence bi arkadaşi bile yaptırabilir. Ama o sigorta daha önce oraya gitmek için kullandığı 30000eur teminatlı'seyahat sigortası' dir. Acil durumları kapsar yalnızca

Almanya size bununla oturum vermez ki.
Oturum tipine göre cevap değişmekle birlikte almanyada TK AOK gibi sigorta şirketlerinden yaptırmanız gerekir
  • vhs kaseti  (15.12.19 11:54:04) 
Türkiye'den o isin olacagini sanmiyorum ama bir bilen vardir mutlaka.

Arkadas calismiyor anladigim kadariyla yoksa ucuz sigorta aramazdi diye tahmin ediyorum.

Orada yasayan biri ile de evli degil, yoksa onun üzerinden aile sigortasindan faydalanabilirdi.

Eger 30 yasin altindaysa devletin sigorta sirketlerinden ziyade, yukaridaki arkadasin bahsettigi gibi, AOK, Barmer, TK vb. gibi, özel sigorta sirketlerine fiyat sorabilir, örnegin Continetale, Ergo gibi firmalarda bu sigortayi yapiyorlar. Hatta ayda 250-300 euro arasi bir fiyat alabilir en az diye düsünüyorum, yasina bagli olarak.
  • bosver nicki  (15.12.19 12:40:00) 
almanyada sosyal sigortasi olmadan uzatamaz, baska alternatifi yok.


  • duygusuzromantik  (15.12.19 13:49:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.