[]

Bu saat nasıl?

ty.gl

Ama işte emin olamıyorum. Modeli rengi vs tam istediğim gibi. Tam olarak böyle bir saat arıyorum ne zamandır ancak bir saate bu parayı verdikten sonra evladiyelik olsun diyorum. Omega almam alamam, Tissot’a da bakıyorum ancak onda da istediğim gibi bir şey bulamıyorum ki beğendiklerim de genelde Türk sitelerinde yok.

Seiko alayım mı yoksa buna bu parayı verene kadar şu al der misiniz? İyi bir marka mıdır seiko?

Ek: bir de bu saati buldum, nasıl sizce?

www.kosovalisaat.com

 
www.kosovalisaat.com

Şuna denk geldim şimdi bir de bu var :)

@demirkamik güzel model ancak kadranı siyah :/
  • not sure if serious  (15.12.19 01:48:49) 
Dinle dostum. Birincisi Seiko iyi markadır. Özellikle seçtiğin model Presage serisi. 4R35 kalibre kullanmış ki Seiko'nun imzası diyebiliriz. Otomatik saat. O diğer linktekiler ise quartz yani pilli. Bu ne demek biliyor musun? Biri Süper lig, diğeri ikinci lig. 4R35, aynı zamanda kurmalı, yani mekaniktir de. Haftada max. 1 dakika civarı ileri gider ya da geri kalır. Ama zaten o precision'ı hiçbir otomatikte sıfıra çekemezsin. Daha az sapması olanlar da çok uçuk fiyatlara. Bu motor garanti ve kaliteli bir motor yani. Tek eksik ise camı hardlex kristal. Safir olmasını beklerdim ama bu fiyata çok iyi bence. Alternatif olarak sadece OrientStar önerebilirim.


  • prole  (15.12.19 02:00:53 ~ 02:03:58) 
@demirkamil analog, akrep yelkovanlı yami dijital olmayanların aldı değil mi? Birkaç yerde de benzer tavsiye görmüştüm ancak anlayamadım neye bakmak gerektiğini. Pilli olmayan analog ürün için nasıl bir arama yapmam gerekiyor?

@prole, teşekkür ederim.
  • not sure if serious  (15.12.19 02:07:26) 
Pilli olmayan analog değildir. Bir kafa karışıklığı olmuş.
Dijital vs. Analog
Yani kollu, akrepli, yelkovanlı olan analog.

Pilli: quartz
Kolunun hareketiyle zemberegi sıkışıp hareket eden pilsiz: otomatik
Ayar kolunu çevirerek kurduğun: mekanik (bunlardan pek kalmadı)
Güneş enerjisini pile yükleyip çalışan: solar
Kolunun hareketini zemberege değil de kondansatöre enerji olarak depolayan: kinetik.
  • prole  (15.12.19 02:10:49) 
güzelliğini bilemiycem de saat çok klasik.
spor giyimle gitmez. onu da düşünmek lazım.

  • prizmatik  (15.12.19 02:18:47) 
Saat çok güzel.
Marka çok iyi.
Model ve kullanılan motor süper.
Gittim tarzın takım elbise veya klasik ise hiç düşünmeden al. Hele de beğenmişsin.
Vereceğin paraya acıma. Evladiyelik saat.
  • etna  (15.12.19 09:37:23) 
Seiko'dan ben de almayı düşündüm, görerek alayım dedim. Ama kurma kolu çok büyük, fotoğrafta çok belli olmuyor. Vazgeçtim.


  • antihero  (15.12.19 09:55:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.