[]

Kanal istanbul projesine inanmak istemiyorum

Gercekten yapacaklar mi sizce? Ben inanmak istemiyorum. Doga icin bir facia olacak.
Diger yandan bolgenin Katarlilara peskes cekildigina dair haberler cikiyor.



 
akp'nin firmalarınn binlerce iş makinesi var, reis makinelere iş bulmaya çalışıyor.
10 milyar dolar deniliyor proje finansmanına %2'den 20 yılda 14milyar falan diyelim geri ödemeye.
günde en az 2milyon dolar ciro etmesi lazım ki geri ödeyebilsin.
yılda 50bin gemi deniliyor hadi 20 yıl ortalaması 80 bin olsun. 220 gemi günde eder.
2milyondolar/220gemi = 2000dolar gemi başına geçiş ücreti.

şu an için 1500tonluk bir gemi 1500tl civarı birşey ödüyormuş. hadi 250 dolar olsun. ama 4000dolar olması lazımmış.
tdtts.deu.edu.tr

hadi sen finanman alıcağın kuruluşa geçis ücreti 2000dolar falan dedin finansı aldın vs.

şimdi durum şu rte bu işi yaparsa kendine bağlı olan firmalara en az 4-5 yıl iş bulur bu da onun için oy demek. türkiye'de getirisi bu kadar yüksek ve garanti başka bir yer olmadığı için burayı istiyor. örnek vereyim güney doğu anadoluyu dümdüz edelim heryer tarım arazisi olsun dese getiri garantisi yok. kanal istanbul'da gemi illa geçecek. getiri garantisi var.

katar'lıların dışında olayın büyük bir siyasi boyuru var. 3. havaalanı, 3. köprü içinde tepelik araziyi dümdüz ettiler ama yetmiyor işte.
  • dedim dedim de kime dedim  (14.12.19 23:48:04) 
Yapamamaları için bir sebep yok.

Açıklandığı ilk gün nereye yapılacağını birebir tahmin ettim.başta hedef yanıltmak için büyükçekmece gölü falan dediler ama küçükçekmece coğrafi olarak çok daha uygundu.doğma büyüme oralı olup,coğrafyasınada hakimseniz tahmin etmek zor olmuyor.halihazırda kanal ın yarısı zaten hazır.küçükçekmece gölü ve peşine sazlıbosna göleti ve damı yolun yarısına geliyor.sonrasında vadilerden ,eski kömür ocaklarından karadenize ulaşacaklar.küçükçekmece gölü normalde marmara denizinin bir koyu,en iç noktasında bathonea limanı var antik çağdan kalan,önündeki tek set avcılar ve küçükçekmece arasında kalan kumsal rakımı bir metreden az.çocukluğumdan iç kumsal bölgesinde denizin kabarıp nehir gibi göle aktığını hatırlarım.bizim yazlığın önünde evdeki tülü gerip kraçe,zargana,gümüş toplamıştık.

Doğa için facia zaten havaalanı yapılırken oldu.kentin güneyi 6-7 bin yıllık yerleşim alanları,kuzeyi doğanın yaşamakta olduğu yerlerdi.ama son 30-40 yılda kuzeyde şehirleşmeden nasibini aldı.ortada birde deprem gerçeği var.99 depreminden sonra asıl planlanan kuzey kıyılarına nevistanbulun kurulmasıydı,bunu bütün bilimadamlarıda tavsiye ettiler,güney kıyısında olan bütün yaşamın kuzeye aktarılması zorunluluktu.ama geçen 20 senede kuzey sadece hırpandığıyla kaldı güney,kentsel dönüşüm adı altında daha yüksek binalara dönüştü,tokileşti.adamlar küçükçekmece gölünün bataklık,ayazma kısmına koca binalara müsade ettiler,tamamen dolgu kanarya ya yüksek binalara izin verildi,ataköy kıyılarını falan yazmaya gerek yok.bu şehirin en sağlam zeminleri yeni havaalanının trakya kısmında kalan formasyonları,kısaca kanal istanbulun karadenize açılacağı noktalar.neresinden tusanız hatalı planlar işte.sazlıbosnadan sonrası havaalanına kadar olan alan son 30-40 yılda gecekondo binalar oluşturabilecek şekilde satılmış ufak arsalar.tarlaların cetvelle bölünülmüş hali,plan program yok.allahtan sona kalan tarlalar,şamların sırtları arada da devlet ormanı bütün olarak kalabildi.onu geç olmadan engellediler.

Yapıp,yapamayacaklarını bilemem,yaparlarsada şaşırmam.

Katarlılara peşkeş çekildi kısmına katılmıyorum.bölgedeki büyük arazilerin kapışılması 90 larda gerçekleşmişti.mahkemelerede konu oldu bunlar.bu kanal karadenize açılıyor,direk ilgilileri bulgaristan,romanya,ukrayna,rusya,gürcistan.bu gruba bakarsan bu kanal en çok rusların işine yarar,onlarda işlerine yarayacak yere yatırım yapmak isteyebilirler.çok detayına girmeden üstünkörü böyle gözüküyor.
  • duptıs  (14.12.19 23:58:02) 
doğa icin facia olacak kısmına katılmıyorum.
peşkeşe katılıyorum.
celaln şengörle aynı fikirdeyim.
  • trgydl  (15.12.19 00:00:29) 
Şüphe yok ki amaç rant ve inşaatı canlandırmak. Adamlar rasyonel düşünemiyor, doğanın tahrip edilmesini umursamıyorlar zaten. Yapılsa da hiçbir işe yaramayacak. Akıl kârı değil.
Bence çok maliyetli olduğundan altından kalkamayacaklar.
Başlarlar fakat yarıda kalır, akp tabanının önemli bir bölümünün de bunun olumlu bir icraat olduğu fikrine ikna edilemeyeceğini düşünüyorum.
Olmaz bitmez.
  • yesil basli govel santor  (15.12.19 01:23:30) 
Erken seçim yatırımı. Kısa sürede hızla istihdam yaratmak, ekonomiyi canlandırmak. Diğer bir deyişle seçim ekonomisi.

Bu nedenle de yapacaklarına eminim. Sonlanacağını hiç sanmıyorum.
  • patiska  (15.12.19 05:28:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.