[]

sıkıştım kaldım ..

Doğma büyüme İzmirliyim, üniversiteyi Denizli 'de okudum. Mezun olmaya doğru eşimle tanıştım. Daha sonra İzmir 'de memur oldum. Beş sene daha İzmir 'de yaşadıktan sonra evlenip Denizli 'ye yerleştik. Eşim de Denizli 'de memur oldu. Uzatıp kafa ütülemek istemiyorum, o kadar bunaldım ki... Karı koca düzen kurduk iyi kötü yaşıyorduk. İzmir 'den sonra Denizli beni biraz afallatmıştı ama bir yılda anca alıştım, yeniden çevre edindim. Denizli 'nin konumu güzel Muğla 'ya İzmir 'e sık sık gidip geziyorduk. Orada okuduğum için oraya yerleşmiş arkadaşlarımız da vardı, ailecek görüşüyorduk.

Derken birinci yılda -eşim öğretmenlik mezunu- öğretmenlik kazandı. Kütahya Tavşanlı 'yı.

Öğretmenlik mesleğinin şartları daha iyi diye, nazaran Ege 'de diye, bir de eşimin daha iyi olacağı iknasıyla geldik, benim de tayinim çıktı sorunsuzca buraya yerleştik.

Küçümsemiyorum ama ben burada kafayı yemek üzereyim. Sinema yok, çıkıp bir kahve içecek yer yok, yürüyüş yapabilecek bisiklet sürebilecek, vakit geçirebilecek bir yer yok. Haliyle arkadaşım da yok. İşyerinde mesai saatleri daha fazla. Resmen düzenim alt üst oldu. Mesai 17:30 'da bitiyor ama hep yapılacak şeyler oluyor. Alışırım dedim ama bir aydır o kadar bunalmış durumdayım ki sürekli kavga ediyoruz. Kütahya merkez git gel 80 km. Zira orada da bir şey yok.

Hayattan çok beklentisi olan bir insan değilim ama en basit ulaşılabilir şeyler bile burada yok. Ne yapacağımı bilemiyorum. Elbet derdi olan insan çok ama açık cezaevinde yaşıyor gibiyim. Haftasonu şu an ama yapacak hiçbir şey yok. Sabah girip neredeyse işten akşam zifir karanlıkta çıkıyorum.

Bonus olarak bir de cumartesi günleri eşimin adaylık eğitimi olduğu için haftasonu da bir yere gidemiyoruz. En az dört sene buradayız ve ben gerçekten dayanamıyorum. Sırf işten bir saat erken çıkacak diye resmen hayatımı buraya ipotek etmiş durumdayım.

Şu satırları yazmak yerine bile çıkıp biraz yürüyüş yapsam desem kömür dumanlı yamrı yumru sokaklarda yürümek hiç iyi gelmeyecek...

 
Geri donme sansiniz var mi bilmiyorum ama eger varsa ben yerinizde olsam ese cok ciddi baski yapardim denizli'ye donmek icin. Boyle hayat gecmez, bu yaslar bir daha gelmeyecek, scik cezaevinde curumek icin yasamiyorsunuz.
Sizi cok iyi anlıyorum buyuksehir insani kafasında biri olarak. Okul bıraktim ben kucuk sehir yuzunden.

  • stavro  (14.12.19 20:56:35) 
Yüzmeye git. Oralarda kaplıca Aquapark tarzı yerler olması lazım. En kötü gedizde vardır. Bol bol yüzün. Onun dışında bu konuyu eşinizle konuşun. Ama kırıcı bir üslupla değil. Anlatın her şeyi. Ne yapabilirizi o da düşünmüş olur hem. Sonuçta büyük bir fedakarlık yapıyorsunuz. Sen İzmir'den Denizli'ye gel. Hadi bı nemze çekilir. Ordan tavşanlı adamı bayağı zorlar. Haklısın zorlanmakta. Fazlasıyla haklısın


  • westblack  (14.12.19 21:05:50) 
Yalnız özür dilerim. Gedizle tavşanlı arası çok uzakmış. Coğrafya bilgimden dolayı çok üzgünüm. Ama yine de kaplıca tarzı bir yerler vardır tavşanlıda da diye düşünüyorum


  • westblack  (14.12.19 21:11:45) 
tavşanlı büyük ilçedir aslında, nüfusu 70 bin falandı
muhakkak dediklerinizi yapacak yerler vardır, bi foursquare'dan mekanlara falan bir göz atın

kütahyaya git gel 80 km fena değil, 25-30 lira yakar uzun yolda
en azından sinema, mekanlar vs çoktur

siz mesai 5 buçukta bittiği için çok boş vaktiniz kalıyor da o yüzden sıkılıyor canınız
keza cumartesi, pazar tatil olması da.
her şeyin bi iyi yanı bi kötü yanı vardır
zamanla alışma dileğiyle
  • tamamhosdiyonda  (14.12.19 21:21:05 ~ 21:21:45) 
zamanla alışırsın merak etme. tavşanlıda havuz vardır orda yoksa emette (1 saat) aqua park vs var. spora git. sizin gibi memur öğretmen olarak gelmiş insanlarla tanışmaya çalış, çevre edin. 1 2 sene sabret sevmeye başlarsın :)


  • kaptan maydanoz  (14.12.19 21:23:02) 
kış ayındayız malum, geceler uzun. bahara doğru günler uzayınca her şey için daha çok vaktiniz olur. eğer "gerçekten" istiyorsanız gezecek yer bulmak zor. acaba ilişkinizde mi bir sorun var bence onu sorgulayın derim


  • burya  (14.12.19 21:27:10) 
Alakam yok ama ben olsam Tavşanlı Linyitspor'u sevip kendi evinde oynadığı maçlara giderdim eşimle. Bir taraftan da maden ocaklarında çalışan işçilerle ilgilenen kurum, kuruluş, sendika faaliyetlerine gönüllü katılırdım. Genelde bu tip şeyler mesai sonrası olur. Diğer taraftan kitap okuyup okuduğum kitapların analizini sözlükte paylaşırdım. Mesela türk edebiyatında bir çok yazar en büyük eserlerini Anadolu'nun küçük yerlerinde memuriyet yaparken vermiştir.


  • prole  (14.12.19 21:58:15) 
Evliliğimle ilgili sıkıntım yok şükür, kendi halinde sessiz bi çiftiz. Şu süreçte en azından orta yol olan Denizli 'de kalamaz mıydık acaba diye yeriniyorum.

Sürekli işten sabah girip gece karanlıkta çıkmaktan, hafta sonları da eşimin eğitimi nedeniyle gene ilçeden dışarıya çıkamamaktan prangayla bağlanmış çalıştırılan köle gibi hissediyorum. Ailemiz arkadaşlarımız hep arkada kaldı. Dört sene boyunca buradan ayrılma şansımız da yok. Kafamın içinde bunu düşünmekten sıkışmış kalmış vaziyetteyim.
  • bana da mi lolo  (14.12.19 22:41:27) 
eğitim bir sene sürecek sonuçta, dişinizi sıkmanızı tavsiye ederim. merkezi konumda bir yerde sayılırsınız aslında, yani araba var mı bilmiyorum ama, en uygun fırsatı kollayıp kaçın bir yerlere. günler uzamaya başlayınca düzelir diye söyleyeyim yine ben, kolay gelsin şimdiden


  • burya  (14.12.19 22:57:05) 
kötü bi yere düşmüşsünüz, allah kurtarsın. ben bir iki defa iş için gittim tavşanlıya ve hiç sevmedim. kütahya'da çok matah bir yer değil, hatta berbat. 2 saate yakın sürsede pazar günleri eskişehir'e kaçabilirsiniz. en azından hayatınız renklenir.

not: tavşanlı'da neden herkes al yanaklıdır diye hep merak etmiştim.
  • scudman1  (14.12.19 23:27:21) 
ulan noluyoruz herkes kütahyayı geçtim tavşanlıyı biliyor oha şok oldum.
tavşanlı arkadaşın yoksa sıkılacağın yerdir sana katılyırum(her yer öyle gerçi) ama tavşanlı çoğu ilçeye göre büyük ve imkanları daha fazla bir yerdir kütahyaya yakındır.

zamanla alışırsın hobi edinmeye bak.
  • basond  (15.12.19 00:03:32) 
abi ekonomi müsaitse bir tane 4*4 al,eski suzukilerde olur,niva da,ya da duster vs.hanım cumartesi çalışıyorsa sabahtan çık dağlara vur kendini.tepe,köy gez,çiçeği böceği mantarı öğren.doğa iyi gelir insana,mayası tutarsa cuma geceden gidip pazartesi sabah dönersin geriye.bütün stresini alır adamın.vardır oralarda kosturanlar bu tarz onları tanırsın,keşif yaparsınız,defineci yakalarsınız,köy kahveleri falan geçer gider,


  • duptıs  (15.12.19 02:02:52) 
bursa ve eskişehir neredeyse aynı mesafe. bir haftasonu bursa, bir hafta sonu eskişehir yaparsın. inegöl'de oylat kaplıcalarına gidersin. kütahya biraz değişmiş. barlar falan var ana caddesinde artık. 15 sene önce gece açık tekel bulamıyordum.

bu buhranlı günleri aşarsın sorun yok. en kötü netflix izlersiniz geceleri :)
  • duster  (24.01.20 08:38:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.