[]

Çiçeğim ölüyor sanırım

Hediye gelmişti ama cinsini hatırlamıyorum. Nereden bulabilirim? Haftada1 suluyorum neyi yanlış yapıyorsam soluyor.
i.hizliresim.com



 
Yerini değiştirin.

Altını kontrol edin, suyun fazlasının sızabiliyor olması gerekiyor.
  • lisw  (14.12.19 14:45:44) 
Umudunu kesme** bil ki kış mevsiminde yaprak dökmek normaldir. Yerinde olsam kışın ayda 1 sularım, yazın haftada 1


  • rubythemonk  (14.12.19 14:48:43) 
çok sulamayın, bu bitki özellikle kışın çok su istemez.

Dracaena Fragrans


bir hafta normal su bir hafta besinli su vermeniz tavsiye ediliyor. suyu çok koymayın, direkt güneşe dayanabilir fakat yine direkt ışık üstüne gelmeden aydınlık ortam ister, karanlıkta kalmasın.
  • bir ileti paylastim  (14.12.19 14:50:18) 
Kapalı daha doğrusu panjurlu balkonumuz var sizce oraya koysam olur mu?


  • tuborg yesili  (14.12.19 14:58:43) 
verdiginiz suyu dinlendirip veriyorsunuz degil mi, yaprak ucun sararma sudaki klordan veya cok su vermeye bagli curumeden oluyor olabilir. su vermeden once parmaginizi topraga batirin toprak nemliyse su vermeyin biraz daha bekleyin, 1 parmak ustu kurumus ise su verin. bir de isik almasi onemli zaten kis ayindayiz, bunlarin geldigi seralar sicak nemli gunesli yerler oluyor, mumkun oldugunca yetistigi ortami taklit etmek lazim, bir de hava akimi yani biraz acik hava iyi geliyor ev bitkilerine... kapali balkon da olu olu duran bitkiyi pencere onune alinca canlaniyor mesela.


  • mavicorap  (14.12.19 17:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.