[]

Yol haritası çizmemde yardımcı olur musunuz?

23 yaşımdayım, kötü bir üniversitede hukuk okuyorum. 5. senem ve bu sene de bitmeyecek.
Okul bittikten (biterse) katiyen hukuk alanında çalışmak istemiyorum.
İlk hedef pilotluk -tabi o yerden kurtulana kadar alımlar bitmezse
İkinci hedef banka müfettişliği yada uzmanlığı
O da olmazsa şirketlerin satış yada ik bölümüne girmeyi düşünüyorum ama ilanlara baktım, iibf mühendislik falan arıyorlar. Stajyer pozisyonlarına başvurdum ama cv'm bile görüntülenmedi. Ielts belgesi almam lazım, şu dandirik bölümün sınavları zorluyor beni, sanki bitirince çok yüksek bir mevkiye geleceğim. Vakit buldukça İngilizce çalışıyorum.
Devlette çalışmak da istemiyorum.
Ticaret için sermayem yok ve ticaret falan uğraşmak istemiyorum, sabit gelirim olsun. Çok para istemiyorum 5 bin yeter bana, hayattan beklentilerimi çaktım. Avukat olup milletin ağız kokusunu çekmek istemiyorum ki zaten hiç ilgi duymuyorum, staj falan da uğraşamam, 1 sene daha onu mu çekeceğim 3 kuruş parayla.

 
hukukla alakalı iş yapmak istemiyorum demişsiniz ama yine de aklıma geldiği için söyleyeyim, denetim firmaları hukuk öğrencilerine ihtiyaç duyuyor, arada ilanlar falan açılıyor. belki seveceğiniz bi ortam olabilir, araştırmakta denemekte fayda var. geçen big four'un new graduate/intern ilanını görmüştüm hukuk öğrencileri için. tercih de ediliyor gördüğüm kadarıyla. neyse, tatmin edici bir cevap olmamış olabilir ama aklıma gelince yazayım dedim. başarılar


  • pelovann  (14.12.19 16:13:10) 
Mckinsey falan mı? Ahahaha cv göndersem dalga geçerler o okulla utanmadan başvurmuş diye (:


  • dertli adam  (14.12.19 16:21:46) 
dostum big four'un four'una da başvurunu gönderebilirsin hiçbi şey olmaz :D kpmg, pwc, ey, deloitte. yolla hepsine bi şansını dene :)


  • pelovann  (15.12.19 02:12:54) 
stajını yap dursun, ilerde sınav mınav gelir yalan olma. 20 sene sonra belki anadolunun köşesinde avukatlık yapasın gelir


  • kveldulv  (15.12.19 02:22:56) 
@pele, rezil olmaya gerek yok.
@kivi, neden öyle bir şey yapayım :d bağ bahçe yetiştiririm daha iyi.

  • dertli adam  (15.12.19 15:58:42) 
hukukta okuduğun okulun pek bir önemi yok. türkiyedeki kallavi bürolar ankara istanbul bilkent der ama kendini kanıtlamış adamsa hangi okul olduğuna zaten bakmaz.


  • antonin artaud  (17.12.19 15:16:04) 
@anton, kendimi kanıtlamam için zaten kariyere iyi bi büroda başlamam gerekmiyor mu?


  • dertli adam  (17.12.19 18:19:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.