[]

wifi access point hk.

merhaba galyalılar;

dandik kablonet modeminin wifi yetersizliği nedeniyle ttnet'den kalan TD-W9970 modemi access point olarak kurdum. kendi telefonum kablosuz olarak bağlandı ancak diğer cihazları bağlayamıyorum. neden olabilir? annemin telefonunu bağlamaya çalıştığımda zaman aşımına uğradı uyarısı çıkıyor. akıllı tv var o da bağlanmadı.

şuradaki yönergeleri takip ederek yaptım;

bilgedefteri.net

edit:
önemli bir bilgi midir bilmiyorum ama söylemiş olayım; kurulumu yaptıktan sonra kablonet modeminin wifi yayınını devre dışı bıraktım.

edit2: sorun sanıyorum access pointe bağlamaya çalıştığım cihazlarda. 2 adet iphone sorunsuz bağlandı. 1 adet android lg telefon sorunsuz bağlandı.

huawei p30 lite telefon, ip adresi adresi alınıyor yazısı çıkıyor ancak bağlantı tamamlanamıyor, lg akıllı tv var. o da bağlanamıyor.

 
kablonetten çıkan kabloyu modemin hangi portuna taktın?


  • walter white kilikli  (13.12.19 21:28:59) 
kablonet modeminden çıkan kablo, diğer modemin lan1 girişine takılı.


  • solitude ov the lonliest star  (13.12.19 21:31:43) 
mavi girişe takmalısın.


  • walter white kilikli  (13.12.19 21:40:28) 
mavi girişe taktığım zaman kablosuz internet yayını yapmayı kesti. hiçbir cihaz kablosuz internete bağlanamıyor şuan.


  • solitude ov the lonliest star  (13.12.19 21:45:43) 
tplink ve kablonet modemi kapatıp açıp tekrar dene. mavi üzerinden çalışması lazım.


  • walter white kilikli  (13.12.19 21:53:36) 
mavi girişe (WAN) bağladığımda internet yayını yapmıyor. cihazlar ağa bağlanıyor ancak internet yok.


  • solitude ov the lonliest star  (13.12.19 22:04:38 ~ 22:07:05) 
Ap olarak kullandigin modemde ssid adini degistirip oyle baglanmayi dene. Veya sorun yasadigin cihazlarda daha once kaydedilmis kablosuz aglari silip tekrardan baglanmayi dene. Bunum dışında bir kac neden daha var ama ihtimali cok dusuk.


  • Kirmizibavul  (14.12.19 00:48:25) 
ap olarak kurulumu yaparken ssid adını değiştirmiştim zaten, şimdi kayıtlı ağları silip denedim, sorun devam etmekte.


  • solitude ov the lonliest star  (14.12.19 03:58:03) 
Baglanmayan cihazlarin almis oldugu ip'den emin miyiz? Ip ayni gruptan olmali ve varsayilan ag gecidi de ayni olmali.


  • Kirmizibavul  (14.12.19 14:34:20) 
bu son yazdığınız şeyler hakkında en ufak bir fikrim yok. ben düz iki modemi bağlayıp birini ap olarak ayarladım ve kablosuz şifresiyle cihazları bağlamayı denedim. ip ve varsayılan ağ geçidini araştırıyorum.


  • solitude ov the lonliest star  (14.12.19 15:53:27) 
Takilirsaniz ozelden yazin, cozmeye calisalim.


  • Kirmizibavul  (14.12.19 16:04:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.