[]

Neden iş bulamıyorum.

Yaklaşık 3 aydır iş arıyorum. mezun olana kadar kariyer hayalleri olan bir bireydim. fakat kariyer yapabilmem için bir yerden bir işe başlamam gerekiyor ama olmuyor.

En sonunda her şeyden elimi eteğimi çekip, Kpss çalışmaktan korkuyorum. bu daha ne kadar böyle devam edecek.

İnsanlar nasıl iş buluyor gerçekten merak ediyorum. Elden başvuru yaptığım ya da internetten başvuru yaptiğim hiçbir firma henüz dönüş yapmadı.

elektrik-elektronik mühendisliği okudum.

Edit: yorumlarınız için teşekkür ederim. kafamdaki bazı soruları en azından gidermiş oldum :)

 
başarıya inanma. torpile inan. malesef böyle yürüyor bu işler.

bir de kpss çalışmaya bir an önce başla bence. gerçi tam puan alan adamı sözlü mülakkate eledikleri oluyor ama, birden fazla seçeneğin olur.
  • foolrules  (13.12.19 15:38:54) 
Kendi çabamla iş bulucam diye inat edip 4 yıl işsiz kaldım. Sonunda çaresiz kalıp anca birini araya koyup da iş bulabildim maalesef...


  • sessia  (13.12.19 15:40:15) 
mezun olduğunuz gün bulmanız lazımdı, çok garip ilk defa böyle birşey duydum.


  • Tears of Devil  (13.12.19 15:44:39) 
kpss gir ama minimum 90-92 almalısın. eem de epey yüksek puanlar.


  • denizmaniaherif  (13.12.19 15:45:30) 
firmalari degil tanidiklari ziyaret et, firmalara degil tanidiklara cv'ni ver. eforunu o yonde harca.

evet soxam bele vaziyete.
  • brkylmz  (13.12.19 15:53:04) 
kpss den 90 civari puan alabileceğime güvenim var. tabi sınav bu belli olmaz ama en azından kendime güveniyorum.

benimle beraber okuldan mezun olup da "referanssız" işe girebilen arkadaşım olmadı. Kaldı ki aynı okuldan okuduk ne bildiklerini biliyorum. girdikleri iş kollarında ben bir çoğundan daha başarılı ve bilgiliydim.

Kendi çabamla iş bulamıyorum. devlette çalışan mühendislerin hiçbirisi idealist değil. kpss ye girsem büyük ihtimalle bende öyle olacağım. tabi o da puan alıp atanabilirsem. "Referans" olabilecek tanıdığım da yok.

Durumlar böyle bir hafta daha iş ararım sonra kpss ye el mecbur dönecek gibi duruyorum.
  • belkider  (13.12.19 15:58:58) 
Kariyer.net, secret.cv, yenibiris vs. Buralardan imkansıza yakın gibi artık. Yeni başlayan birinin iş bulması çok zorlaştı, nitelikli işsiz sayısıda milyonlarca. iş başvuru sayısı yüzbinleri buluyor. Zaten işverende; 25-28 yaşını aşmamış, çok iyi sevide ingilizce tercihen üçüncü dil bilen, sektörde 5 yıl tecrübeli, yüksek lisans yapmış, bilmem ne serfilası ve referansı olan, ekseriyetle kadın adayları işe alıyorlar. Vereceği de asgari ücret ya da üç kuruş daha fazlası zaten.


  • wertyu  (13.12.19 16:08:19 ~ 16:12:01) 
3 ay ne ki.
Su ana kadar hicbir isimi torpille bulmadim ayrica. Stajlarim dahil.
Boyle genellemelere bakma.
Yok senelerce issiz kalanlar vs. Cok sanssiz olman ya da bi seylerin gercekten eksik olmasi ya da cok ust seviye bi beklentin olmasi lazim boyle sureler icin. Yani merak etme yillar gecmez.

Ise girmekten korkma ama begenmezsen cikarsin. Ortalama iyi bi seye basla.

Adi sani duyulmus yer olsun pesinde de kosma. Kendi capinda unlu bi yer de seni mutlu edebilir.

Her yere basvur, her cagiran gorusmeye git ne cikacagi belli olmaz.

Bi 3 ay daha bak. Paraya ihtiyacin varsa ya da sikiliyorsan evde part time oylesine bi ise gir oyle bakmaya devam et.

Tavsiye vermek kolay tabi, durumu icinde olan yasar ama umudunu kaybetme bulursun.

Kariyer.nete yuklen. Gozune kestirdigin yerlere mail at. Elden cv yalan olur o kagit kaybolur iceride isin pesini kovalayacak tanidik yoksa. Maalesef sonrasi bekleme.

Kpss de insani kitleyen bi sey. Hem calisir hem sinav hazirligi yaparim dersen ok ama zor o galiba.


Bu arada akademik kariyer de dusunulebilir belki istersen.
  • Flipsflops  (13.12.19 16:09:11) 
meslektaşız. Sektörün sıkıntıları :

adı sanı duyulmamış bktan üniversiteler de eem bölümleri açılıyor, hobi elektronikçilerinden bile daha kötü durumda olan mezunlar veriyorlar, bom boş teneke gibi mezun oluyor herifler. Sektörde kalabalık yapmaktan başka bir işe yaramıyorlar.

İşsizlik tavan yaptığı için tecrübeli mühendisler bile işsizken yeni mezun birisinin iş bulması zorlaşıyor. İş bulursa da şansı yaver gitmezse, mükemmel yetenekleri yoksa, torpili yoksa utanmayıp asgari ücret veya bir tık üst maaşla işe başlatıyorlar.

E haliyle mühendislerin büyük kısmı da haklı olarak böyle bir şeye yanaşmıyor.

Araya birilerini koyman lazım yoksa süründürüyorlar.

Önerim çalışmak istediğin sektörü seç, firmaları bul, tek tek mail at.
  • kimlanbu  (13.12.19 16:09:51) 
ben bu "torpilsiz bir bok olamazsın" tarzı cevaplara asla katılmıyorum. hangi üniversiteden mezun oldun, yabancı dil bilgin ne seviyede, üniversite döneminde okul dışında kendini geliştirip, özgeçmişine yazılabilecek bir şeyler yaptın mı bilmiyorum ama iş için rekabet ettiğin insanlardan seni sıyıracak şeyler bunlar.
bu cam tavan edebiyatlarını, "torpil lazım hacı" geyiklerini bir kenara bırakalım. torpilsiz de oluyor arkadaşlar merak etmeyin.

trainee ilanlarına, uzun dönem staj ilanlarına falan başvur. her tarafa başvur. iş bulmak zaten öyle pat diye olmuyor, aylar alıyor. daha mülakatlara girip, elin boş çıkacaksın. sonunda elbet olacak, devam et. bu süreçte de kendine bir şeyler katmaya çalış işte.
  • cay koy geliyorum  (13.12.19 16:10:43) 
Denildiği gibi tanıdık olmadan iş bulmak bu devirde zor.
Elktronik cihaz üretimi yapan bir firmada çalışıyorum,
Eğer İstanbul'da yaşıyorsan cv'ni gönder İk ile konuşurum, ihtiyaç var ise değerlendirirler.
  • birbilsem  (13.12.19 16:11:27) 
@cay koy geliyorum

eskiden öyleydi. ben torpilsiz başlayıp torpilsiz devam ettim ancak çalıştığım yerde de girdiğim tüm ortamlarda da şu sıralar bırak işe alımı, torpilsiz dönen tek iş göremiyorum.
şimdi işsiz kalsam 5 yıllık tecrübemle, ccnp ve siem sertifikamla iş bulma konusunda şüphelerim var.
  • foolrules  (13.12.19 16:26:11) 
@foolrules, tabi ki de kalmazsin.
Torpil var mutlaka ama her sey torpil yaaa kivaminda da degiliz.
Istanbul disi universite 1-0 yenik baslarken gidiyor anadolunun ucra universitesinden mezun oluyor sonra torpil lazim diyor insanlar. Boyle boyle cvsi iyi olan insanlari da umutsuzluga surukluyorlar. Yahu senelerce issiz mi kalinir.. anca ceo falansindir asagisini kabullenmezsin seneler gecer mi gecer..
Sinir oluyorum sahsen kendine bakmadan, caba sarfetmeden torpilim yok ondan diyenlere.
  • Flipsflops  (13.12.19 16:39:09) 
ccnp sertifikası olan ve herhangi bir enterprise siem ürününü de aktif kullanabilen biri işsiz kalmaz hocam bu dönemde, bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz, en kötü ihtimalde ingilizceniz yoktur. bankalar deli gibi security analyst arıyor.

elektrik elektronik çok geniş bir alan. yerinizde olsam bir alan seçer, onda yoğunlaşırdım. atıyorum bilgisayar ağlarını seçip basit bir ccna kursuna gitseniz, bir çok operatörde, firmada iş bulma şansınız olur ve artar. iyi derecede Ingilizce bildiğinizi farzediyorum. ingilizcede sıkıntı varsa tek önceliğiniz onu çözmek olmalı.
  • roket adam  (13.12.19 16:47:29) 
@Flipsflops

o taraftan düşününce sen de haklısın.
  • foolrules  (13.12.19 16:49:27) 
3 ay hiçbir şey, 1 yıl ara düzgün bir şey bulamazsın düşünmeye başla.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (13.12.19 17:31:24) 
Torpil olmayan yerde, tahsile bakılmıyor. Artık tecrübe ve bilgi önemli.
Üniversite bitirmişsiniz ama tecrübeli olduğunuz bir konu var mı?

  • etna  (13.12.19 19:22:05) 
Kesinlikle tanidik gerekiyor ama hani ust duzey olmasina bile gerek yok aslinda. Bi yerde calisan uzaktan yakindan alakasi olan herkesden cikabilir o sans. Eger annen baban teyzen amcan vs varsa onlara de cevrenize yayin bi sekilde bir sey cikiyor. Ilk ise girmek zor olan, sonra sen calistikca iki bilemedin uc yila onune hep daldan dala atlama olanaklari cikiyor zaten.


  • beriberi  (14.12.19 10:17:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.