[]

Yeni laptop aldım linux yüklü deniyordu ama boş sanırım

ibb.co

Şu ekran ne ifade ediyor?


 
linux olabilir, freedos olunca farklı ekran çıkıyordu sanki. yetkili abiler cevaplasın.


  • fezagezgini  (13.12.19 11:45:32) 
linux yüklü. yalan söylememişler.

bu ekran aslında sistemin çalışma modunu gösteriyor. takılacak bir durum yok. istersen enter a basıp lnux ile devam edersin istersen windows kurup geçersin.
  • foolrules  (13.12.19 11:49:00) 
Hocam enter e bastım hiç bir şey olmadı


  • Fusha  (13.12.19 13:31:56) 
yazıyor zaten bu efi shell. yani bios dan çalışabilen dos tarzı bir ara birim.
bu ekranı geçmeniz lazım linux var mı yok mu anlamak için.
en güzeli bir usb bulup kendiniz yükleyin.
ubuntu öneririm.
  • ozdek  (13.12.19 13:41:55) 
bilgisayar açılırken bios menüye gir, boot options içinden EFI shell'i kapatıp tekrar yeniden başlat. muhtemelen doğrudan linux açılacaktır.

hala olmazsa google ya da youtube üzerinden referans işlemler var. buradan tarif etmesi hem uzun hem de anlamlı değil.

ayrıca o sayfadan direkt bootx64.efi yaparak da işletim sistemine ulaşmayı dene istersen.
  • foolrules  (13.12.19 14:08:34 ~ 14:11:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.