[]

Tablet sorusu

Pdf açabilecek,
Word ve powerpoint'te çalışmaya imkan tanıyacak,
Youtube ya da internette dolaşırken zorlanmayacak bir tablet almak istiyorum.

Mini bilgisayar olarak rahatça 4-5 yıl kullanayım istiyorum.

Apple'da office kullanabiliyormuşuz. Onu mu tercih etmeliyim? 2500 dolaylarına satılan apple tabletler işimi görür mü?

Yoksa direkt samsung galaxy alıp geceyim mi?

 
2500 tl civarlarına satılan apple tabletler işini görür.


  • foolrules  (13.12.19 10:40:40) 
ipad al geç. Dümdüz modeli gayet iş görür, ben 2017 modeliyle bu dediklerini yapıyorum.


  • nhk ni youkosu  (13.12.19 10:43:00) 
Evet Apple’da Microsoft office kullanabilirsiniz bununla birlikte Apple’ın kendi ofis programı gayet beceriklidir.

Pages, Numbers ve Keynote Apple ofis uygulamaları olup sırasıyla Word, Excel ve PowerPoint işlerini yapar o dosya formatlarını açar ve o programlarda açılabilecek şekilde dosya kaydedebilirsiniz.

Yine AppStore’dan indireceğiniz Adobe uygulamaları ile PDF açabilir, düzenleyebilir, imzalayabilir veya herhangi bir belgeyi PDF olarak dışa aktarabilirsiniz.

İcloud büyük kolaylık, tüm çalışmaların kopyasını eş zamanlı olarak bulutta tutarak cihazdan bağımsız erişim sağlayabiliyorsunuz.

2500TL. Civarında olan iPad 7. Nesil işinizi görür bütçeyi biraz daha arttırma imkanınız olursa iPad Air 3.nesil daha uzun kullanabileceğiniz bir cihaz olacaktır.

Cihazları şu adresten karşılaştırmanız mümkün www.apple.com
  • avarel dalton  (13.12.19 10:49:36) 
samsung galaxy tab s6 çıktı son dönemde. henüz biraz pahalı ancak daha uzun süre işinizi görebilir 2500 civarı ipad'e göre. ipadlere kıyasla bir çok artısı var ve bir tık daha ucuz. ücretsiz kalem, dex mode, www.samsung.com

ek olarak microsoft surface serisine de göz atabilirsiniz. www.microsoft.com

ben ipad pro 11" kullanıyorum, aşırı memnunum. en az 8 sene beni götürür ancak klavye/kalem/kılıf gibi aksesuarları pahalı. not almak, çizim yapmak, klavye kullanmak, toplantılarda kullanmak isterseniz bunlara ihtiyaç duyacaksınız.

www.apple.com
  • givemesomesubstance  (13.12.19 11:00:43) 
hocam
ne tableti ne apple ı
zannediyor musunuz wordde catara cutara yazabileceksiniz
oraya dokundun baska bir şey acıldı vs. gerek yok
"İŞ" pc de yapılır

i3 lu
4 gb ramli
120 gb ssd li
kucuk boyutlu bir pc alın
her şeyi hayli hayli yapın
  • kingcyrax  (13.12.19 11:50:09) 
Wow, zenginliğe bak. 2014'te aldığım Samsung Galaxy Tab S II ile bunların hepsini yapıyorum çatır çatır. Bluetooth klavye bağlayıp Word'de ödev de hazırlıyorum, OneNote'ta not da alıyorum, ekranın bir tarafında internet tarayıcısı açıkken diğer tarafta PDF de açıyorum. iPad 5. 10. nesil falan diyolla:) Ben benimkini rahat bir 4-5 sene daha kullanırım.


  • prole  (13.12.19 12:56:17) 
www.mediamarkt.com.tr

Peki bu samsung tablet iş görür mü?
  • chihirovekohaku  (13.12.19 13:42:02) 
@chihirovekohaku, şimdilik işinizi görür linkini verdiğiniz samsung tab a. ama 4-5 yıl gitsin istemişsiniz, o kısmından çok emin değilim işte. bunu 4-5 yıl önce almış olsanız bugün hala kullanırdınız ama.

ek: bence 2 küsür verip ipad alın.
  • givemesomesubstance  (13.12.19 13:56:45 ~ 13:58:30) 
2 ay önce uzun uzun tablet araştırdım. Çizim de yapabileyim istedim hatta styluslu tablet aradım. o yüzden araştırdım. Alman gereken alet ipad serilerinden birisi ya da bu cihaz..

www.youtube.com
www.amazon.com
  • westblack  (13.12.19 13:56:56) 
Az önce Samsung tabletimden bahsettim ama salla, iPad al kardeşim. Bir baktım da 3000 liradan aşağı Samsung tablet yok neredeyse. İlginç olan ise 5 sene önceki tablete 3gb ram koyarken şimdi 2gb koymaları. Samsung Tab A'nın 3gb modelleri de var. Fiyatı 1800 civarı. iPad ile aynı işi göreceğini düşünüyorum.


  • prole  (13.12.19 15:07:15) 
kingcyrax +1. "İş, bilgisayarda yapılır"ı ayrıca tekrarlayayım.

Özellikle iş yapma niyeti varsa ben uyumluluğu önemsiyorum. Android telefon varsa android tablet, mac-iphone varsa ipad, farklı cihazlar arası mobil bir çalışma sistemi kurmaya daha uygun olur.

Aslında youtube, internet ve ofis için üst düzey bir sisteme hiç gerek yok. Uygun fiyatlı, taşınabilir boyutta (13inch ya da daha küçük) ssd laptoplar/netbooklar varsa onlar en uygun seçenek olur. Tablet gerekliyse Samsung'un en iyi tablet serisi S serisi, güvenilir seçim bu olur. Gerçi ofis dışında tabletlerde de üst düzey bir sisteme gerek olmayabilir ama tabletlerde genel olarak kullanımlarda sorun şu. 1) androidlerde microsoft ofis yok, alternatifleri var fakat tabletler ile ofis uygulamaları genel olarak pek randımanlı/kullanımı kolay çalışmıyor maalesef. 2) Tabletlerin çoğunda sim kartı (data hattı) yeri olmadığı ve bu sebeple kablosuza bağımlı olunduğu için telefonda olduğu gibi bağımsız bir mobilite sağlayamıyor, telefondan bir yerden internet yayını yapmak gerekiyor. Dolayısıyla belki ihtiyaç olan kullanışlı bir telefon da olabilir.
  • dunal  (14.12.19 15:11:16 ~ 15:17:46) 
@dunal

android tabletlerde microsoft office uygulamaları çalışıyor. pek de başarılılar, tek eksiği excel ile kullanmasının biraz zahmetli olabilmesi (mouse kolaylığı olmadığından, hücre işlemleri vs. kastırıyor). pc uygulamalarındaki işlemlerin aynısını yapabiliyoruz, işlem kısıtlaması yok. tasarımdan ötürü biraz şey yalnızca :)
  • givemesomesubstance  (16.12.19 15:14:53) 
Haklisiniz, microsoft'un ofis programlari da su anda uygulama pazarinda gozukuyormus. Benim tecrubem biraz eski, belki yeni uygulamalar daha iyi bir tecrube sunuyordur.


  • dunal  (16.12.19 21:57:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.