[]

İş Başvurularında Örnek Çalışma İsteyen Firma

Mesleğim yazarlık. Hangi görüşmeye gitsem, uğraştırıcı çalışmalar, metinler istiyorlar. Her seferinde bir sürü uğraş verip, yapıyorum. Daha sonrasında olumsuz oluyor.
Olabilir, olumsuz olması sinirlendirmiyor. Sürekli bedavaya çalışma yapmamı, yazı yazmamı isteyen şirketler sinirlendiriyor.

Siz ne önerirsiniz bu durumda? Yani görüşme iyi geçiyor, çalışma istiyorlar, ulan yapayım fırsatı tepmeyelim, diyorum her seferinde bunu deyip pişman oluyorum. Çünkü boşuna uğraşıyorum.

 
bu gune kadar yaptiginiz ve begendiginiz calismalardan bir portfolyo hazirlayin bence. cesitli konulari icermesine ozen gosterin. sizden yazi isteyenlere bu portfolyoyu sunun ornek olarak.

hangi ulkedesiniz bilmiyorum ama avrupa ve amerikada bu sekilde isliyor. kimse kendine ozel is istemiyor cok spesifik bir alan degilse. portfolyoya bakip karar veriyorlar.
  • kasabanın en güzel kızı  (12.12.19 19:35:30) 
Bir dergide yazıyorum. Daha önce çalışmış olduğum marka ve işleri detaylı olarak CV'de belirttim. Yani bunlar hangi gerekçe ile yeterli gelmiyor bu insanlara? Mesela hiçbiri yazı yazdığım dergiye girip bakmıyor, illa özel siparişini yaptırmak istiyor.


  • aynabugusu  (12.12.19 19:43:01) 
Yapma tabii ki. Ne malum bedava is yaptirmak icin gorusme ayarlamadiklari.
Ugrastirici isler diyorsun...

Burdan ornek gorebilirsiniz. Ya da ucreti karsiligi deneme yapabiliriz de. Sasirirlarsa da basit bi sey istemiyosunuz. O yuzden para almam gerekiyor de.

Yok coook istedigin bi yerse de katlan arada ama her yere yapilmaz en azindan.
  • Flipsflops  (12.12.19 20:28:53) 
mesleğinize uzağım ama bence bir portfolyo gibi bir sey oluşturup onu örnek gösterin. illa bedavaya örnek yaptırmak isteyen olursa da uğraşmayın. zaten onlardan bir cacık olmaz. sizin değerlendirecek kişi örneklerden buna karar verebilecek yetenekte olmalı bence.


  • helenart  (13.12.19 00:33:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.