[]

THY erken bilet

Thy'nin yurtdışı uçuşlarında bişey dikkatimi çekti. Aralık-ocak ayındaki biletlerle ileri tarihli mart-nisan-mayıs-haziran biletlere baktım hep standart fiyat. İleri tarihli bir bileti aylar öncesinden almanın avantajı yok mu Thy'de.
O baktığın tarihler yaz ayları olduğu için pahalıdır diye düşünebilirsiniz ama tersinden sağlamasını yaptım onunla bir ilgisi yok. Hatta neredeyse standart fiyat.

İstanbul-New york 3800... İstanbul - tokyo 4800 tl küsür.

Thy de standart fiyat uygulaması mı var? Neden hangi aya baksam fiyatlar hep aynı. Tabi Thy'nin sitesinde skyscannerdaki gibi yıllık görünüm, ya da en ucuz ay gibi seçme imkanı yok. Ben mecburen rastgele bir tarih seçiyorum öyle aratıyorum 16 Temmuz 10 Ekim gibi.

Bir de 4800 olan tokyo biletlerini low cost firmalardan 1900 liraya bulmak mümkün. THY de direkt uçuş avantajı var ama 2-3 kat fiyat farkı da çok değil m sizce, THY marka değerini satıyor gibi geld bana. Benzer şekilde İstanbul New york 3 kat daha ucuza bilet bulmak mümkün.

 
THY son dönemde pazarlama anlamında da, bilgi işlem anlamında da iyice cozuttu. İkinci sınıf bir havayolu olma yolunda ilerliyor maalesef.


  • ebabil curnatasi  (12.12.19 17:37:55) 
Tokyo rotasında durum ne olur bilmiyorum ama Thy arada bir iyi indirim yapar, birkaç gün sonra da fiyatlar dediğiniz gibi standarda döner. Eğer çok erken alabiliyorsanız takip edin, mesela birkaç ay boyunca haftada 1-2 kez kontrol edip indirim yakalamaya çalışın, skyscanner vs den de bakabilirsiniz.


  • mikro patlama  (12.12.19 17:49:47) 
Promosyon olmalı heralde öbür türlü erken bakmak bişey değiştirmiyor. Ve evet fiyatlara bakıp başka havayoluyla gitmek de mantıksız değil. 2-3 sene önce abime son dakika bilet gerekiyordu, Norwegian'dan business bileti THY'nin ekonomi biletinden daha ucuza aldı. (Amerika'dan)


  • mirafiori  (12.12.19 18:03:54 ~ 18:04:13) 
Tespitin dogru,standarta yakın fiyatlar uygulanıyor.aylar önce almanla kısa bir sure sonra alman arasında fark olmuyor.sadece yerini saglama almış oluyorsun ki genelde overbook durumundan erken check in yapmakta önemli.
Neden böyle çünkü pek çok havayolunun uçmadığı yerlere direk uçuşları var ve aktarmalı yolcu sayısı yüksek.biletler genelde sold out durumunda.
Low cost firmalarla kıyaslamak mantıklı değil. O tüketici tercihine giriyor.sen ucuz olsun ben gider aktarmamı yapar,sıkıntısına katlanırım diyorsun,başkası hayatta çekemem direk gitmem lazım diyor.uçakta seyredeceği filmden,kuruyemişinin sıcak servis edilmesine kadar bir sürü detay var.geçen hafta san fransisco da çalıştığım bir çift bali biletlerini thy den kesmiş,yanlarına iki çocuk,business class,istanbul aktarma bali bileti bildiğin servet ama adam thy is the best diyor başka bir şey demiyor.aynı uçuşu pasifik bölgesinden daha kısa sürede yapabilir ama tercih işte.

Sadece mikro nunda dediği gibi kampanya zamanları oluyor,onları iyi takip etmek lazım.birde ER uçuş yapacaksan tokyo,amerika gibi bazen atiyorum atina tokyo fiyatı istanbul tokyo fiyatından oldukça uygun olabiliyor.low cost yakın gidip ordan uzun uçuşu tk ile yapmak mantıklı olabilir.kovalamak lazım.
  • duptıs  (12.12.19 21:20:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.