[]

E-Ticaret'de E-Fatura ve Muhasebe Programı Sorunsalı

Merhaba,

1 yıl önce kurduğumuz e-ticaret şirketimizin muhasebe programını ve onunla entegre web sitesini bir yazılım firmasından aldık ancak 1 yıllık sürede web sitemiz neredeyse hiç doğru şekilde çalışmadı muhasebe programı tarafında da sadece Fatura modülünü kullanıyoruz. 2020 yılı itibari ile e-ticaret işiyle uğraşanlar artık e-fatura kesmek zorunda kalacak şeklinde bir bilgi aldık. Buna göre ticari programı aldığımız yerden e-fatura ile ilgilki lisans da almıştık ancak şimdi bu firmayla yollarımızı ayırmayı planlıyoruz çünkü doğru düzgün alamadığımız bir hizmet için 1 yılın sonunda yıllık kullanım bedeli ödemek zorunda kalacağız bir iki ay sonra ki bu da aşağı yukarı 5K civarında.

Öncelikle yazılımcı olduğum için sırf fatura kesmek için 5k ödemek yerine oturup kendi muhasebe programımı yazabilirim ancak sormak istediğim şey e-fatura kısmı, bir ticari program kullanmadan e-fatura kesilebiliyor mu bunu öğrenmek istiyorum.

yani entegratör aramadan ya da bir muhasebe programı ile uğraşmadan devletin e-fatura sistemini kullansak bir sakıncası var mı?

Saygılar sevgiler.

 
fazla fatura kesmeyecekseniz, efatura.gov.tr kullanabilirsiniz. manuel oradan düzenliyorsunuz. excel gibi.
diğerleri 2 iş olmasın diye kullanılıyor.

  • ayaklibalik  (12.12.19 17:44:51) 
biz de e-faturaya geçiyoruz bu ay. mali mühür haftaya gelecek ama aracı kurumla anlaşsak mı kararsızım.


  • potsdamer  (12.12.19 17:57:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.