[]

is mahmekesi hakkinda

merhabalar,

esim yaklasik 3 senedir elektrik elektronik muh olarak bir firmada calisiyordu. uygulanan mobbing'ten ssk'nin asgari ucret uzerinden yatmasi gibi sebepler nedeniyle evlendikten sonra evlilik gorekce gostererek istifa dilekcesi verdi.

isveren tazminatini aldigi net ucretten agi haric olarak vermeyi teklif ediyor. yanlis bilmiyorsam aldigi brut ucret ve agi dahil vermesi gerekiyor. konuyla ilgili isverenle ilgili gorusme de gerceklestirdiler. isveren cikan her elemani icin ayni seyi yaptigini soyledi. dogal olarak kabul etmedi esim.

ssk'si asgari ucretten yatmakta ise girdiginden beri fakat is hayatinin belli bir suresinde santiyede calisti esim ve calisanlari maaslarini da esime sirketin muhasebecisi sahsi hesabindan esimin hesabina calisanlarin ve esimin kalan elden maasini santiye gideri aciklamasiyla gonderiyordu. esim ise calisanlarin maasini maas alacagi olarak calisanlarin hesabina eft yapiyordu. hesap dokumu ssk'nin asgari ucretten yattigini gostermek icin ispat olabilir mi? ofise gectikten sonra ise elden alinacak maasini normal zarfla elden aldi. elden maas aldiklarinda calisanlardan elden alacakalri icin imza aliniyor makbuzlara fakat makbuzlar calisanlara verilmiyor. bunlarin haricinde esimin elinde ssk'nin tam yatirilmasi talebiyle ilgili mail'ler de var sirket tarafindan cevaplanmamis.

biz simdi hem tazminat hem ssk'nin eksik yatmasi ile ilgili mahkemeye gitmeye karar verdik.

bunun haricinde ise esimin asil canina tak eden kisim bir ust amiri tarafindan mobbinge ugramasi. ofise gectigi gunden itibaren(yaklasik 10 ay), her gun morali bozuk sekilde eve geliyordu. dosyaya aslinda bunu da eklemek istiyoruz fakat bunun kaniti sanirim sadece tanik cagirmak olacaktir. tanik meselesinde de kimseye guvenemiyoruz dogal olarak, insanlar muhtemelen isini kaybetme korkusuyla taniklik yapmak istemeyecektir. bunun icin farkli bir kanitlama durumu olabiliyor mu? veya bu konuda tanigin ifadesi mi esas aliniyor? nasil bunu dosyaya ekleriz?

ek olarak santiyede calistigi surelerde haftalik calisma saatinden 3 saat fazla calistigi puantajlar da mevcut ne yazik ki bu belgeler yine sirketin elinde. bunun icin ekstra herhangi bir ucret de verilmedi kendisine. bu da eklenebilir dosyaya.

ve genel itibariyle surec nasil basliyor ve isliyor bu 3 konu hakkinda is mahkemesine gidilse? is mahkemesi ve maddi tazminat talebinde bulunma niyetimiz var.

konu hakkinda yardimlarinizi bekliyoruz en azindan yukardaki konulardan hangilerini dosyada belirtelim surec nasil ne yapmak gerekir vs? yardimci olabilecek istanbulda ikamet eden avukat arkadaslar da iletisime gecebilir.

tesekkurler.

 
hocam öncelikle kıdem tazminatında üst sınır olayı var. brüt maaşa göre hesaplansa da maksimum bu üst sınır kadar paraya göre hesaplanıyor ki şu anki dönemde bu 6379 tl (www.verginet.net). eğer her bir yıl için ödeyecekleri miktar bundan düşükse dava açabilirsiniz. ama buna yakın bir değerse ve hatta bundan yüksekse (ihtimal dahilinde) hiç dava ile falan uğraşmayın derim, sonrasında zararda bile çıkabilrisiniz.


  • shadowfollower  (12.12.19 15:40:22) 
Hayır üst sınırda değil brüt ücret+agi


  • seksli harf  (12.12.19 15:43:28) 
Bu konuda avukat size yardımcı olamaz. Siz avukata vekalet verirsiniz gerisini de o halleder.
Tanık, puantaj vs usul hukukuna ilişkin sorunlar, bunları kendiniz halletmemiz mümkün değil.
Eşinize gerçekte yatan tutar üzerinden brüt maaş hesaplanıp ona göre tazminatınız ödenir.

Ama işten çıkarken evliliği gerekçe göstermişsiniz, eşiniz erkekse evlilik nedeniyle haklı fesih ve dolayısıyla kıdem tazminatı hakkı yok.
Bir avukat bulup, ona vekalet verin, kendi başınıza iş yapmayın, keşke işten çıkmadan önce bir avukatla görüşüp sonra işten çıksaydınız, zaten geç kalmışsınız daha fazla geç kalmayın, bir an önce bir avukat bulun.
  • de jure  (12.12.19 15:48:04) 
Oncelik dava acmadan arabulucuya basvurmak. Uzlasma olmazsa mahkemeye gidilir. Elden odenen, eft yapilan tutarlar maaslara eklenerek sgk ve kidem guncellenebilir. 3 saat fazla mesai yapildigina ait puantajlari vermezler tek delil hts dokumleri olabilir. Tanik yada belge , goruntu olmadan mobbing ispatlamak zor.kidem hesaplarken agi dahil degildir. Sgk priminin icinde de agi yoktur. İletisim kurulursa yardimci olurum.(... dedi bu işlere bakan bir arkadaş)


  • Erva  (12.12.19 17:18:55) 
Asgari brut 2558.4 uzerinden kidem hesaplanmasi gerekir. İs mahkemesi arabulucuya yonlendirecek ve isyerinin de katilimi zorunlu. Eger ki katilmazsa zaten esin hakkı olani alacak. Onun harici Puantajlarin sirkette olmasi elinizde olmamasi bsy ifade etmez. Eger ki böyle bi iddia varsa arabulucuyla da cozemezseniz mahkeme zaten tutulmasi zorunlu olan puantaj kayitlarini İsteyecektir merak etmeyin. Ve is mahkemeleri cogunlukla iscinin lehine kararlar vermektedir siz merak etmeyin en yakin tarihte mahkemeye basvurun


  • sen nasıl bir insansın  (12.12.19 17:22:05) 
agi dikkate alınmaz.


  • ayaklibalik  (12.12.19 17:57:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.