[]

schengen bölgesine giriş ve avrupa seyahatlerim

arkadaşlar avrupaya yaptığım seyahatlerde başıma gelen bir konu hakkında hem fikrinizi öğrenmek hem de avrupa da bu konuyla alakalı bilgi alıp soru sorabileceğim bir yer var mı diye size sorumu iletmek istiyorum.

son 3 senedir schengen vizesi ile avupaya gidiyorum. vizeler hep 4 aylık 90 gün kalmalı veriliyor. sorun şu ki ülkeye vizeyi aldığım almanyadan giriş yapsam da yapmasam da sürekli saçma sapan şeyler yaşıyorum. vizelerimin tamamı almanyadan alınma, her girişimi köln üzerinden yaptım . ilk giriş yaptığımda adam kaç paran var nerede kalacaksın vs diye bir ton soru sorup sıkıştırdı ilk giriş diye normal dedim poliste yanındaki diğer polisin uyarısıyla ülkeye girişime izin verdi ancak önce parmak izi okutma cihazına bir dokunmamı istedi. 6 gün kaldım ve erfurt almanyadan ülkeden ayrıldım, çıkış yaparken polis niye bu kadar az kaldın dedi bende babam rahatsız o sebeple dedim olsun vizen var geri gelirsin iyi yolculuklar dedi.

1 sene sonra tekrar kölnden giriş yaptım koca sırada herkes çatır çutur geçti bana sıra geldi yüzüme baktı pasaportu okuttu, sonra bir daha bana baktı parmak izini okutur musun dedi. okuttum geç dedi. o sene berlinden dönüş yaptım çıkış girişten uzun sürdü adam sanki ülkeden kaçıyormuşum gibi triplere girdi 5 dk bir bana baktı bır ekrana yanındakıyle konustu falan sonra çıkış mührünü bastı.

bu yaz yine kölnden giriş yaptım yıne kımseye parmak ızı okutmadılar pasaportu okutup parmak ızımı okutmamı ıstedıler ne soru ne sual vurdu muhru geç dedi. dönerken yine parmak izi okutturdular.

yıne bu sene ılk gırısımden 20 gun sonra bu sefer amerikaya gıdıyordum. hollanda amsterdamda gelmişken gezeyım dedım ulkeye gırıs yapmak ıcın gırdım sıraya polıs naber falan dıye bekledıgımın aksıne gayet sıcak konuştu(hollanda sınır polisi hakkında hep ters şeyler duymustum) ne kadar kalacaksın dedi 1 gün dedim sonra dedi dedim abd ye gidiyorum, pasaportu aldı baktı schengene ve abd vızesıne ıyı eglenceler dedı vurdu muhru(bu sırada yan tarafta ıkı tane yesıl pasaportlu 20 yasında kıza kan kusturuyordu dıger polıs) amsterdamı gezdım tekrar havalımanıan dondum, bu sefer transıt alana gecerken yıne parmak ızı okuttular. abd den donuste parise indik dedim gelmişken pariside göreyim giriş yaparken adam vizeye baktı hoşgeldin dedi vurdu muhuru.dönüşte bu sefer çıkış polisi paspaortu okuttu ekranda sureklı bırseylere tıklıyor falan bılgısayarda parmak ızını okutur musun dedı okuttum. vurdu muhuru ok. dedi. dedım kı "memur bey sorun nedır nıye parmak ızımı okuttunuz bılmem gereken bır sey var mı?" hayır rutin uygulama merak ettım sadece dedi.

abi bu adamların derdi ne? aklıam sadece benımle aynı ısımde bırılerının bır halt karıstırdıgı gelıyor. terörist tipi falanda yok. ülkeden çıkarken kontrol etmek nedir yani? ekranda bir şey görüyor olsa çıkarken bazısı soru bıle sormuyor ya da gırerken bır kısmı ıse sureklı parmak ızı peşinde. ben bu konuda hangı kuruma durumumu sorabılırım? ve o kurumdan cevap alabılır mıyım? vızeye basvuruyorum ertesı sabah saat 10 da 1 gunde cıkıyor bu vıze suçlu bırıne benzese adım daha fazla arastırma olmaz mı?

 
Yaşadıklarınızı her yurtdışına çıktığımızda yaşıyoruz. Bence olay pasaport kontrol memurunun türk pasaportuna bakışıyla alakalı. Bi sebebi yok.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (12.12.19 15:27:55) 
yok algıda seçicilik cidden değil. mesela 2.girişimde önümde 0 70 kişi vardı dikkat ettim sırf bu konu yüzünden bir bana sordular parmak izi.


  • hayvan gibi yazar  (12.12.19 15:34:21) 
Bunu söylemek istemem ama insanları görünüşlerine göre yargılayabiliyorlar.


  • denizmaniaherif  (12.12.19 15:44:24) 
cok fazla giris cikis yapip ilk girdigin yer, vize aldigin yer, gecis yaptigin ulkeler vs.. oldugu icindir. bende de var aynisi. hollanda'dan vize alip hollanda haric heryere girdigim icin. ama sosyal muhendislik yapiyorum. bence sen de yap. yani en guleryuzlu en sirin memuru sec.


  • mayeskuel  (12.12.19 16:23:53 ~ 16:24:14) 
hey corc versene borc, yazındaki gergin tavrı anlamıyorum. sanırım derdimi anlatamıyorum senin kanada vatandaşı olup olmaman değil mevzu 100 kişilik sıra içerisinde kalkıp sadece senden parmak izi istendiğinde bunu ülkeden çıkarken yaptıklarında aa ülkenin güvenliği diyemezsin. ülkeden çıkıyorum zaten. bakanı ülkeye alıp almamaları da umurumda değil seçim propagandası yapıp çıkan gerginlikten oy devşirmeye çalışan insanlarla benim durumumun alakası yok. avrupa birliğinin sponsorluğunda ücretsiz vize alıyorum ve bu vizeyi en zor vize veren almanyadan alıyorum. saçma sapan tavırlar gösteriliyor nedenini merak ediyorum. nedir ne değildir diye sordum. şu anglo-sakson "devlet güvenlik için harika davranıyor" mottosunu bir yana koyup keşke yazdığıma odaklansaydınız.


  • hayvan gibi yazar  (12.12.19 16:28:07) 
Size sima olarak benzeyen bir kaçak kişiden kaynaklanabilir diye düşünüyorum. Bu durumda sizin pasaportla o kişinin yakalanmadan çıkış yapmasından endişe ediyorlarsa, o kişi olmadığınıza emin olmak için parmak izi okutmaları mantıklı olur.


  • mikro patlama  (12.12.19 18:22:05) 
arkadaşla birlikte 2 araçla almanya'ya gidiyorduk. ikimizin de almanya oturumu var. bizim 2 çocuk var ve eşimin başı açık ancak arkadaş yeni evlenmiş, çocuksuz ve eşi türbanlı. almanya ve avusturya'da birkaç sene önce ışid ve göç olayları nedeniyle otoyollarda polis kontrolleri sıklaşmıştı. ben hiçbir kontrole takılmadan ne kadar geçtiysem, onu her seferinde çevirdiler mesela. sizin durumda da muhtemelen bir isim benzerliği vardır.

bir keresinde ben de stuttgart'ta uçağa geç kalmıştım, şansıma uyuşturucu kontrolüne denk geldim. üzerime, elbiselerime ve valizime bir kağıt sürdüler ve onu teste soktular. allah'tan insaflıydılar da geç kalmamam için bana yardımcı oldu bu polisler sonra.
  • burya  (12.12.19 18:36:54) 
tip, isim, gerginlik durumu, konusma tarzi, beden dili, vatandasi oldugunuz ulke, pasaport polisinin o gun esiyle kavga etmis olmasi, pasaport polisinin irkcilik seviyesi vb. her sey etkileyebilir. size ozel bir davranis degil. kisisel algilamayin.

kendimden ornek veriyorum: renk ve tip olarak iskandinavlara benziyorum. abd oturumum var. ab sinirlari icine her giris ve cikisimda sorguya ve bagaj actirmali uyusturucu taramasina maruz kaliyorum. bir iki kez havaalani karakoluna cekilmisligim bile var. abd'de polis yuzume bile bakmiyor gecerken. bu sene ingiltere girisinde tam yarim saat sorgulandim. ziyaretine gittigim arkadasimi kac yildir tanidigim soruldu ve birlikte fotografimizi gostermem istendi. bu gune kadar yasamadigim tek sey cavity search oldu sanirim, onu da yasamam umarim bir gun.
  • kasabanın en güzel kızı  (12.12.19 19:46:10 ~ 19:46:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.