[]

Oda arkadasinin masami kullanmasi

Merhaba.is yerinde 2 oda arkadsdim var. Masamin uzerinde sabit nesne bulunmadigindan (bilgisayar ekrani vb) ben yokken ozel isleri icin masami kullandiklarini goruyorum. Odaya geldigimde masamdaki nesnelerin yerleri degismis, masanin uzeri dagilmis oluyor. Yere dusen veya masada devrilen parcalar da oluyor. Bu duruma 2 3 kere sahit oldum ve durumdan asiri derecede rahatsizim.
Sorum su:
Oda arkadaslarimin masami kullanmalarini istemiyorum. Kullanirlarsa da duzgun bir sekilde birakmalarini istiyorum. Uzunca seneler oda degisemeyecegimden bunu her ikisine de en kibar yonden nasil soyleyebilirim? Her ikisi de alingan, kirilgan, yanlis anlamaya musait tipler.. bu sebeple cekiniyorum ama senelerce bu sekilde devam etmek de istemiyorum.


 
evde ne kadar kitap gazate eşya vs. var geitrip masanın üzerine yığacaksın. boş alan olarak gördükleri için orayı kullanıyorlar demek ki


  • papuayenigine02561  (12.12.19 12:41:41) 
neden asiri rahatsizsiniz? Kirilan kaybolan bir seyiniz oldu mu? Olursa, onu soyleyin arkadaslariniza.
rahat olun bence, o kadar onemli bir sey degil bu.

  • ebabil curnatasi  (12.12.19 12:41:48) 
Kirilan ciceklerim olmus. Ayrica masanin oyle daginik birakilmasini bana yapilan bir saygisizlik olarak goruyorum. Insan evindeyken bile aldigi esyalari tutar yerine koyar isi bitince :(


  • nax  (12.12.19 12:53:16) 
@ebabil curnatasi neden rahatsız olmasın? kişisel alan meselesi bu. sınırlarını çizmezsen ihlal edilir. bir çok iş yerinde durum budur. masanı kişiselleştirip, yere düşen kaybolan bir şey olduğunda yüksek sesle ortaya konuşarak ama kibarca rahatsızlığını dile getirmen gerekir. bunu şakaya vurarak da yapabilirsin.


  • sehven muhendis  (12.12.19 12:54:17) 
benim masamda ne oldu tarzda bir soru sor cevap vermelerini zorunlu kılacak. ben biraz hassassım bu konuda diyerek gerekli mesajı iletebilirsin bence onlara.


  • mr goodnick  (12.12.19 12:57:13) 
Ben olsam yerinizde diye düşündüm. Sanırım kırıcı olmamak için espriyle yaklaşırdım. Naptınız benim masamda güreştiniz mi vs önce biraz ortamı yumuşatıp, sonra ben biraz takıntılıyım düzenli bırakırsanız iyi olur falan diyin.


  • curukturpkokusu  (12.12.19 13:03:37) 
alıngan, kırılgan ve yanlış anlamaya müsait tipler "özel alan" ya da "kişisel alan" kavramlarına saygı duyarlar. bir kaç defa gayet medeni bir şekild uyar, çizgini belli et olmazsa aynı şekilde sen de ne buluyorsan onların masasına yığ.


  • foolrules  (12.12.19 13:06:01) 
oda arkadaşlarınızla iyi anlaşmak ve "arkadaş" olmak sizin için önemli mi? sonuçta işini yapıp gidiyor evine herkes değil mi? kırılmalarını umursama. masayı gene dağınık gördüğün bir gün selam bile vermeden sor kimin kullandığını bu hale getirdiğini.

kendinden ödün vermek zorunda değilsin. masa sonuçta toplanır diyip küçümseme. bak bitkilerin bile kırılmış yani abartı bir durum bence. bazılarına saçma geliyor olabilir, ki sanırım onlar da senin için önemini kavramamış durumda. o yüzden kavratman lazım adamlara.

saçmalık yahu okurken ben sinirlendim. alınırlarsa alınsınlar senin hoşnut kalmadığını masayı öyle gördükçe mutsuz olduğunu anlamayacak adamlar için neden katlanasın ki bu duruma?
  • nolmus yani  (12.12.19 13:07:11) 
cok enteresan, ne var bunda denebilmesini cok garipsiyorum. ama iste var boyleleri de. benim masamda erken saatte gelip simit yiyen vardi. bir geliyorum kirinti dolu. bir oglen yemekten dondum baktim masa copumu bulasikli yogurtlu yemek kaplariyla doldurmus baska biri. biri ayaklarini masama koyup tv izliyordu ben ciktiktan sonra. sorsan ne var bunda diyecekler. cozum direkt soylemek. kirilirsa kirilsin allahin kekolari. sayende biraz medeniyet ogrenmis olurlar.


  • jimicik  (12.12.19 13:13:57) 
size gore 'ne var bunda' olabilir, baskasina gore onemlidir. kisisel sinirlara saygi duymak burada basliyor zaten. siz, size yapilinca onemsemeyin, onemseyen ve sinirini cizen insana da saygi duyun. herkesin siniri farkli. sunu anlasak ve icsellestirsek cok sey degisir bence toplumda.

kibarca uyarin, alinirsa da alinsinlar. benim ofisimi de ben yokken baskasi kullaniyor ama asla dediginiz sekilde birakilmaz.
  • kassiopeia  (12.12.19 13:19:32) 
o kırılacak, bu alınacak, şu üzülecek diye diye yıllarımı çürüttüm. Abartmıyorum hakikaten çürüttüm. Ama elime ne geçti? 30 seneyi böyle geçridim ve mide ağrısı ve huzursuzluk dışında bir şey elde etmedim. Bu şekilde davranıp müthiş olumlu şeyler elde eden varsa yazsın belki ben yanlış yapmışımdır bir şeyleri.

eğer sizi mutsuz eden, huzursuz eden bir şey varsa bodosloma söyleyin. kaba konuşmak zorunda değilsiniz. misal eşyalar dağınık mı geldi size " arkadaşlar eşyalarımın yeri değişmiş ben bu şekilde çok mutsuz oluyorum dikkat edin" deyin. eğer masanızı müthiş titiz kullansalar da hoşunuza gitmeyecekse "arkadaşlar masamı benden başkası kullanamsın rica ediyorum ben çok hassasım bu konuda" dersiniz.

size katılıp hak vermek zorunda değiller. belki onların yetiştiği kültürde bu tarz şeyler aşırı normaldir ve kendilerine yapılsa rahatsız olmayacaklardır. bu yüzden sizi anlayamayabilirler önemli değil. siz huzursuz oluyorsanız, mutsuz oluyorsanız söylersiniz yapmazlar.

bir insan karşısındakinin bir davranışından mutsuz oluyor bunu dile getiriyor ve karşısındaki de ısrarla bunu bilmesine rağmen yapmaya devam ediyorsa o artık karşıdaki insanın davarlığı. ona farklı bir dil ve üslup düşünürsünüz.
  • levpontryagin  (12.12.19 13:22:56) 
benim anlamadıgım kendi masaları yok mu? kendi masanız yokmu diye sor.


  • sizofren06  (12.12.19 13:32:23) 
@curukturpkokusu +1


  • tiny toon  (12.12.19 13:32:47) 
Kendi masalari var ama bilgisayarin ekraniydi kilavyesidi, evrak raflariydi vs derken masadaki bos alanlari oldukca azalmis. Ben laptop kullaniyorum ve laptobu getir gotur yapiyorum. Bu yuzden benim masamda sadece takvim, bitkiler, not kagitlari ve kalemlik duruyor. Masa bos gozuktugu icin de diger arkadaslarca kullaniliyor.


  • nax  (12.12.19 13:38:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.