[]

X kişisi üzerine kayıtlı evi ipotekletip kendime konut kredisi çeksem

ve ev alsam, kredi ödemelerim devam ederken x kişisi evi satmak istediğinde ne tarz bir sıkıntı çıkar? Kredinin tamamını kapatmamızı mı isterler?




 
Bu şekilde konut kredisi alabileceğini sanmıyorum. Hatta, başka evin olsa, konut kredisi için alacağın evi değil de öncekini ipotek göstereyim desen onu bile kabul etmeyebilirler.


  • lisw  (12.12.19 01:19:47) 
Mantık olarak Adamlara garanti olarak diğer evi gösteriyorsun sonra o evi satmak istiyorsunuz. Enterasan kafalar. Zaten böyle kredi vermezler o da olayın diğer gerçek yüzü.


  • monkey  (12.12.19 01:48:28) 
Arkadaşlar, rica etsem alelacele cevap yazmadan önce basit bir google araması yapar mısınız? www.akbank.com Gördüğünüz gibi bu gayet mümkün bir şey, sadece akbankta değil bir çok bankada da var. Ancak bu bahsettiğim 3. kişinin konutu satmak istemesi durumunda nasıl bir şey talep edileceği yazmıyor, onu soruyorum.


  • roket adam  (12.12.19 02:01:43) 
krediyi kapatmanızı isteyemiyorlar sanırım ama üzerindeki ipotekle beraber satıyorsunuz. yani bankanın 250 borca karşılık 750 ipotek koyduğu bir malı almak isteyen çıkar mı bilmiyorum.

ben ilk evimi böyle almıştım gerçi. ama gittim önce bankaya kendim ödeme yaparak krediyi kapattım. ya da evi alırken bankaya olan borcu adama vermedim gittim bankaya ödedim. banka da ipoteği kaldırdı. tam hatırlamıyorum ama buna benzerdi.
  • ozdek  (12.12.19 04:14:23) 
İpotekli evi satabilirsiniz, alan kişinin de bu ipoteğe razı olması lazım. Bu da yabancı birine satışta imkansız gibi pratikte.

Fakat verdiğiniz Akbank örneği tam olarak sizin istediğiniz şey değil, peşinatı olmayan kişiler için bir seçenek sunulmuş.

Örnek olarak alacağınız eve kanunen %70 ya da 80 kadar kredi çekebilirsiniz, kalan tutarı peşin olarak verebilmeniz lazım.

Bu peşinatınız yoksa akbankın bu seçeneğini kullanabilirsiniz, olmayan peşinatınız içinse başka bir mülkü ipotek edip bir nevi ihtiyaç kredisi çekiyorsunuz.

Yani hem krediyle yeni aldığınız ev bankaya ipotekli oluyor, hem de diğer evin çektiğiniz kredi kadar tutarı ipotekli oluyor.

Yazdıktan sonra baktım da Garanti bankası dha güzel açıklamış;

"Sahip olduğunuz bir ev var ve yeni bir ev daha almak ama peşinat ödemek istemiyorsanız, %100 Mortgage ile hem yeni alacağınız evi hem de eski evinizi ipotek ettirerek evin %100'ü değerinde kredi çekebilirsiniz."

Bunları zaten biliyor ve sadece diğer evi ipotekli olarak nasıl satarız diye sorduysanız girişte cevapladım, tekrar edelim;

"ipotekli mülkler satılabilir, ama alan kişi ipoteği kabul etmek zorunda"

Bu devirde kardeş kardeşle böyle bir ticaret yapmaz o başka.
  • John Bloor  (12.12.19 08:15:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.