[]

25 olan yds puanımı nisana kadar 70’e çıkarabilir miyim? (Önerilere açığım)

Merhaba arkadaşlar, Yds’den 25 almışım, bana 70 puan lazım. Sizce nisana kadar 70’e çıkarmam mümkün mü?
İzlemeyi planladığım yol haritasını şöyle açıklayayım; ingilizce seviyem pre intermadite. Hızlandırılmış ingilizce kursuna gidip seviyemi intermadite’a çıkarıp ardından yds kursuna yazılmak istiyorum. Sizce planım mantıklı mı? Sizin önerileriniz neler? Her türlü önernizi dikkate alacağım



 
bu kadar sürede ancak doğrudan kursa hazırlık programina gitmek mantikli olur.

(bkz: ilknur hoca)

youtube'da örnek videoları var. begenirseniz kendisine ulasirsiniz. online kurlari falan oluyor. tarzi herkesin hosuna gitmeyebiliyor.
  • helenart  (11.12.19 22:32:37) 
boşuna uğraşma. hem parana hem emeğine hem zamanına yazık.


  • mistikla  (11.12.19 22:39:15) 
Kendi adıma söyleyecek olursam ben hobi olarak, kafa dağıtmak amaçlı gramer kitabı çözmeyi sevdiğim için eylülde 45 olan puanı üni dersleri ve vizelerden dolayı hiç deneme ya da son 1 ay çalışmaya fırsatım olmamasına rağmen Aralıktaki sınavda 68’e çıkardım (özellikle bağlaç ve zaman konularının iyice pekişmesi etkili oldu) Gramer in use kırmızı başlangıç ve mavi orta seviye kitapları ve Develop Your Grammar kitabını tavsiye ederim eğer masa başına oturup gramer kitabına boğulmaktan sıkılmıyorsan.

İkincil olarak en önemlisi intermediate ve upper seviyesinden kelimeleri öğrenmek, zihinde pekiştirmek. Boşluk doldurma ve çoktan seçmelilerle öğretme yolu izleyen YDS vocabulary kitapları faydalı olabileceği gibi, YDStime gibi online kursların da faydası büyük. Sadece bir ay kullanma fırsatım olmuş olsa da kelime öğretme açısından ydstime’in önemli ölçüde faydası olmuştu. Bence bu tür online kurslar sınıf ortamındaki kurslardan öğretme açısından daha etkili olabiliyor. Ayrıca kelime ezberleme/pekiştirme egzersizler için Quizlet uygulamasını tek geçerim, çok büyük faydası var tek başına.

Ek olarak, Intermediate seviyeye geldikten sonra her gün en az 30 dakika İngilizce altyazılı film ve dizi izlemeyi de kesinlikle tavsiye ederim. İlk başlarda zor geliyor ancak seviye ilerledikçe büyük ölçüde anlamaya başlıyorsun ve her gün İngilizce altyazılı izleyerek zihni nispeten İngilizceye maruz bırakmış oluyorsun. Bu da özellikle paragraf sorularında daha hızlı anlamayı sağlıyor, hiç paragraf ya da deneme çözmeden sadece İngilizce altyazılı dizi filmler, oyunlar ve de seviyeli hikaye kitapları sayesinde o paragraf sorularının büyük bölümünü geçebildim. Seviye ilerledikçe paragraf soruları ve denemelerle birlikte Nisana kadar 70’i çok rahat geçebilirsin eğer aralıksız İngilizceye zihnini maruz bırakırsan.
  • siyah giyen adam  (11.12.19 22:39:50 ~ 22:49:45) 
olmaz valla ne yalan söyleyeyim.


  • adventchant  (11.12.19 23:11:31) 
sınava yönelik çalışarak olabilir bence


  • edaddy  (11.12.19 23:18:06) 
6 ayda 30 puanda 90 puana ulaşmış birisini tanıyorum.

İsteyince oluyor demek.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (11.12.19 23:22:06) 
Reader at work 1-2,
Essential Grammar in use,
English Grammar in use,
Advanced Grammar in use (opsiyonel)

+ Cambridge Advanced Learner's Dictionary

Gerçekten sıkı sıkıya çalış şunlarla 90 görebilirsin ama sanmıyorum insan azminin bu kadar acıyı kaldırabileceğine
  • apocalipy  (12.12.19 00:02:55) 
çok çalışırsan olur. sonuçta sıfırdan upper intermediate seviyesine 1 sene hazırlıkla falan geliyor insanlar. 5 ay zaten anca ders alıyorsundur hazırlık sınıflarında.

öğrenciye de bağlı br durum.
25 puan bana pek pre intemediate gibi gelmedi. daha çok beginner sanki.
  • ozdek  (12.12.19 04:18:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.