[]

intermittent fasting ve antrenman ilişkisi?

3 ayda 92 kilodan 83 kiloyla indim. intermittent fasting yapıyorum sabah kahvaltısı yok, öğlen evde hazırladığım sandviç ( gününe göre füme et kaşar fıstık ezmesi ) totalde 400 kalori civarı oluyor spora gitmeden 1 saat önce 30-40 gram badem yada ceviz yiyorum.

Antrenman olmadığı günler çok rahatım ama antrenman olduğu gün hem acıkmış oluyorum hemde kuvvetsiz antrenman çıkarıyorum. Full body çalıyorum zayıflama harika fena değil salonda millet deli gibi çalıyor ben ise daha verimsiz.

Geçen gün öğlen tavuk pilav yedim spordan önce fıstık ezmeli bar aldım fena değildi antrenman ama o sistemle yerimde sayarım.

intermittent fasting ile antrenman beslenmesi tavsiyesine açığım.

 
Yanlış yapıyorsunuz. Çok az kalori alarak full body antrenman yaparsanız yağ yaktığınız gibi kas gelişimi de göremezsiniz ve sıska ancak hafif göbekli istenmeyen bir vücuda ulaşırsınız.

Verimli şekilde antrenman yaparak kilo vermek için günlük kalori ihtiyacınızın en fazla 250-300 kalori azını almanız lazım. Spor yaptığınız günler ise günlük kalori miktarınızdan biraz fazla alacaksınız. Zaten siz kas kütlesi elde etmeye başladıkça sizin bazal metabolizma hızınız artacak ve sonuçta yağ yakmaya daha güzel bir vücuda sahip olmaya başlayacaksınız. Hatta pek mümkün değil ancak hiç yağ yakmadan kas yapsanız bile vücudunuz daha güzel görünmeye başlayacak. Bunun sebebi de kaslardaki büyüme sonucu yağların yayılma bölgelerinin artması. Bu sayede sizi daha zayıf gibi gösterir daha kaslı olmanız.

Sonuç olarak sizin dengeli bir şekilde, kaliteli protein, karbonhidrat ve yağ alarak uzun süreye yayılmış bir diyet programı izlemeniz gerekiyor. Eğer hemen sonuç alayım derseniz alacağınız sonuç sizi tatmin etmeyecektir.
  • synthetic a priori  (11.12.19 21:45:39) 
sizin seviyenizde birinin 300-500 cal eksik aldı diye, antremanda güç kaybı yaşaması söz konusu olamaz. hepsini geçtim öğlen yediğiniz yemeğin sindirilmesi glikojen depolarını doldurması sandığınız kadar hızlı gelişmiyor. bir gün önceki yemeğin ekmeğini yiyorsunuz antremanda. neyse kalori-güç mevzusunu merak ediyorsanız size bilimsel araştırmaları podcastleri atabilirim. günlük kalori ve makro dengenizi ayarladığınız sürece bunları kafanıza takmayın. (öğlen tavuk yedim pirinç yemedim bundan dolayo akşam kötü antreman yaptım psikolojisine bu sözlerim, yoksa günlük 1000 cal alıyorsanız durum farklılaşır)

gelelim antremana? verimsizden kastınız nedir? full body yapıyorsanız ağırlık artışlarınız mı olmuyor? hangi seviyede ağırlıklar artmıyor bunu konuşalım. sizin durumunuz daha çok psikolojik.
  • kapti  (11.12.19 22:03:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.