[]

jelatin kapsüllere yoğurt tozu içmek

selam,
amacım prebiyotik yoğurdu toz yapıp jelatin kapsüllerle içmek, böylece mide asidindede bakterilerin ölmesini önlemek. planladığım süreç şöyle ;

1- 9 tane prebiyotik bakteri içeren kapsül şeklindeki prebiyotik destek hapını maya olarak kullanıp yoğurt yapmak (bu aşama denedim oldu)

2- prebiyotik hapla yaptığım yoğurdu buz küpleri yapıp, bu küplerden yoğurt mayalamak (denedim oldu) böylece maya maliyetini düşürmek.

3- aşağıdaki linkteki meyve kurutucu cihazı alıp yoğurdu kurutup toz yapmak
urun.n11.com

4- amazon.com 'dan abd'den en büyük boy boş jelatin kapsül alıp yoğurt tozunu içine doldurup hergün içmek. bu kapsüllerin bir tanesi 1,37 cm3 hacminde. en büyük boy bu zaten.
www.amazon.com

bu şekilde ucuz yoldan çok yükske miktarda prebiyotik bakteriyi bağırsaklarıma gönderebilirmiyim sizce ?

edit: neden yoğurdu yemiyorsun diye sorabilirsiniz. mide asidinde yoğurttaki bakterilerin büyük kısmı ölyor sanırım. ishal olduğumda kapsül hap aldığımda hemen düzeltiyor ama yoğurt yediğimde ya fayda etmiyor yada çok az/yavaş tedavi ediyor.

 
soru cok ilginc geldi, cevabim yok ama takip edebileyim diye yaziyorum. up olsun hem belki gorur birileri doyurucu bi cevap verir.


  • in vino veritas  (11.12.19 18:13:47) 
yapmaya calistiginiz sey bu mu tam emin degilim ama su sekilde kapsuller var, bunlardan farki nedir?

www.amazon.com
  • kassiopeia  (11.12.19 18:44:45) 
kurutucu mayaları öldürür. o kadar yüksek sıcaklığa dayanamazlar. bir de belki hassasiyetiniz vardır o jelatinler bazen domuz jelatininden yapılıyor. yolladığınız danaymış gerçi. dikkat etmek isteyebilirsiniz.


  • argent dawn  (11.12.19 18:47:16) 
bence bununla uğraşmak yerine yoğurt yapıp yiyin, ama yemeklerden sonra yiyin, böylece daha çok bakteri aşağı iner. nasıl yediğinize bakmazsızın, yeterli bakteri bağırsağa iniyor zaten, mideyi aşıyorlar. Bununla ilgili pek çok çalışma yapıldı, yoğurt yedikten 3 gün sonra bile dışkıda yoğurt bakterisi oluyor.

Prebiyotik hapın içinde ne olduğunu bilmiyorum, ancak yoğurt sadece bakteri demek değildir, yoğurt bakterileri süt içinde yarattıkları tepkimeler sonucu pek çok amino asit vs. üretiyor. Yani yoğurttan alabileceğiniz yararı o tozlar tam olarak sağlar mı emin olamıyorum. Binlerce yıldır denenmiş ve yararı görülmüş formülü öneririm. :)

Ben bu aralar her hafta iki defa yoğurt mayalıyorum ve 2 kg'a yakın yoğurt tüketiyorum, beni daha sağlıklı yaptığını düşünüyorum.

Ek1: Mayanın esprisi yok, sen yoğurdu kurutup katı maddesi yoğun olarak da yiyebilirsin. Yoğurdu yapan şey iki bakteridir, marketteki pek çok iyi yoğurttan çok iyi sonuç alırsın. Sütünün kalitesi önemli.

Ek2: Daha çok bakteri istiyorsan, yaptığın yoğurdu süz, katı maddesi yoğun olarak tüket. Ben öyle yapıyorum.
  • ebabil curnatasi  (11.12.19 18:54:52 ~ 18:58:23) 
kurut var olmaz mı?
kapsülü niye amazondan getirtiyorsun az büyük aktarlarda bile var.

  • denek hayatım  (11.12.19 19:16:14) 
- piyasada ticari kaposüller var tabiki. ama benim yaptığım çok çok daha ucuza gelecke ve çok daha fazla bakteriyi bağırsaklarıma gönderebilecem.

- kurutucu cihaz 35 derecede çalışmaya başlıyor kademeleri var. 35 yada 40 derecede bakterinin öleceğini sanmıyorum.
  • aslindasorunumpsikolojik  (11.12.19 22:35:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.