[]

babamın annemi aldatması

babamın yıllardır annemi aldattığını fark ettim. bir haftadır ne yapmam gerektiğini düşünüyorum. babama da anneme de bir şey söylemedik. önce kız kardeşime durumu anlattım. sonra dayıma ve eşine söyledik. onlar da bir şey diyemediler, şimdilik bekleyin diyolar ama bir çözüm getirmediler. babamın yıllarca aynı kadınla bir ilişkisi var ve kadın evlenmek üzere şu an. ama hala görüşüyorlar. cep telefonunda bütün fotoğraflarını ve mesajlarını bulduk. daha sonra kardeşimin hesabından kadının instagram hesabına takip isteği yollayınca babam bütün telefonunu temizledi. bizim fark ettiğimizi anladı. ama muhtemelen inkar edecektir. biz telefonun ekranından bütün bilgileri fotoğrafladık. bu sene üniversite sınavına gireceğim kardeşim 16 yaşında ve küçük kardeşim de ilkokul 1.sınıfta okuyor. annem çok fedakar ve kendini evine adamış babamın asla aldatacağını düşünmeyen birisi. babamın tepkisi kestiremiyoruz. babamla konuşsam kötü bir tepki ile karşılaşabilirim. annem ise boşanmayı kaldırabilecek birisi değil. ne yapacağımızı bilmiyoruz.




 
dayınıza neden söylediniz ki? kimseye anlatmayın bundan sonra.
eğer ki anneniz boşanmayacaksa zaten hiç dillendirip ortaya dökmeyin meseleleri. bilmediği şey onu üzmez. hem aldatılıp hem boşanamama psikolojisi daha kötü olur 20 senelik evli, 3 çocuklu bi kadın için. yok gözü karadır, boşanır diyosanız kanıt toplayın söyleyin, açın davayı.
eğer ki babanızın hamurunda varsa da yapacak bi şey olduğunu sanmıyorum. senelerdir devam eden ilişkiyi çocukları öğrendi diye bırakır mı? sanmıyorum.
  • elorelia  (11.12.19 14:16:41) 
babanızın tepkisi karakterine göre değişiklik gösterecektir ancak kuvvetle muhtemel söylediğinizde size kızacaktır. babanız kendi suçunu, sizin telefonu karıştırmanızla bastırmaya çalışabilir. nasıl izinsiz alıyorsunuz gibi..
neden böyle yapıyorsun baba gibi sorgulayıcı olmayın ters tepebilir.

dayınıza söylemeniz pek olmamış ama siz de biriyle paylaşmak istediniz muhtemelen. bundan dolayı bir şekilde anneninizin kulağına gider.

biraz soğuk davranın duruma göre hareket edin. kadın evlendiğinde muhtemelen eskisi kadar görüşemeyecekler.
  • bagcivan  (11.12.19 14:20:51) 
Uzun yıllardır sürüyorsa muhtemelen anneniz de biliyordur zaten. Size karşı tabii ki "babanızın asla aldatmayacağını düşünen birisi" izlenimini verecektir, zira üç çocuk yetiştiriyor ve insan ilişkileri, aile, babalık vs gibi kavramlar üstüne pozitif mesajlar vermesi ideal.

Duymak istediğiniz şeyin bu olmadığını biliyorum ama bence sizin yapabileceğiniz çok bir şey yok. İlk etapta sizin ve annenizin fiziksel güvenliği tehlikede değilse, yani babanız dayakçı, şiddete eğilimli biri değilse, biraz soğukkanlı davranmanız gerekir. Başka insanlara anlatarak annenizi daha fazla mağdur etmeyin, bence dayıya falan anlatmak yanlış olmuş. En küçük kardeşinize de anlatmamanız iyi olur, zira o yaşta çocukların istikrara ihtiyacı vardır ve yaşam düzenlerinde herhangi bir şeyin değişebilme ihtimali kaygı oluşturabilir.

Burada yapmanız gereken şeylerden birincisi bu durumdan nasıl bir sonuç beklediğiniz. "Boşansınlar" sizin karar verebileceğiniz bir şey değil, annenizin ve babanızın ilişkisiyle ilgili bir karar. "Babam anneme doğruyu söylesin"? "Babam diğer kadınla ilişkisini bitirsin"? Ne olmasını bekliyorsunuz yani bu bilginin sonucu olarak? Alice In Wonderland'de kediye hangi yoldan gitmesi gerektiğini soran Alice'e, kedi "nereye varmak istediğine bağlı" diye cevap verir. Önce nasıl bir sonuç almayı istediğinize karar verin.
  • sopiro  (11.12.19 14:26:38) 
Dayi ve yenge ne alaka? Artık herkes biliyor demek. Bir şekilde konuşulacak. Ama eminseniz de yine sakin bir şekilde durumu babanıza anlatın önce.


  • ikikerekac  (11.12.19 14:27:53) 
Kardeş, annen boşanmayı kaldıramayacak karakterdeyse bırak gitsin. Öğrenip ne yapacak, sürekli bunun bilgisiyle mi yaşayacak? Babanız da zaten bunu biliyorsa aldatmayı bırakmaz.


  • noluyo yaa  (11.12.19 14:28:31) 
anneden önce annenin erkek kardeşine ve eşine anlatarak çok büyük bir hata yapmışsınız.


  • anais  (11.12.19 14:36:56) 
dayınıza neden söylediniz? çocukmusunuz diyecektim ki yaşları görünce anladım ki çocuksunuz gerçekten

kimseye bir şey söylemeyin. kadın evlenmek üzere dediğinize göre bu ilişki yakın zamanda biter zaten. bence çok kurcalamayın. hele senden küçük kardeşlerin hiç kurcalamasın.
  • dafuq  (11.12.19 14:38:39) 
Dayiniza neden soyluyorsunuz. Her ne olursa olsun ortaya cikana kadar ve ilk olarak bilmesi gerekenler bilene kadar bu bir sir, aile sirri.

Babanizin tek hatasi esini aldatmak degil, cocuklarina bunu ogretememis olmasi.
  • belki lazim olur  (11.12.19 14:43:08) 
Dayına söylemen aldatma olayından daha üzücü. Büyük ihtimal bunu şimdi tüm sülale öğrenecek. Çok kötü yapmışsınız.


  • mg3929  (11.12.19 14:57:35) 
Dayı girmeseydi gizleyin diyecektim ama en güzeli annenize anlatın. Babanızla o yüzleşsin. Siz araya girmeyin.

Sizin yerinize başkasından duyarsa, daha çok üzülür.


.
  • kartallar yuksek ucar  (11.12.19 15:08:07) 
yapabileceğiniz pek bir şey yok, bu annenizle babanız arasında bir mesele. sadece annenize söyleyip söylememek konusunda karar vermeniz gerekiyor. bu da zor bir karar.

şahsi fikrim annenin bilmeye hakkı olduğu yönünde. hayatını kime adadığını bilsin, boşanmayacaksa bile ona göre davranır. hele ki artık başkaları da öğrenmişken. ben olsam sadece adam tarafından değil, bilip de gizleyen herkes tarafından aldatıldığımı hissederdim öğrendikten sonra.

annenize söyledikten sonra da herkes kendi işine baksın, asla karışmayın gerisine. çok bile kafa yormuşsunuz. babanızla da şimdi veya daha sonra bu konuda muhatap olmayın. çift ilişkisi başka bir şey, ebeveyn-çocuk ilişkisi başka. sizin olaya karışmanız anneniz için sorunu dallandırıp budaklandırır. babanıza da sizi suçlama fırsatı vermiş olursunuz. bırakın ayrılırlarsa ayrılsınlar, konuyu kapatırlarsa kapatsınlar. kendi işinize gücünüze okulunuza odaklanın.
  • mezzosprite  (11.12.19 15:16:09) 
Dayınıza anlatmanız hiç iyi olmamış, hadi sadece dayı olsa kardeşinin evliliği için sır tutar belki ama işin içine yenge de girince herkes öğrenir sanırım.

Anneniz belki bu durumu biliyor ama umursamıyordu, belki de umursuyordu ama bağrına taş bağlıyordu.

Şimdi herkesle beraber öğrenirse bir adım atmak, harekete geçmek zorunda kalacak belki.

Belki de bozmak istemediği evliliğini başkaları ne der diye bozmak zorunda kalacak.

Kardeşinize bile anlatmamanız gerekiyordu büyük olarak, olan olmuş artık.

Bence dayınıza ve yengenize olayı yanlış anladığınızı böyle bişey olmadığını, ortalığı karıştırmamaları gerektiğini söyleyebilirsiniz.

Sonrasında annenize de söylemeden babanızla konuşarak çözmeye çalışın.
  • John Bloor  (11.12.19 15:28:55) 
Annenin konuyu bildiğine bire on bahse girebilirim.
Siz de onun yaptığını yapın. Üç maymunu oynayın.
Yalnız daha önce Dayı ve Yengeyi, söylediklerinizin 'yanlış alarm' olduğuna ikna edin.
  • Mirket  (11.12.19 15:53:59) 
öncelikle böyle bir şeyi yaşadığın için çok üzgünüm. ben 23 yaşındayım. davranışlarınızı anlıyorum.

burada herkes size kızmış. korkma, pişman olma. sakın kendini suçlama. dayına söylemek kötü bir şey değil. gerçekten değil. bunu öğrenmek çok acı ve ağır olmalı. bunu bir yakınınızla paylaşmak istemeniz çok doğal. sakın kendinizi suçlu hissetmeyin. burada yazılanlara bakmayın.

şimdi bak canım. sen üniversiteye hazırlanıyorsun. öncelikle kendini düşünmek zorundasın. her ne karar verirsen ver önce kendini düşün.

kanıtları almanız iyi olmuş. babanın tepkisi nasıl olursa olsun suçlu hissetme. baban nasıl biri? şiddet uygular mı? bağırıp olay çıkarır mı? annen çalışıyor mu? anneannen deden hayatta mı? onlarla ilişkileriniz nasıl?

bence annenize söylemelisiniz. insanlar neler yaşıyor neleri kaldırıyor. ama bunu söylemeden önce ona kararı ne olursa olsun onu desteklediğinizi, onun yanında olduğunuzu söyleyin.

bu saklanacak bir şey değil. bu olay duyulduğunda utanması gereken ve rezil olacak tek kişi baban.

kendine güven. olayı iyice düşün.

bütün sülaleniz öğrenmiş olabilir. ama bu hic önemli değil. ben de aldatıldım evleneceğim dediğim adam tarafından. bunu saklamak bir yana dursun, herkese söyledim. onun akrabalarına, arkadaşlarına, kendi aileme ve arkadaşlarıma. herkes öğrenmeli onun ne kadar iğrenç biri olduğunu dedim. suçlu ben değilim, utanmadım asla. ve paylaştığım insanlar bana destek oldular. bu iyi geldi.

edit: ben herkese anlattım diye siz de herkese anlatın demedim. ama herkes duyduysa ve bunun sonuçları olursa burada suçlu siz değilsiniz. bunu anlatmaya çalışıyorum. zaten suçlu babanız, bundan sonra ne olursa kendi etti kendi buldu. babanızın tepkisinin ne olacağını biliyorsunuzdur. ona göre hareket edin. belki babanız çok iyidir size karşı. bu annenle babanın ilişkisi, siz onunla düşman olmak zorunda değilsiniz. ama olmak isterseniz de olursunuz. sizin kararınız.
  • batlegolas  (11.12.19 16:53:50 ~ 18:10:03) 
@batlegolas +1

Herkes neden sizi suclamis anlamadim ben.
Burada utanmasi gereken birisi varsa o da evlenme arifesindeki bir kadinla iliskisi olan, evli barkli, 3 cocuklu baban.
Bütün bilgilerin fotograflarini, kaydini almaniz iyi olmus. Mümkünse herseyi google drive gibi sitelere falan da yedekleyin. Bosanma asamasinda cok lazim olur.
Su anda senin de, kizkardesinin de yaslari kücük; o yüzden bir aile büyügüne -dayi ve yenge- danisilmasi iyi olmus.

Bundan sonra ne yapilacagina dair yorum getiremiyorum ama buraya kadar sorun yok. Ben olsam ben de aynisini yapardim.
  • chitosan  (11.12.19 17:01:49) 
iple asılı bulma fantazisini kahkahalarla okudum. milletin gizli küçük emrah arşivi falan var galiba, boş zamanlarında bol bol izliyorlar.

ailem içanadolulu ve malum yerlerde nesilden nesile aşağı yukarı her arpası az biraz fazla gelen adam karısını aldatır. daha bir günden bir güne bundan utandığı için kendini öldürmeye kalkan adama rastlamadım. aksine, etraflarındakilerden saklamazlar bile bunu. aha bu adam da kadının fotolaroyla doldurmuş telefonu. hahahahaha adam asacak kendini ha? zerre kadar utanmaz ki kendini assın. gördünüz karşınızda el kadar çocuğu korkutun.

ya git annene anlat kardeşim her şeyi. bu yükü sen ve kardeşin omuzlamak zorunda değilsiniz iğrenç bir şey bu. annen de boşanmayacaksa boşanmasın ama karı koca bu boku sizden gizlemeyi becersinler söyleyin de.

burda el kadar bebelerin güven duygusu bir daha geri gelmemek üzere yerle bir olmuş bizimkiler babanın totosunu kurtarma peşinde. yarabbi nafaka senaryosu bile kuran var. abi biz niye erkeksek erkekleri korumalıyız misyonuna giriyoruz ki ben onu anlamıyorum.
  • windows95  (11.12.19 19:13:12 ~ 19:16:08) 
Evli bir adamın karısını aldatması çocuklarını kayınçosunu dahası bizi niye ilgilendirir. Babam annemi aldatsa, vay aq azgın tekeye bak der geçerdim, görmezden gelirdim, beni ilgilendirmez çünkü, belki annemin haberi var aralarında anlaşmışlar, bizim ahlakımız bozulmasın diye söylememişler bize, kayınçoyu bacanağı toplayıp duyuru mu yapmaları lazım, ben ne karışırım, belki annemle swinger partilerinde takılıyorlar, karışmaya ne hakkım var?


  • Hakan1980  (11.12.19 19:48:20) 
bu karar bence babanızın sizle, eşiyle, yakın etrafı ile nasıl bir ilişkisi olduğuna bağlı; bunu tartarak haraket edin her zaman.


  • selam  (11.12.19 21:37:28) 
Hicbir sey yapmayin. Su an hicbir seyi cozemesiniz müdahale ederek. Yapılacak en rasyonel hareket olu taklidi yapmak olacak. Diger hicbir sey iyi bir sonuc getirmeyecek, siz bilirsiniz.
Kalkip dayıya yengeye bilgi vererek zaten isleri iyice karistirmissinkz, dsha kotu hale getirmeyin. Sandigindsn cok cok dsha fazla ailede oluyor bu olaylar. Herkes sizin gibi yapsaydi ortada evli cift kalmazdi.

Olan olmus artik, daha fazla kurcalamayin. Unutun gitsin. Kadin zaten evlenecekmis, muhtemelen yollari ayıracaklar babanla.
  • stavro  (11.12.19 22:27:29 ~ 22:30:24) 
Anneniz kaldıramayacaksa, boşanmayacaksa söylemeyin. Babanız bildiğinizi anladıysa belki kendi konuşur sizinle. Ona da bir şey sormanıza gerek yok. Ekran görüntüleri kalsın bir köşede. İleride belli mi olur işler çirkinleşir bir mahkeme süreci falan yaşanırsa kullanırsınız. İnşallah yaşanmaz.


  • petekpare  (11.12.19 23:38:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.