[]

Birini kırmadan kendi fikirlerimizi kabul ettirmek ?

Evet en öncelikli amaç onu kırmamak olacak ama çok inatçı biri düşüncelerinden kolay kolay vazgeçmeyecek biri bu kişi. Siz böyle bir durumda nasıl bir ikna yöntemi uygularsınız yani ufak bir hikaye vs. ile bir şekilde onu memnun ederek onu ikna etmeniz gerek ve konu ciddi bir konu.
böyle işte. :) ikna kabiliyeti konusunda becerikli duyurucular bi yardım edin bi yöntem bi anektod vb. bir şey fln önerin böyle zamanlarda işe yarayacak gizli formülleriniz vardır kesin :)



 
  • iamtheeggman  (19.04.10 19:28:57) 
olaya yönelik yorum yapmak daha kolay olacaktır muhakkak ama şu da denenebilir..
karşınızdakini malum olay ya da diğer düşünceleri hakkında ne kadar mantıklı düşündüğü konusunda inandırıp ego tatminini sağlayın:)
ego doyum noktasına ulaşınca olay hakkında farklı bakış açılarını devreye sokun ve sizin düşüncelerinizin de doğruluk payını ortaya koyun..ama siz söylemeyin, o sözlesin size göre mantıklı geleni..bir yerde size kayarsa düşünce oradan çekmeye başlayın ama sakin ve düşünceli bir tavırla...
  • ne adrenerjik ne kolinerjik  (19.04.10 19:33:53) 
önce onun haklı olduğu yönleri sıralamak gerekir. çünkü inatçı bi insan, kendisini ifade edemediğini düşündüğü için inat eder. eğer anlaşıldığını anlarsa, artık sizi dinlemeye hazırdır.
önce "evet aslında şu şu dediğin çok mantıklı..." gibi cümlelerle başlayıp, kendi düşüncenizlerinizle örtüştüğü noktaları ona söylemek gerek. bu onu sizden birisi gibi hissetmesini sağlar. bunu sağladığınız zaman da karşıdakinin gardı düşer. önyargı kalkmış olur.

eğer hakikaten haklıysanız artık size hak vermeye, yumuşamaya başlayacaktır.
inatçı insanın şifresi, onu anladığınızı belli etmenizle kırılır.
ama haksızsan, hiç yeltenme...
  • numbernine  (19.04.10 19:38:22) 
  • 40karakterlinick  (19.04.10 19:39:03) 
olay çok karışık o yüzden anlatamıyorum malesef yoksa mantıklı olan olaya göre çözüm aramak ama benim istediğim böyle hani karşınızdaki kişi haklı bile olsa bir şekilde onu kendi düşüncelerinize ikna etmek gerektiğinde siz nasıl bir yöntem izlerdiniz nasıl bir üslup kullanırdınız da onu ikna ederdiniz :)

iamtheeggman ; hayatımda hiç lost izlemediğim için cevabının pek bir anlamı olmadı benim açımdan biraz daha açsan ?
  • olkol  (19.04.10 19:42:14) 
"senin düşündüğün bu şeyden vazgeçmeni beklemiyorum ancak bir süreliğine benim bu önerimi kabul edip yapabilirsen benim sana ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksın. ondan sonra ise gidişata sen karar ver."

denilebilir.
  • advest  (19.04.10 19:43:07) 
(bkz: jedi mind trick) o zaman..


  • :/  (19.04.10 19:45:18) 
advest, sanki bu dediğin işe yarayabilir gibi işte böyle bşi arıyorum ama birde böyle bildiğiniz etkili bir söz ne biliyim bir ufak hikaye falan varsa ikna edici karşınızdakini alt edicek bir şey bunu arıyorum :)


  • olkol  (19.04.10 19:47:29) 
içten ve samimi olmak önemli. konuyu bilmiyorum ailevi bir konu da olabilir sevgiliyle ilgili de işle ilgili de. yalnız karşıdaki kişiyi ikna sürecinde fikrinden caydırmak değil de empati kurmaya yönelik konuşun. ben de sizin düşündüğünüz şeyi yapabilriim ancak bir süre istediğimi yap deyin. ondan sonra da süreci yönetmeye çalışın ;)) biraz da fedakarlık tabi ki


  • advest  (19.04.10 19:51:52 ~ 19:52:36) 
eline bi kagit kalem al. onun savundugu fikrin acmazlarini maddeler halinde sirala. senin savundugun karsi gorusun ustunluklerini de maddeler halinde sirala. sonra bu maddelere bakarak dusun, her iki tarafta yazanlari nasil zenginlestirebilirsin ozellikle mecazlar, metaforlar kullanarak. yani onunla bu konuyu konusmadan once, ciddi bir hazirlik donemi gecir. sinava calisiyomus gibi ciddi ciddi calis, kafa yor, yaz. senin soylediklerine, ne sekilde itiraz edebilecegini tahmin etmeye calis ve o itirazlari nasil savusturabilecegine dair hazir fikirler gelistir. konuya cok yogunlasir ve uzun sure hazirlik yaparsan, basari sansin artar. sunu da asla unutma, tatli dil yilani deliginden cikarir. konusurken, emredici ya da ust perdeden degil, alttan alici, uzlasici, tatli dilli olmaya dikkat et.


  • compadrito  (19.04.10 23:01:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.