[]

lisans döneminde makale yazmak

merhaba. şu an lisans son sınıf öğrencisiyim ve önceki sene bir ders kapsamında yaptığımız bir araştırmayı şu anda makaleleştirme ve sonrasında yayınlatma gibi bir şansımız var. bize yardımcı olacak doktora öğrencisi bunun yüksek lisansa alınmak için çok önemli olduğunu söyledi, fakat benim istediğim yüksek lisans alanı ile bizim yapacağımız araştırmanın konusu birbirinden oldukça farklı ve bundan dolayı faydası o kadar fazla olur mu bilemedim. bunun haricinde bu dönem yapılması gereken birçok şey var. bunlara rağmen sizce makale yazmak için gönüllü olmalı mıyım? bu gerçekten de söylendiği kadar önemli midir?




 
sizin üniversiteye ve bölüme has olabilir. yüksek lisansa çok rağbet var ama seçici mi alıyor hocalar orada etkili olabilir ama ilk defa duydum lisans öğrencisinin y.lisansa alınmasında etkili olduğu. ama gönüllü ol bence. prestijli olur senin için.


  • fezagezgini  (10.12.19 22:12:09) 
yüksek lisansa geçerken zaten lisans öğrencilerinin çok küçük bir kısmı hali hazırda makale yazıp yayınlatmış oluyor. dolasıyla şart değil. ancak tahminim farklı bir alanda olsa bile yararı olur. çok rekabetçi bir yerde yüksek lisans yapmayı düşünüyorsan yazmayı tercih edebilirsin ki milletten sıyrıl. (yurtdışı, burslu mesela) diğer türlü yüksek lisansa kabul almak çok zor değil. mesela ben boğaziçi'nden de kabul aldım, yurtdışındaki tilburg gibi üniversitelerden de. ama ben illa columbia'da yüksek lisans yapıcam veya london school of economics'te burslu yapıcam diyorsan, o başvuran binlerce insandan bir farkın olması lazım. makale de bu konuda yardımcı olur.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (10.12.19 22:45:02 ~ 22:46:30) 
Yüksek başvurularında ales+yds+ortalama+bilim sınavı(yazılı+mülakat) önemli. Yüzdeleri değişebiliyor. Genelde en önemlisi ales. Yds ise biraz sembolik. 80 üstü yds çoğu yerde işinizi görecektir. Makale olayı ise arkadaşın dediği gibi çok rekabet olan yerlerde işinize yarayabilir. Ama kimse lisans öğrencisinde böyle bir şey aramaz.


  • the coon  (11.12.19 09:44:00) 
her yüksek başvurusunda bilim sınavı yapmıyorlar ve yds de şart değil.


  • fezagezgini  (11.12.19 10:45:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.