[]

Boomer muhabbeti ne?

Bu Twitter'da dönen boomer muhabbeti nedir?




 
  • glamdr1ng  (10.12.19 17:49:37) 
Amerikada jenerasyon ve tuketim aliskanliklari bazli sosyoloji/marketing terminolojisi gibi Lost Generation, Greatest Generation, Silent Generation, Baby boomers, Generation X, Millennials... diye giden bir geyik var.

Baby boomers ikinci dunya savasindan sonraki ekonomik kalkinma ve ucuz arazi gibi seylerin uzerine cokup kaymagini yiyen, su an 60-70 yasida olan kesim.

Boomerlar gencleri elesitirdiginde veya geri kafali bir sey soylediginde milenniallar "yav he he" minvalinda "OK boomer" diyor.
  • hot potato  (10.12.19 18:14:48) 
Twitter'da asla bilinmedik kitapların yazarı fosil olmuş bir dayı varmış, 80'lerde ve 90'larda doğan insanların neden beş para etmez gerzekler olduğunu yazmış da yazmış. Cumhuriyeti sandıkta kaybeden nesillermişiz. Sanki malum partili emmilerle teyzeler kendi kuşağından değilmiş gibi. Ben de bugün gördüm kendisine hitaben "Ok Boomer" denildiğini. Daha evvel duymuşluğum yoktu.


  • stoa  (10.12.19 18:15:14 ~ 18:18:08) 
şanslı moruk gibi bir şey. Şimdi ortalama bir mezun 10 aşamalı mülakatlardan geçip, staj, tecrübe kovalayıp sınırlı pozisyonalara yerleşmeye çalışıyor. Bunlar mezuniyet sonrası direk hazır, garanti pozisyonlara yerleşmiş beleşçiler


  • freedonia  (10.12.19 18:15:24) 
türkiye'deki karşılığı 38-40 yaşında emekli olmuş nesil.
şimdiki gençler kazandığı her 10 liranın 4 lirasını, bu gibi boomerların ülkeye bıraktığı borçları ödemekle geçiyor.

aynı şeyin amerikan versiyonu.
  • tchuck  (10.12.19 18:50:33) 
Simdiki jenerasyondan cok daha fazla maas almis (enflasyon heaba katilinca) ve oturdugu evi bugunku fiyatlarin 1/5'ine almis, sacma sapan emeklilik yasalariyla 50 yasinda dolgun emeklilik maaslari almaya baslamis adamlar yeni nesili asagilamaya calisinca "OK Boomer" deyip geciyorsun. Bir nevi "bak suradan siktir git" demenin kibarcasi.


  • fortisvita  (10.12.19 19:47:00 ~ 19:49:50) 
boomer olayı da savaştan sonraki patlayan yeni doğan oranı sebebiyle verilmiş.


  • sttc  (10.12.19 23:25:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.