[]

ev dekorasyon işleri

merhabalar

Bu hafta bir ev aldım ve bir ay içerisinde taşınmayı düşünüyorum.Evim yeni, ama hem eşyalarımdan sıkıldığım için hem de yeni bir başlangıç için sadece salonumu yeniden dekore etmeyi düşünüyorum.bir kaç sorum var bu hususta.

Hangi mobilya akımı son zamanlarda moda? Son zamanlarda youtube daire sayfasını sık sık izliyorum. örneğin minimalist mobilyalar revaçta gibi. demir ayaklı sandalyeler veyahut koltuk takımı değil de farklı koltukların kombinleri dikkatimi çeken şeyler. ya da yemek masasının masif ahşap olanları moda sanırım.
bir de yine metal ayaklı kitaplıklar moda olmuş gibi.

siz ne biliyorsunuz? mesela dresuar diye bişey var yeni öğrendim koltukların arkasına konuyor güzel görünüyor. bir de bol bol büyük çiçekler yeşillikler moda anladığım kadarıyla. ama ya duvarlar? duvar kağıdı mı olmalı yoksa bembeyaz boyatmak mı lazım. şöyle kendi alanımız olsun, yeni gelin evi gibi saçma bir şey olsun istemiyoruz. az çok anlamışsınızdır beni :D

 
dresuarı yanlış öğrenmiş olabilirsiniz.eskiden telefonluk vs olarak kullanılıyordu. genelde antre ya da koridorda durur, anahtar, not defteri vs bırakmak için. evin resepsiyon masası gibi düşünülebilir yani.

minimal döşeyecekseniz, renklere de dikkat edin. çok çeşitli renkler kullanmak minimalist çizgiden uzaklaştırıyor.
duvar kağıdı çok iddial ve riskli bişey her dönem. belki salonda okuma köşesi gibi bir bölüm varsa ya da yemek masası/yemek alanı varsa, sadece oradaki duvara, bi duvar kağıdı döşenebilir.bknz merve aksak'ın flamingolu duvar kağıdı gibi.

kitaplığı kaliteli ve sağlam seçin.

aydınlatma sade ve güzel olsun, o da önemli.

son olarak canlı çiçek ve salon renkleriyle uyumlu seramik saksı. canlı çiçek için; dejabotanik fikir verebilir, satın almak için çok pahalılar ama fikir için güzel.

son dönemde eski tip halılar moda;ancak kişisel olarak oldum olası desenli halı sevmem. sanki isvçte aşırı büyük evlerde kalıyormuşuzcasına eşya dolu türk tipi dairelere kocaman ve alacal bulacalı halılar katasrofobik etki yaratıyor. ayrıca yine kişisel olarak çok alaturka/oryantalist buluyorum. bence düz shaggy tipi bişey bulun.

eyorlamam bu kadar.
  • jimjim  (09.12.19 23:58:22) 
Oradaki videoları ben de seyrediyorum ama fark etmissinizdir herkesin tarzı farklı o tarza göre de dekore etmiş evini biri fazla dolap yaptırmış diğeri dolap istememiş birinin mobilyaları daha softken diğerinin ki iddialı bu da aslında gözüne ne güzel görünmüşse neyi seviyorsa tarzına göre uydurup,yakistirip koyduğunu gösteriyor. Zaten çoğunluğu mimarlarla çalışmış burada biraz size iş düşüyor misal ben duvarları daha boş severim duvar boş olsa daha iyi kontrast yakalanır derim ya da hali için etnik desenlere bakın derim ama siz daha modern şeyleri seviyor olursunuz bu yüzden imkânınız varsa bir mimardan en azından ufak tüyolar alın ama büyük bölümü sizin zevkiniz olsun çünkü orada yaşayacak ve vakit geçirecek sizsiniz.
En çok hangi tarzı sevdiginizi iyi netlestirin.

  • kirmizipilotkalem  (10.12.19 02:25:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.