[]

Binary veriyi metin tipinde bir veritabanı kolonunda saklamak mümkün mü?

Binary tipte (örneğin dosya) veriyi saklamak için binary tipte bir kolon yerine (uzunluğu yeterli) metin (text) tipinde bir kolon kullanmanın sakıncası var mıdır? Veri zarar görür mü ya da orijinalinden farklı bir biçimde geri okunması ihtimali var mıdır? Google kendi kafasına göre soruyu alakasız konularla eşleştirerek sadece 1 sonuç döndü. Mevcutta metin tipinde kolon var ve veritabanı yapısında değişiklik yapmak istemiyorum.
DB türü önemliyse ms sql server diyelim.



 
Dostum binary daha mantikli degil mi? Mühendisliği biraktim ama metin cinsinden string'in boyutu ile binary arasinda fark var. Yani tükettiğin bellek alani ciddi sekilde katlanir, islemler yavaşlar.


  • prole  (09.12.19 20:54:30) 
@prole Performansla ilgili sorun yok çünkü zaten çok az sayıda kayıt olacak, sorgular da seyrek çalışacak. Konu zaten binary kolonun daha mantıklı olup olmaması değil, metin tip kolonda binary saklamanın veriyi bozup bozmayacağı önemli olan.


  • mikro patlama  (09.12.19 21:17:10) 
Bozmaz ama şuradaki kurala uyman lazım: haacked.com


  • prole  (09.12.19 21:32:15 ~ 21:33:34) 
Kullandığın encoding yöntemine göre veri kaybedebilirsin. O yüzden en güvenilir yöntem base64 kullanmak olacaktır muhtemelen. Base64 dümdüz ascii kullanıyor, db ile encoding sorunu yaşamazsın bu sayede.


  • plutongezegendegilmi  (10.12.19 01:32:29) 
base64 +1

base64 ile kodlarsan bir sorun çıkmaz.
  • rotten head  (10.12.19 05:11:13) 
"Google kendi kafasına göre soruyu alakasız konularla eşleştirerek sadece 1 sonuç döndü"

Neden, çünkü dosyayı veritabanında saklamak mantıklı bir yöntem değil.

stackoverflow.com

Dosyanın sadece dizindeki konumunu ilgili kolona kaydedip, kullanıcıya göre o adrese erişim izni vermek çok daha yüksek performanslı bir çözüm olur.
  • hayirsiz  (10.12.19 07:38:31 ~ 07:42:51) 
Encoding ile metne çevirirsem tabiki sorun çıkmaz, ama çok uzun sürer, mevzu binary içerikli string olarak saklamak zaten.

@hayirsiz google dan sonuç dönmesi google in başarısızlığı, benim sorumun mantık seviyesinin önemi yok, tabiki bu soruyu benden önce binlerce kişi sormuştur, arama motoru daha spesifik aramaları yapmak yerine konuyu en yaygın sorulan sorulara yamayıp, işe yaramaz sonuçlar dönüyor ve bu durum 10 yıl önce bu kadar kötü değildi.
  • mikro patlama  (10.12.19 08:55:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.