[]

Hızlı Konuşma Problemi

Selamlar.

Kendimi bildim bileli hızlı konuşuyorum. Sürekli atlı kovalıyormuş gibi değil tonlama falan yapıyorum neyse ki konuşurken ama bir noktadan sonra söylediğim şeylerin yuvarlanmaya başladığını hissediyorum. Bir süredir düzeltmem gerektiğini düşünmeye başlamıştım, son zamanlarda birkaç kişiden "çok hızlı konuşuyorsun, yavaş biraz" diye dönüş alınca aksiyon almaya karar verdim.

Zaten neşeli ve enerjik bir tipim, heyecanla bir şeyler anlatmaya başlayınca veya alkol alınca durdur durdurabilirsen.

Diksiyon dersi işime yarar mı? Ne yapabilirim konuşma hızımı düşürmek için? Birkaç yerde kitap okumanın etkili olabileceği yazıyordu ama zaten ayı gibi kitap okuyorum, belli ki bende çalışmıyor. Online diksiyon derslerinin işe yarayacağını sanmıyorum, sıkıntımı söyleyip sanki hocayla ona göre bir program izlemek daha mantıklıymış gibi geliyor. Neler önerirsiniz, diksiyon dersi dışında alternatif var mıdır?

 
koroda şarkı söyleyen arkadaşım çok iyi konuşmaya başlamıştı.


  • diffarentiationation  (09.12.19 20:08:10) 
Diksiyon kursu işe yarar. Ama öncesinde bir gidip konuşun.


  • prole  (09.12.19 20:40:49) 
Ben busmek'in kursuna bu sebeple gittim hiçbir işe yaramadı. Özel kurslar belki daha faydalıdır. Çözüm bulursanız beni de bilgilendirin lütfen.


  • black holes in the sky  (09.12.19 20:42:35) 
ben de çok yavaş konuşuyorum. hiç özenilecek bir durum değil. ses kaydı yollayın merak ettim.


  • geçerkenugradım  (09.12.19 20:49:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.