[]

Kiracı Olduğun Daireyi Satın Almak için fiyat belirleme ?

selamlar,

6 yıllık kiracısı olduğum yaklaşık 15 yıllık 2+1 daireyi satın almak istiyorum
ev sahibi de ufaktan niyetli gibi...
ne kadar diye sordu bana ; ben de muadil sıfır daireler 350-400 eder dedim kendisine ama mevcut eve nasıl değerleyeceğimi bilmiyorum .

Aylık güncel kirası 1500 TL olan bu dairenin rayicini nasıl hesaplarım ?

Bi formül vs. var mıdır, hem beni hem ev sahibini üzmeyecek bir rakamı nasıl belirleriz. veya tarafsız hangi mercii belirler banka gibi

Not: bir miktar kredi çekeceğim alırken

 
214 Kira kadardır bir evin değeri gibi bir çarpanı var bankaların.

Siz sahibinden'e bakıp etraftaki benzer evlere de bakabilirsiniz
  • Corc  (09.12.19 20:02:23 ~ 20:02:55) 
Çarpan olayı diye veya şu kadar aylık kira bedeli diye bir şey yok. Konumu, niteliği, müteahhiti, malzeme kalitesi, hatta komşuları bile değişkendir.
Aynı binada veya yan binada filan yakın zamanda daire satan veya alan varsa işin kolay. Yoksa komşuları bi yokla kaça satarsınız diye. O da olmazsa o çevredeki bir emlakcidan yardım al.
Sahibinden.com'da bir fikir verebilir.
  • etna  (09.12.19 20:33:25) 
6 yıl oturduğunuza göre hem dairenin durumunu (tadilat isteyecek yeleri vb.), hem de apartmanın durumunu (apartmanda ileri dönemlerde yapılacak harcamaları, tadilat, tamirat vb.) sizden iyi bilen yoktur.

Buna göre çevredeki dairelerin satılık fiyatlarına da bakıp, sizin apartmanın ve dairenin konumuna, apartmanın yönetimi, kat maliklerinin durumlarına, yukarıda yazdığım gibi kısa-dönem harcamalarına bakıp bir değer belirleyeceksiniz. Kısa-dönem harcamalarını pazarlık kozu olarak kullanırsınız.

Mesela kentsel dönüşümden yeni bir apartman yapılmıştır ama komple göçmenlere kiraya verilmiştir, yöneticisi yoktur vb. oraya gidip de yeni bina fiyatı verilmez. Bence şu an şehir merkezlerinde bir dairenin fiyatını etkileyen en önemli kıstas yönetimi ve oturanların demografisi.
  • malheiros  (09.12.19 20:35:21) 
Kurt bir emlakçı bul (zaten bu süreçte ayakta kalabilenler sadece en iyiler), cebine yüz lira koy, evi gezdir. sana rayiç bedelini de güncel bedelini de net biçimde söyler.


  • yesil basli govel santor  (09.12.19 20:43:50) 
315.000
297.000
270.000

Açılış fiyatı 297 ile 270 arası 283 bin söylenir. maksimum 297 ye çıkılabilir. Aranız iyiyse 300 de olur.
  • silver apple  (09.12.19 21:15:51) 
270’ten fazlası gereksiz senin için.


  • otopsicocugu  (09.12.19 22:03:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.