[]

komple uzaktan eğitim

5+3+3+4 = 15 yıl okula gittim ben, iyi yırtmışım. şimdi minimum 1+8+4+4 = 17 . bir de lisans mezunu olmak da sıradanlaştı artık, yükseği var bunun.
kendime bu sürede ne öğrendim diye sorduğum zaman başarılı bir öğrenci olmama rağmen ilkokulda öğrendiklerimden öteye gidemiyorum. ilkokul sonrasında öğrenmek için değil de sınıfta kalmanın korkusu, insanların bu çocuk tembel demesin diye bu yaşa kadar dersleri verdik.
berbat olduğu su götürmez olan eğitim sistemimizin üzerine uzun yorumlar yapmaya gerek yok. a.toffler'in söylediği gibi okulların fabrikalar için bir çeşit standartlaştırılma merkezi olarak işlev gördüğü fikrindeyim. her geçen yıl bu görüş daha da kendini gösteriyor.
diyorum ki (henüz doğmamış) çocuğum aynı düzende devam etmesin. ilköğretim 5'den sonra okula gitme derdi olmasın, her ne kadar haftanın 6 günü 8 saat yanında olmasam da 15 yılda okulda öğreneceğinin kat kat fazlasını ve doğrusunu ben ve eşim ona verebiliriz diye düşünüyorum. bir yandan açıktan okuyarak diploma gerekliliğini de halledebiliriz.
12-13 yaşından sonra okula gitmeyen çocuk sosyalleşme konusunda çok sıkıntı çeker mi? psikolojikmen çok etkilenir mi? alternatif görüş bildirebilir misiniz?

 
insan görünümlü papağan yetiştiren bir sistemimiz var doğrudur. iyi eğitimli bir anne baba evde çocuğuna kendi verebilir eğitimi. en klas üniversiteyi de kazandırır.

ama bir de şöyle bir şey var. okul sosyalleşme alanı sanki. millet orda insan içine karışarak sosyal gelişimlerini tamamlıyor. oturup kalmayı konuşmayı öğreniyorlar gibime geliyor.
  • advest  (19.04.10 17:36:05 ~ 17:38:32) 
okul varken sizin de eğitim vermenizde nasıl bir engel var ki?


  • hevipeyra  (19.04.10 17:50:41) 
fransada gezen okul tarzı bir okul var

yaş ortalaması 5ile 18 arası yan ilk okuldan liseye kadar bir yelpazesi var bu okulun
geziyorlar tozuyorlar

akşamları derslerini plajda dinliyorlar hocalarından
hippi bunlar

en son yılda 1 kere ülkeye dönüp bir sınava giriyorlarmış

ama dünyanın bu nimetinden faydlanabilmek için

zengin fransız vatandaşı anarşik bir hippi aileye sahip olmak lazım sanırım
  • demlikposet  (19.04.10 17:57:29) 
en iyi arkadaşlarınız, en sıkı paylaşımlarınız kiminle? lise arkadaşlarınızladır büyük ihtimalle. ya da üniversitedeki arkadaşlarınızla. sizinle aynı dönemleri geçiren, akranınız bir sınıf dolusu insanla beraber duruyorsunuz. hem de bütün gün. dertleriniz oluyor, birileriyle kavga ediyorsunuz, birileriyle çok iyi anlaşıyorsunuz. birinden nedensiz nefret ediyorsunuz. bu, karakter eğitimi açısından çok önemli.

tamam eğitim sistemi şöyledir, böyledir.. ama, o sosyalleşmenin yeri ayrı. liseyi bitireli 10 yıl oldu benim. geçenlerde ortaokuldan sonra okulu bırakan bir arkadaşla buluştuk bir şekilde. tamam, bir çok şey yaşamış, çevresi var. ama, benim lise arkadaşlarım, üniversitedeki arkadaşlıklarım gibisi yoktu.

hani, açıköğretim bitiren bir insanla örgün öğretimle üniversite okuyan insan arasında bile bir fark vardır, anlarsınız bunu. asla küçümsemiyorum, bu bir tercih olabilir.. of ya, demek istediğim şey, yaşıtlarının okulda 50 tane akran arkadaşı varken, siz çocuğunuzu bundan mahrum edemezsiniz. babam böyle bi şey yapsaydı, onu affetmezdim.

okul, çoğu zaman öğrendiklerimiz için değil, bir sosyal çevre olarak önemlidir.
  • lovemyself  (19.04.10 18:48:16) 
Çok geniş düşündüğüme bakmayın,ama harika bi bileşim çıkabilir ortaya.Ana baba-devlet-Allah-öğretmen korkusundan sıyrılmış,inanılmaz girişimci ve bol vakti olan,çok gezen,vizyonu geniş bi insan olabilir.
Herşey ihtimal dahilinde yani.

  • kogan  (19.04.10 19:02:56) 
sosyalleşmeyi tiyatro kursları, müzik eğitimi , dil eğitimi alacağı yerde sağlanacak ekileşimler gibi çeşitli alanlara yayabilirse tabi okuldan faydalı olur.ders kısmı ise özel hocalarla olacak yanılmıyorsam. çünkü siz bu eğitimin sonunda en kötü ihtimalle doktor olmasını filan bellersiniz.

evet olur.

ama bunun zaten yapılmışı var.

(bkz: özel okul)
  • advest  (19.04.10 19:18:16 ~ 19:18:50) 
bunun yapılmışı var tabi ama özel okul değil, erkin koray.

kızını okula göndermemiş kendisi. sözlükte başlığına girip "başlık içinde ara" fasilitesine "kızı" yazarsanız çıkan sonuçlardan daha iyi fikir edinebilirsiniz sanırım.
  • hevipeyra  (19.04.10 23:39:18) 
bence çocuğun sosyalleşmesi açısından çok problem olabilir. lakin bunu çocuğu okul yerine kurslara (piano ,dans , müzik aleti) yollayarak çözebilirsiniz. çocuk hem iyi eğitim almış olur hemde sosyalleşmede problem yaşamaz. ayrıca dil öğrenmesini kesinlikle desteklemeniz şart.


  • kendicoplugundeotenhoroz  (20.04.10 13:33:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.