[]

Bel Fıtığı Ameliyatı

Yakın akrabası veya kendisi bel fıtığı ameliyatı olan var mı ? Kardeşim için doktorlar ameliyat olmalısın diyor. Daha 20 yaşında. Zamanında babam için de demişlerdi ama ameliyat olmadı yüzmeyle vs. ile çözdü olayı.

Bel fıtığı ameliyatı olanlar veya eşi dostu olanların şu anki durumları nasıl ?

Dip Not : Evet arkadaşım biliyorum doktor ne dediyse o ama ben sizin şu anki durumunuzu merak ediyorum ameliyat sonrası.

 
ameliyat olup tekrarlamayan görmedim kendim de bu gruba dahilim.

tekrar fıtık var bu sefer yine ameliyat dediler ama ben olmadım ve neredeyse yüzde 90 iyileştim yüzde 10 sıkıntı var hala, ayakta uyuşma, zaman zaman çok uzun süre oturduğumda hafif ağrı bazen bacağın çekmesi gibi tabi eskisine nazaran adı anılmayacak kadar az.

5 tane doktora git (uzman) yine ameliyat diyecekler çünkü ameliyat etmeyi seviyolar, öte yandan ben bi prof a gittim cerrahpaşa da ameliyat önermedi.

avrupada falan kimse ameliyat yapmıyormuş artık belli başlı çok ileri durumlar haricinde.

çok ileri durumlar idrar, dışkı tutamama, yırtık(yırtık benzeri bişey varmış bende sadece fıtık vardı bilmiyorum ama yırtık durumunda ameliyat öneriyolar), sinir hasarı, fıtığın sinire hasar verme durumu, bir de felç riski.

mesela ilk ameliyatım içşin devlet hastanesi kapısından elimde mr cdsi ile beyin cerrahi servisine girmemle beraber felç riskin çok yüksek deyip apar topar ameliyata almışlardı, kaldı ki ameliyat için sıra alsam en az 2 ay sonraya gün verirlerdi

zaten mantıklı olarak baktığmızda fıtık oluşmuşsa buna sebep olan şeyi ortadan kaldırırsak bi düzelme sağlıyoruz, eğer bu durumu ortadan kaldırmayıp ameliyat olursak tekrar tekrarlayacaktır. o omurdan olmaz bir üstten, bir alttan veya başka tarafından olur, önemli olan buna sebep olan şeyi ortadan kaldırmak.
  • Fodera  (09.12.19 13:36:43 ~ 13:41:44) 
ben iyiyim cok sukur.


  • Coma  (09.12.19 13:51:01) 
benim de 2 fıtığım vardı, ilaç + fizik tedaviyle geçti çok şükür. nadir sıkıntı çıkarıyor. spor falan da yapıyorum.


  • kveldulv  (09.12.19 14:04:23) 
Fıtık hiç geçmeyecek gibi gelse bile ameliyat olmasın. 5 kere ameliyat olup da hala çekenler var. Fıtığın en kesin çözümü direnmek ve bel kaslarını yüklenmeden her gün özenle güçlendirmek.


  • denizmaniaherif  (09.12.19 14:44:05) 
Eğer ağırlık ile çok uğraşıp yanlış yüklenmelere maruz kalmadıysa 20 yaşında bel fıtığı vakası çok mantıklı gelmedi. Bazen doktorlar işin içinden çıkamadığında da bel fıtığı ameliyat deyip teşhis koymak için teşhis koyuyorlar. Mr raporu var ise paylaşırsan en azından oradan bakıp yardımcı olabilirim.


  • karnim doymak bilmedi  (09.12.19 15:00:39) 
5 yıl oldu ameliyat olalı. Gayet iyiyim çok şükür ve iyi ki olmuşum diyorum şu an. Ama benim durumum fizik tedavi veya ameliyatsız başka bi tedavi aşamasını çoktan geçmişti, yürüyemiyorum


  • hayvanat  (09.12.19 15:34:49) 
@karnim doymak bilmedi dönüyorum birazdan. Teşekkürler


  • test user  (09.12.19 16:11:25) 
bel fıtığı şikayetine hangi branş bakıyor?


  • dafuq  (09.12.19 16:14:23) 
Şu an aşırı zor durumda değilse, yürüyememe tuvaleti tutamama gibi acil değildir.

Her gün egzersiz yaparak yaşam kalitesini arttırabilir, yüzmek müthiş faydalı.

Sabah akşam yere uzanıp uygun egzersiz hareketlerini yaparak bir iki hafta içinde farklılık hissedecektir.
  • John Bloor  (09.12.19 16:37:02) 
Kabaca iki tip *fıtık* var
birincisi bulging, yani diskini biraz esneyip taşması. genelde ameliyat gerektirmiyor, 2 hafta istirahat ve fizik tedavi, sonrasında kas güclendirme ile toparlıyor.
ikincisi, herniasyon yani fıtık. burada kanal daralması varsa ameliyat kaçınılmaz.
ilki mikro cerrahi olarak yapılan lazerle yapılan Discectomy yani fazlalığın alınması. İyileşme süreci hızlı ama dikkat edilmezse nüksetme riski var.

ikincisi tip açık ameliyatla diskin sökülüp yerine yapay bir malzeme konulması ile yapılan ameliyat. Toparlama süreci uzun ve başarısız olmaz ihtimali de mevcut.
  • spankenstein  (09.12.19 19:44:48) 
Doktor ne diyorsa o olmak zorunda degil, doktor var doktor var neticede. Kimisi yaptigi ameliyat basina kazanacagi oaraya bakar, kimisi gercekten gerekmedikce yapmamaya calisir. Sizin yapmaniz gereken oncelikli sey 2. 3. Hatta 5. Doktordan gorus almak, farkli domtorlari da dinleyip ona gore karar vermek.

Annemde vardi, ameliyat edelim 5 yil rahat edersin ama tekrarlama riski var diyen oldu, fitik degil yahu odem o odem sokturucu kullan 6 ay gecer diyen oldu, fitik ama fizyoterapi yeter ameliyata gerek yok diyen oldu. Odem ilaclari ve fizyoterapi ile agrilari azaldi hatta kayboldu, simdi iyi, henuz tekrarlamadi.

Bir diger tanidigim, ki kendisi bizzat genel cerrah, kendinde tekrar eden fitigi ameliyat ettirmedi, fizik tedavi ile kontrol altina aliyor.
  • taurina  (10.12.19 10:35:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.