[]

boşa mı uğraşıyorum?

Elimde yüzlerce ingilizce essay vs. bulunuyor. Bunları bir blog açıp yayınlayayım, akmasa da damlar diye düşündüm.

Yaklaşık 30 yazı yayınladım 1.5 ayda ama google'dan bir türlü ziyaretçi gelmiyor. Ne yapmalıyım bunun için :( boşuna mı çabalıyorum? yazıların hepsi orijinal yazılar, daha önce internette yayınlanmamış yazılar.


 
bu öyle ha deyince olmuyor.

benim totalde 6 sitem var, is sipesifik siteler ben reklamdan degil müsterilerim bana ulassin diye actim hepsini. nis, aramalarda ilk sayfada hepsi diyebilirim, degisken burasi. ilk sürelerde baya yavas yükseliyor ama zamanla oturabiliyor.

ortalama aylik 300-500 arasi ziyaretcim var. dedigim gibi sirf kontakt amacli sitelerim.

reklamdan para kazanilmaz zaten artik, bi ihtimal ayda 3-5 lira gelir.
  • duygusuzromantik  (09.12.19 13:15:04) 
kardes sen bunu daha once de sordun, olmuyor belli ki. Evet, net olarak bosa cabaliyorsun. Hatta sorun bile yanlis bir soru.


  • ebabil curnatasi  (09.12.19 13:22:20) 
Yani tam olarak ne yapılmasını istiyorsunuz bilmiyorum, insanlar satın alsınlar ve ne yapsınlar sonra o essaylerden? Kendileri kullanırsa plagiarism zaten, Turnitin vs bir sürü program ile anlaşılıyor bunlar. Ben çoğu zaman bir program olmadan bile öğrencilerimin yazdığı cümleleri vs google'da ve başka kaynaklarda orijinalliğini araştırıp kontrol ediyorum. Bildiğim bütün öğretmenler de yapıyor bunu.

İngilizce essay vs dediğiniz nedir yani, rastgele bir five paragraph essay ise çok faydalı bir kaynak olacağını sanmıyorum kimse için. Konusu nedir? Analiz mi? Metin çözümleme mi? Seviyesi nedir?

Ayrıca öğretmenler için de bir sürü ücretli, ücretsiz kaynak var. Ben bir materyal satın alacak olsam gider review'ü olan, ismi bilindik satıcılardan alırım analiz yazılarını. LitCharts var her şeyden önce.

Yani tam olarak yazdığınız essaylerden insanların ne fayda sağlamasını beklediğinizi anlamıyorum ben. Daha önce sorduğunuzda da anlamamıştım. Sadece okunsun ve ziyaretçi sayısından vs bir gelir elde edeyim diyorsanız, blog okuyan kaldı mı bilmiyorum, daha 2020 işlere girişebilirsiniz.
  • sopiro  (09.12.19 13:30:57) 
Bu iş için takip edilen yerlere link vermen lazım. Yani o adreste, o bilgilerin olduğunu insanlar bilmeli ki gelsin. Bununda en güzel yolu, benzer/alakalı sitelerde link vermek.

En basitinden yayınladığınız yazıları içindeki kelimelerden aratarak, google'da çıkıp çıkmadığını bir test edin.



.
  • kartallar yuksek ucar  (09.12.19 13:34:52 ~ 13:35:15) 
bu arada milyar tane site var, bu alanda anadili ingilizce olmayan biri olarak cok zor yükselmek.

arkadaslarin aksine düsünüyorum, olabilitesi var ziyaretci kismi olabilir ama para kazanma sansi sifir. 6 ay civarina yükselse bile milya r site arasinda 400. sayfaya ciktiniz diyelim, yine geride.

yazdiginiz essay sayisi 1500 olsa daha makbul cünkü konulariniz büyük ihtimal klasikler, globalisation, global warming, economy, comets, space tourism, electrification etc.

1500-2000 konu olsa ziyaretci sayiniz artar ama para kazanamazsiniz.
  • duygusuzromantik  (09.12.19 13:35:19) 
h.p. lovecraft filan mısın abi sen? ki onu bile 30 yaşındayken kaç kişi tanıyıp okuyordu, belli değil. niye senin yazılarını okumak için vakit harcayalım?


  • del piero10  (09.12.19 15:12:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.