[]

Evli üyelere soru

Eşinizden ayrı seyahat planı yapar mısınız, yoksa artık bir aileyiz, nereye gideceksek birlikte gideriz mi dersiniz? Yoksa mesela memleketteki aileyi tek başına ziyaret etmek normal ama, başka gezi olmaz mı? Yoksa tam tersi mi? Buyrun sohbete..

Not: Çok isterlerse bekar arkadaşlar da cevap verebilirler tabii ama, görüşten çok deneyimler doğrultusunda oluşmuş görüşleri merak ediyorum biraz.


 
Egitim, is, vb. gibi zorunluluksa evet,
Aksi taktirde hayır. Hem madem birlikte bir tatilin tadini cikarabilecek kadar uyumlu degiliz, niye evlendik ki?

  • prole  (08.12.19 23:47:42) 
@prole birlikte de plan yapılıyor ama, izinler uyuşmadı birisi memlekete tek gitmek istedi, veya birbirine alan tanımak adına kendi arkadaşlarıyla plan yapmasını doğal karşılamak gibi düşünebiliriz.


  • gmzo  (09.12.19 00:01:58) 
Anca beraber kanca beraber. İlk başlarda zor oluyor ama bu prensipte inat edince bir yerden sonra birbirinize alışıyorsunuz.
Zorunlu olmadıkça ayrı gayrı takılmayız.
Doğru bulmuyorum.
Ha bir taraf sürekli böyle bir taleple geliyorsa ( ayri gayri takılmak) bence oturup konuşmak icap eder. Bir sorun olduğu anlamına gelir, bu adaptasyon sorunu da olabilir fakat ne olursa olsun sağlıklı Bir evlilik ve aile yaşantısı için bu isteklerin ortadan kaldırılması gerekir.
  • yesil basli govel santor  (09.12.19 00:14:10) 
Aile ziyaretiyse tek gidilebilir.
Yakın arkadaş/kuzen nişan/düğünüyse ve bir tarafın işyeri izni sıkıntılıysa tek gidilebilir.
Cenaze varsa bi tarafın izni sıkıntılıysa tek gidilebilir.
Bunun dışında olmaz.
Ama 50 yaşlarında kız kıza tatil yapmak isteyen evli kadınlar gördüm, gayet güzel vakit geçiriyorlar, kadınlara bu konuda müsade edilmeli bence. Erkekler için aynı şeyi söyleyemiycem malesef.
  • megalomaniac  (09.12.19 00:19:22) 
Valla kendim için "tatile eşimle gitmeyeceksem niye evleneyim ki" diye düşündüm (bekarım) ama annem babam ayrı ayrı kendi arkadaşlarıyla tatile gidiyorlar. Ebeveynlerimden daha çomarım demek ki, tatsız.


  • plutongezegendegilmi  (09.12.19 00:26:22) 
Memlekete tek basina gitmek cok normal, yilda bir iki kiz kiza tatile cikmak cok normal vs. Iliskiler icin normal budur, boyle olmayacaksa niye evlendik vs. Bunlar cok komik seyler, daha cok genc arkadaslar takiliyor bu tur seylere. Bir kere turkiye'de hele de cocuk olunca esin cocugu alip anneanne yazligina gidip birakip tatil yapmasi, ogretmen ya da calismayan esin haftalarca cocukla yazlikta kalmasi gercegi fln var. Erkekler arasinda da bu durum yazin bekarim diye geyik konusudur hatta. Sacma sapan kurallarla iliski yurumez, cok farkli gerceklikler farkli ihtiyaclar dogurur, bagimli degil bagli olan her insanin nefes almaya ayri kalmaya ihtiyaci vardir bu da normaldir (turkiye'de insanlar birey olarak var olamadigi ve bagimli bireyler olduklari icin ayrica garip bakis acilari da var kesinlikle) size gore dogrusu neyse, o anki ihtiyaciniz neyse ona gore yasayin. Baskalarinin beklentilerine gore yasayip, hayatinizi cope atmayin.


  • kassiopeia  (09.12.19 00:53:21) 
Ayrica evlilik bundan sonra tuvalete bile birlikte gidecegiz kurumu degil ki yahu, herkes evlilik kurumu icinde gelisimini, birey olma durumunu korumali ve bu desteklenmeli. Iliski boyle bir sey.
Bir de buna izin vermeyen insanin neden izin vermedigini sorgulamak lazim, bence cok enteresan cevaplar cikar.

  • kassiopeia  (09.12.19 00:55:55) 
Modernlikten ölüyordum geçen, o kadar medeni biriyim, ayrı nefes alan bir bireyim, oldu olacak tuvalete de birlikte gidelim geyiğini de çok severim her sıkıştığımda kullanırım. Yine de geceleri yatağıma yatıp gökyüzünü seyrederken, eşinden ayrı tatil planı yapan insanların bir halt karıştırdıklarını düşünmemeye çalışınca bir gülme geliyor, uyuyamıyorum.


  • Hakan1980  (09.12.19 01:20:42) 
Annemler ilçede, zaman zaman eşimle, işi vs varsa onsuz da giderim, tamamen müsaitlikle ilgili. onun annesi zaten aynı apartmanda olduğundan ve başka akrabası olmadığından sorun yok.
Gezilereyse eşim yurt dışına çıkmayı pek sevmez, (gerçi geçenlerde bir yeşil ışık yakmıştı ama şimdiye kadar böyleydi en aZından) annesininse çok kafa bir grubu var ve fellik fellik gezerler, evlendiğimizden beri yurt içi gezilerimi eşimle dışları da annesiyle yapıyorum :)) bazen de kendi annemle.
Şimdi bir bebeğimiz oldu, dengeler değişebilir.
Henüz hiç arkadaşlarla kız kıza ya da erkek erkeğe tatile çıkmadık, aslında pek aklıma da gelmedi benim, onu bilmem ama belki iki üç günlük dedikodu turları olabilir :) düşününce caZip ama herkes evli barklı, zor o iş.
  • somethinginthewayshemoves  (09.12.19 02:46:33) 
genelde birlikte plan yapariz, ama ayri ayri tatil yaptigimiz da olur. Kimi insan belli bir yeri cok tercih etmez, bir esin izni olur, digerinin olmaz, cesitli nedenleri olabilir.

bunun modernlik ile bir ilgisi yok. tumuyle insani bir durum. kocasi ya da karisinin kulu olmayan herkes istedigi gibi tatil yapar. biri daha soylemis, "birey" olmanin dogal sonucu bu.
  • ebabil curnatasi  (09.12.19 07:26:55) 
mesela haftasonu kamp ya da motosiklet gezisi gibi hobisel aktiviteler için ayrı plan yapıyoruz haricindeki tatillerimiz asla ayrı yapmayız


  • mirty  (09.12.19 09:02:51) 
hobisel tatilleri bir kenara bırakarak konuşuyorum, belki birey olamamışımdır ama eşim bensiz tatil planı yapsa şahsen üzülürüm ya, hani zaten kaç günlük tatil var ki ne güzel beraber vakit geçirirdik diye düşünürüm.


  • evde liyakat kalmamis  (09.12.19 09:14:19) 
Hayat akışı içerisinde bazen tek başına memleket ziyareti yapmak zorunda kalıyorum mesela eş kişisi iş seyahatinde oluyor veya mesaisi oluyor ama benim memlekete gitmem gerekiyor bir sebepten o zaman tek başıma gidiyorum (hele ki çocuktan sonra daha da ihtiyaç oluyor) amma velakin tamamen keyif amaçlı olarak seyahat edeceksek eş kişisi ile beraber plan yaparız yani şu aşamada tamamen zevk için eşlerin ayrı seyahat etmesi benim içime sinmiyor bu bireysel tercih genelleme yapılamaz.


  • iwillsee  (09.12.19 10:38:31) 
Tatil = Keyif , ben bu keyif kısmını hanımla paylaşamayacaksam neden tatile çıkayım ki ? Zamanlar denk gelmiyorsa denk geleni elbette bulunur , öbür türlü ne demeye sevip sevişiyorsunuz siz bu insanlarla :)

İş için buluştuğumuz insanlar veya eş dostla bir yerde denk geldiğimizde '' aaa şurada falanca dükkan var zıkkımı meşhur dediklerinde'' hanım yanımda yoksa asla yemem. Tokum derim , çirkef yaparım yemem amaaaa en geç 2 gün içinde hanımıda alıp giderim illaki denemeye :) Arkadaşlar evlenince sevgililik bağınız kopmuyor (net bilgi) onsuz keyif nası olur kafa basmıyor bende.
  • synax  (09.12.19 13:24:49) 
Ya ben buna uzun uzun cevap yazmıştım, göndermemişim meğer.

Ayrı seyahat edilir, tatil yapılır ne olacak. Benim eşim motorla geziyor, kamp yapmayı seviyor, kalabalık da bir motor/kamp grupları var. Ben kamp, çadır falan sevmiyorum; ancak haftasonu, en fazla 2 gece, tesisli bir yerde olursa (ve eşim tesisin VALLAHİ ÇOK TEMİZ olduğuna garanti veriyorsa) idare edebiliyorum. Ama bu kamp grubu 4-5 günlük etkinlikler yapabiliyor. E ben gitmek istemiyorum, gidince keyif almıyorum; adam benimle evlendi diye bir daha uzun kamp yapmasın mı? (Çoğu işi gücü olan, evli barklı, bazıları çocuklu insanlar olduğu için zaten nadir oluyor böyle organizasyonlar, hatta en son böyle uzun tatil yapabildiklerinde daha yeni sevgiliydik.)

Yurt dışına beraber gidelim tabii, sırf kendimize ait tatil ve gezi programları yapalım, onu istiyorum ve önemsiyorum. İş için 2-3 günlüğüne bir yere gittiğinde keyfim isterse ben de katılırım, aile ziyaretleri duruma göre tek de olur beraber de gideriz. Ama ben sevmiyorum diye eşimin çadır kampına gitmemesini beklemem, o saçma.
  • kobuzchu kiz  (09.12.19 15:37:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.