[]

masaüstü pc açılmıyor!

merhaba,

bir önceki duyurumda hepsiburada.com'dan aldığım hdd'nin arızalı çıktığını söylemiştim. bir disk insanın başına ne dertler açabiliyor. bu diski takıp, söktükten sonra ekrana görüntü gelmemeye başladı. bilgisayarı açıyorum, ışıkları yanıyor ama görüntü yok.

sırayla şunları yaptım:
* ekran kartını söktüm hdmi kablosunu anakarta taktım, gene görüntü yok.
* ssd'yi söktüm, gene görüntü yok.
* ramleri söktüm, gene görüntü yok.
* ekran kartını diğer slota taktım ve görüntü geldi. kapadım açtım gene görüntü yok.
* anakart pilini değiştirdim, görüntü geldi. kapadım açtım gene görüntü yok.
* prizden söktüm, bekledim bir süre açtım gene görüntü yok.

bir kaç kere kapatıp açtıktan sonra görüntü bazen geliyordu ama şimdi hiç gelmiyor. 2 şeyden şüpheleniyorum.

1- psu
2- anakart

başka fikri olan var mı?

 
Zannetmiyorum anakarta dokunurken, ramlare dokunurken antistatik eldivem giydiğini, çok kurcalamaktan statik elektrik yüklemişsin gibi,

devamını internetten okursunuz
  • masseter  (08.12.19 23:10:20) 
bileşenleri komple kasadan söküp kasa dışında çalıştırmayı deneyin, kısa devre ihtimali olabilir. ayrıca masseter +1


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (08.12.19 23:39:17) 
az önce bir şey denedim açıldı. anakart pilini tekrar söküp taktım görüntü geldi. yani bu ne demek oluyor?


  • asabi  (08.12.19 23:45:15) 
anakart üzerinde bulunan sata dat kablolarını sök. tüm power kablolarını da söküp bir kaç dakika bekle. daha sonra sadece anarkat ve ekran kartına giden powerları takıp açmayı dene. bir kaç kez kapat aç. sonra diğer kabloları sırayla takıp kapatıp açmayı dene. hangisini takınca açılma sorunu yaşarsan sorun onda demektir.


  • walter white kilikli  (08.12.19 23:46:48) 
statik elektriğini aldım,
bütün kabloları söktüm çıkardım,
tozunu aldım

ve bastım gene görüntü gelmedi..

anakartın pilini çıkarıp taktım görüntü geldi.. nedir bunun derdi allaseniz?
  • asabi  (10.12.19 21:12:16) 
bugün son çare olarak yeni bios pili aldım. onu taktım gene aynısını yaptı. ikinci de görüntü gelmedi. bende anakartın sitesinden güncel son biosu aldım ve flashladım. şu an sıkıntısız. benzer sorunlar yaşayanlar bu yöntemi deneyebilir.. olmasaydı bir önceki bios versiyonuna dönmeyi deneyecektim. çünkü bu sorun başlamadan kısa süre önce son bios versiyonunu flashlamıştım..

neyse kısaca sorunu biosu güncelleyerek çözdüm.. ;) yalnız bir sorunum daha var. cpu hızı sürekli 3600 rpm dönüyor. anakartın control center programını çalıştırınca normal hızlara iniyor. sanırım bunun da bios setup'dan bir ayarı olsa gerek..
  • asabi  (11.12.19 20:39:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.