[]

uludağ’da kaybolan dağcılar hakkında

haberlerde birinin montuna ve beresine ulaşıldığı yazıyor. bu tam olarak ne demek? o soğukta neden montu üzerinde değil?




 
Nasil oldu da mont adamdan ayrıldı bilemem de mont ustunde olsa da bile hayatta olamazlar su an. Firtinaya falan yakalanmis olabilirler.
Uludag yuksek degil ama zor bir dagdir. Kaybolan cok Uludağ'da. Pro dagcilsrdan bile kaybolan oluyor orada.
Uludagin kotu tarafi hicbir sekilde ongorulemez olmasi, aniden firtina sis vurup yönünü kaybettiriyor adama.

Ne yazik ki su ana kadar hayatta kalmis olma ihtimalleri cok dusuk o iki dagcinin. Uzuldum.
  • stavro  (08.12.19 21:25:44) 
İşin içinde farklı bir mevzu var sanırım. TRT muhabiri dere kenarında bere montun cebinde olmak üzere montun sağlam ve katlanıp yere düzgünce bırakılmış olarak bulunduğunu söyledi.

Ayrıca bulunduğu yer ailelerine gittiklerini söyledikleri göller bölgesinin aksi yöndeymiş
  • yemrem  (08.12.19 21:55:41) 
Kaybolan adamlarin aksi yone gitmesi cok da siradisi degil ama.


  • stavro  (08.12.19 23:35:02) 
çok ilginç, ne olabilir peki?


  • everythingok  (09.12.19 05:01:36) 
uludağ zirveye çıktım. çıkarken yine dağcıların önceden koydukları yön tabelaları oluyor, hepsi zirveyi tarif ediyor ama farklı farklı rotalar var. bu rotalar arasında bazı kuytu diyebileceğimiz düzlükler var. bu kuytuların en diplerinde sığınacakları bir kuytu, bu kuytuda da karı eritme şansları olduysa hayatta kalma şansları var bence. montun içindekilerle o kadar düzenli katlanıp konması bir süre üstünde oturma amaçlı olabileceğini gösteriyor. sonrasında belki bir ses, belki gördükleri bir patikayla heyecanlanıp montu bırakıp şansı değerlendirmek için o yöne koşmaları...

çok fazla sayıda ihtimal var, düşündükçe insan kahroluyor.

öte yandan dağ komando okulunda 10 gün 250 km kamplı yürüdüğümüz rotada 300 kişinin içinde her türlü önleme rağmen helikopterle alınıp hastaneye götürülen üniversite sınıf arkadaşım da oldu. sabahın körü, bizim üzerimize kar yağmış, çözülmeye çalışırken şen şakrak kar topu oynayanımız da. her insanın direnci, motivasyonu farklı.

sene başında Uludağ'da kaybolan arkadaşlar gibi bulunurlar inşallah.
  • onemoremile  (09.12.19 08:36:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.