[]

ingilizce öğrenmek için bu yol nasıldır? ek tavsiyeleriniz?

ielts'e 1 sene ayırmayı planlıyorum. ilk aşamada grameri aradan çıkarmak istiyorum. ama bu sırada ielts'e de hazırlık olsun diye okuma dinleme vs yapmayı planlıyorum.

günlük olarak ;

breakingnewsenglish.com bu sitedeki level 0-1-2-3 haberleri okumayı türkçelerini yazmayı planlıyorum.
tr.engoo.com yine bu sitede de aynı şekilde haber okumayı planlıyorum.

bunlara ek olarak her gün ;

avatar the last airbender ile başlayarak bir bölüm diziyi önce türkçe altyazılı, sonra ingilizce altyazılı en sonda da altyazısız olmak üzere 1 saat ayırarak izlemeyi planlıyorum. speaking ve writing'e yeterince grammer ve kelime bilgisini edindikten sonra geçmeyi planlıyorum.

yukarıda bir kaç siteden fazlasını örnekleyemedim maalesef. bu gibi siteler kaynaklar vs önerebilirseniz çok memnun olurum.

not : çok kötü olmasa da seviyem en alttan başlayıp her gün 3-4 saat vererek ilerlerlemek istiyorum. bu seviyeye göre tavsiyede bulunursanız daha da mutlu olurum.

 
Haber okuma sitesi alternatifi; VOA( voice of america)
Seviyene göre haber okuyup hem de dinleyebilirsin.
Podcast olarak da Luke's podcast.
  • tulumba  (08.12.19 22:19:43) 
www.newsinlevels.com

TED videoları da var hem ingilizce hem türkçe altyazılı karşılaştırmalı da bakabilirsiniz. Altında direkt videodaki metin yazıyor.
  • jorah the andal  (09.12.19 02:00:05) 
Ücretsiz belediye kurslarına bak
Bbc Learning English
Etkili Pratik İngilizce
Youtube İngilizce dersleri

Grameri öndeden oturtmazsan haber vs tam anlamayacaksın.

Ayrıca Populer Science/ History gibi dergileri oku
Simple English Wikipedi oku
  • kaset  (09.12.19 02:09:26) 
espresso english podcast'te epey faydalı bence. spotify'dan erişebilirsin.


  • tatlar kacti  (09.12.19 02:27:25) 
Bu arada önemli olan başlayıp ara vermedenx her gün çalışmak. Kendi planınızla bile olsa 3 hafta hergün bi çalışın, bakalım yapabiliyor musunuz. Öneri kısmına sonra da geçebilirsiniz.


  • kaset  (09.12.19 04:00:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.