[]

buradaki lot ne demek?

muhabbet kuşuma en çok sevdiği yemi aldım. hep aldığım yerden aldım ama paketteki şu ibare acaba son kullanma tarihi geçti mi diye düşündürüyor beni. acaba bu üretim tarihi ya da parti no falan mı yoksa son kullanma tarihi mi?

eksiup.com


 
Lot genelde ürünlerin tutulduğu rafi ifade eder. Depoda ürünler karışmasın diye her ürünün rafi bellidir. Her rafın da bi lot numarası vardır. Burda da aynı olay olabilir


  • slashedduff  (08.12.19 17:56:26) 
Lot parti no demek.

Hemen altında yazan THT/BB/DLUO ise üç farklı dilde tavsiye edilen tüketim tarihi demek.
  • Haldamir  (08.12.19 18:30:40) 
yani 28.10.19 son kullanma tarihi mi?


  • everythingok  (08.12.19 18:45:02) 
öyle görünüyor


  • burya  (08.12.19 18:46:59) 
Üretim tarihi değil, bizdeki "tavsiye edilen tüketim tarihi" (best before).


  • mikro patlama  (08.12.19 20:29:20) 
o zaman bu tarihten itibaren kullanılamaz gibi bir şey değil yani?


  • everythingok  (08.12.19 21:18:17) 
Yani kullanilamaz diye bir sey yok. Bu tarihten once tuketilmesini oneririz diyorlar. Bana kalirsa kuru yem sonucta, icinde canli kurt bocek yoksa bozulmaz o, her turlu yer kusunuz.


  • Haldamir  (08.12.19 22:04:41) 
O tarih Best before'dur Türkçesi: eksisozluk.com


  • speedy  (08.12.19 22:19:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.