[]

Muslera goygoyu

Yanlış maçı falan mı izliyorum, ortalama kaleci kurtarışları bunlar. Hatta bir tanesinde top o derece üstüne geliyor ki Kemal Sunal'ın Bülent rolündeki gibi gibi hiç kasmadan tek eliyle çıkarıyor. Diğeri desen yere çarpan yavaş bir kafa vuruşu, ortalama kaleci kurtarır. Bir diğeri klasik karşı karşıya da açıyı kapatmış omuza falan çarpıyor. İyi kaleci genel olarak ona lafım yok dünkü maç için sizin düşünceniz?




 
"karşı karşıya da açıyı kapatmış omuza falan çarpıyor"

okadar kısa sürede açıyı kapatması zaten önemli olan. mesela bu şutu çeken adamdan tut rakip takımda kim açıklama yaparsa yapsın kaleciyi övmüş. Sıradan lig kalecisi dememişler neden acaba :)
  • bnmzz  (08.12.19 15:37:25) 
bunların hepsini tek maçta, hatta tek yarıda üst üste yapması önemli bir olay. kalecilikte üstüne gelen topu çıkarmak kolay gibi geliyor ama senin duruşun, nereye baktığın, önünde kimlerin olduğu gibi bir sürü etmen aslında üstüne gelen birçok topu çıkaramamana sebep olabiliyor. (kalecilik yaptım oradan biliyorum)
mesela altı pasın üstünden gelen kafa vuruşu göbeğine gelmedikçe zor toptur, tek elle çıkarması da rahatlığından değil, topu gördükten sonra düzgün hamle yapacak zamanı olmadığı için refleks olarak kolunu yukarı "kaldırıvermesinden" kaynaklı.

soldan hafif uzaktan gelen bir top var plase, ona uzanıp çıkarması bile övgüyü hak ediyor başlı başına, diğerlerini de katınca olağanüstü bir performans. şöyle düşün, madem çok zor toplar değiller, bunun benzeri performansı niye sık görmüyoruz. her maç her kalecinin üstüne onlarca top geliyor. özellikle kısa mesafeden gelen o arka direk topu olsun, diğerleri olsun; çoğu kaleci yiyor.
  • Bruce  (08.12.19 15:42:11 ~ 15:42:31) 
Dediğin doğru ben de herkes Muslera Muslera diyince direk dibinde imkansız toplar çıkardı falan sandım. Eskiden Üç büyükleri Anadolu takımlarına karşı tek kale oynardı, Anadolu takımı kalecileri dünyaları kurtarırdı, bu onların yanında hava cıva.
Halo etkisi diyeceğim de tam karşılamıyor galiba. Atıyorum Zlatan şık hareketle bir gol atar tüm dünya konuşur, bizim millet bile abarttıkça abartır. Aynı gölü Yattara da atmıştır ona sadece güzel golmüş der geçeriz, unuturuz iki güne. Mesela Mert Meriç diye bir zamanlar Fenerbahçe'de de oynamış bir adam vardı, bir maç orta şur karışımı korner direğinin ordan muhteşem bir gol attı, o golü kimse hatırlamaz. Alex atsa o golü hala jeneriklerde döner, tüm Türkiye bilirdi o golü.

  • freedonia  (08.12.19 16:11:42 ~ 16:12:39) 
Maçı seyretmedim ama taffarel de çok uçan bir kaleci değildi mesela. Uçmaya gerek duymuyordu adam. Top takibi, konumlama vs iyiydi yani. Çok şekil kurtarma yapmasa da bir kaleci çok iyi olabilir. Muslera da öyle bence.


  • Fusha  (08.12.19 18:05:20) 
çok iyi kaleci. kaleci bulmak zor dünyada, diğer mevkiler bir şekilde bulunuyor ama kaleci çok zor. dönemlik çok iyi kaleciler oluyor ama istikrarlı çok iyi kaleci çok az dünyada. o yüzden kıymetli. eski şampiyonluklara bakın, avrupa başarılarına muslera çok katkı vermiştir. kalecinin sayesinde kupa kaldırmak çok yaygın değil. kupa kazanan takımlarda hep forvetler ve forvete dönük ortasahalar önemlidir.


  • eksicipic  (08.12.19 18:36:44) 
Hatası da çok ama Drogba, Gomis atınca ya da hakemlerle takım şampiyon olunca hataları hatırlanmıyor, şampiyon takım kalecisi diye x kadar oynadıysa 10x oynadı diyorlar. Geçen sene en kritik maçta Schalke'ye maçı, turu bu adam verdi, Schalke de Schalke olsa, liginde son haftalara kadar küme düşme tehlikesi yaşayan Schalke. Bir sürü amatör lig hatası var, dünya kupasında Uruguayı yaktı, kontrolsuz uçan tekme çıkışları desen senede 5 kırmızısı garanti, Tr de müsamaha gösteriliyor orası ayrı, bu adam topa çıkıyorum diye adam öldürebilir, ona serbest, niyeti top çünkü onun


  • speedy  (08.12.19 20:07:24) 
muslera'nın dünkü performansına yakın kaç performans izledin de goygoy yazıyorsun enterasan. gs bu sene rezalet olmasına rağmen ligin en az gol yiyen takımıysa bunun en önemli sebebi muslera'dır


  • monicapp  (08.12.19 20:08:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.