[]

Mekanlardaki alkolün vergisi

Merhaba, otururken aklıma gelen bir mesele var, şimdi varsayalım markette 100 liraya satılan 50 lirası vergi olan bir içki olsun, bu içki bir barda Restaurantta 300 liraya satıldığında 150 lirası mı vergi oluyor? ( verginin oransal olduğu varsayılıyor, sabit olan alkollerde var olmalı)
Kadeh içkilerde ve kokteyllerde nasıl oluyor?
Açıkçası fişte yazmayan vergilerin nasıl alındığını hiç anlamıyorum aslında Zaten :/


 
siz alim yaptiginizda (bira-kokteyl-sise icki ya da her neyse), devlet mekanin size kestigi fatura uzerinden yuzde olarak vergisini alir.

her urun gaminda vergi orani sabittir. atiyorum alkollu ickide yuzde 18.

birayi 10 liraya satan yer 1.8 tl vergi oder, 100 liraya satan yer 18 tl.
  • brkylmz  (08.12.19 12:45:53) 
Yok KDV için dediğiniz geçerli ama alkolde bildiğiniz üzere bir de ötv var, ben bu ötvnin nasıl alındığını merak ediyorum aslında.


  • atom karincanin torunu  (08.12.19 12:53:32) 
ötv'yi üretici fiyata ekliyor.


  • alperz  (08.12.19 12:57:09) 
sen bir otelde cin tonik ictin diyelim

otel o cini satin alirken kdv otv'li fiyatini oduyor mesela 100 tl olsun

sana bu ickiyi sise olarak satmiyor, porsiyon olarak satiyor
cin tonik 30 tl olsun mesela senden 30 tl tahsil ediyor
fis - faturada da
icki kdv %18 30 tl yaziyor

25, 42 tl otelin kasaya
4,58 tl kdv olarak devlete oduyor

bu kadar

bu satistan otv odenmiyor (otv yi ickiyi otele satan sirket tahsil edip oduyor)
  • exlibris  (08.12.19 14:00:30 ~ 14:01:41) 
aldığı fiyat üzerinden ötv verir sattığı değil.


  • argent dawn  (08.12.19 17:06:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.