[]

Makyajdan anlayanlara bir soru

Neden herhangi bir fondöteni sürdükten birkaç saat sonra burnum böyle görünüyor? Nemlendirici, gözenek kapatıcı baz vs. her şeyi uyguladım ama hala böyle. Ne yapmak lazım?




 
Ağır fondötenlerin hepsi böyle yapıyo, bir tek NYX’ in mineral stick fondöteni istediğim gibiydi. Cildi nemli tutan ve canlı gösteren bir fondötendi.
Ama malesef üretilmiyor artık... Üretilmediğinden beri de fondöten almıyorum o kadar iyiydi ki.
Bb krem veya yine mineralli bir fondöten bulabilirseniz onlardan alın.
  • coca cola  (07.12.19 15:23:16) 
Aslında bunun şunu yap denilebilecek bir çözümü yok çünkü makyaj yapıp dışarı çıkıyoruz. Cilt nenini kaybediyor, soğuk hava ile buluşuyor, hapşurıyoruz, burnumuzu kaşıyoruz, rüzgarda saçımız sürtünüyor derken hem fondöten oynuyor yerinden, olanı da cilt emiyor. Derken böyle oluyor. Günlük kullandımda ben olabildiğinde hafif formülleri, özel 1-2 saatlik durumlarda ise daha ağırlarını tercih ediyorum.
Bu görüntüyü engellemek çok mümkün değil ama makyaj tazelemeyle (nemli süngerle cildin üzerinden geçmek gibi) önüne geçilebilir.

  • irene  (07.12.19 15:45:01) 
bunun tek çözümü var: makyaj yapmadan hemen önce sıcak bir banyo. buhardan gözenekler açılıyor ve makyaj emanet durmuyor.
banyo yaptınız, yüzünüzü mümkünse keselediniz, ya da yüz sabunu ile de yıkadınız, kuruladınız diyelim. sonra yüzünüze hiçbir şey sürmeden makyaj yapın.

bir de, fondötenle yerine bb kremi bu sebeple kullanıyor insanlar. fondötenle kalındır, bb daha esnektir, hava aldırır.
  • lovemyself  (07.12.19 17:54:25) 
neyle sürüyorsunuz? nemlendirilerek kullanılan makyaj süngerlerini deneyebilirsiniz, bir de fondöten süreceğiniz günlerde biraz daha kuvvetli bir nemlendirici.


  • bir garip melek  (07.12.19 22:33:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.