[]

Paris'ten hangi içki alınmalı?

Merhabalar;

bir arkadaşım paris'te şu anda. oradan gelirken kendisinden 1 şişe içki getirmesini rica edeceğim. buna değsin istiyorum.

türkiye'de olmayan, sadece paris'e özgü ne vardır biliyor musunuz?

eğer öyle bir içki yoksa, türkiye'de çok pahalı olan ne almak isterdiniz? gerçi direkt paris'ten alınan bir içki ile, hava alanından alınan bir içki arasında ne kadar fark olur, onu da bilmiyorum. elbette türkiye'den almaktan her türlü daha karlı olacaktır ister paris'ten alınmış olsun, ister havalimanından olsun. yine de önceliğim oraya özgü bir şey almak...

 
Alandan almak Paris'ten almaktan ucuz olur. en iyisi guzel bir sarap almak olacaktir, Bordeaux, rhone yahut languedoc vs vs. yahut pastis calvados gibi fransiz ickileri var, onlari turkiyede bulmak zordur belki.


  • hewit  (07.12.19 14:27:46) 
Paris’e özgü değil diğer bölgelerinde de var ama get27.


  • irene  (07.12.19 14:39:07) 
dostum fransa alkollu ickiler konusunda marka bir ulke

sampanya, konyak, sarap, pastis, likör gibi ickilerin ana vatani neredeyse. dolayisiyla orada ne satiliyorsa buralarda bulunur

ben konyak isterdim, hazir mevsim kis, boyle yumusak yumusak, yudum yudum icerdim
remy martin, hennesy, camus, martell vsop konyak isteyebilirsin, XO icin butcesi varsa XO isteyebilirsin

grand marnier ya da cointreau port. likoru de olabilir bak
  • exlibris  (07.12.19 15:55:42 ~ 15:58:20) 
Bu mevsimde tabii ki remy martin


  • giovanne  (07.12.19 15:58:46) 
Paris´e ozgu, oradan gelen ve unlenmis bir icki yok bildigim kadariyla. Olsa olsa, son yillarda cok hip olan, her sehrin kendi uretimini yaptigi cinlerden olabilir. Bastille ya da St. Germain menseeli cinleri vardi sanirim. Bunlari ama Duty-Free´de bulamaz.

Paris kokteyl ve raw-wine sehri bence. Her yerinde icilen bir kokteyl icin (standart kir ya da kir royal) "creme de cassis" aldirabilirsiniz. Ancak en iyisi, yani Gabriel Boudier De Dijon olacak, digerleri baska Avrupa ulkelerinde de satiliyor.
  • buf-e kür  (07.12.19 16:16:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.