[]

Duvar ses yalıtımı / Dekoratif kaplama
Yan daireden gelen ve bizden giden sesi engellemek istiyorum. Duvarlar yalıtımsız malesef. Şimdi birnde TV alacağım ve TV'yi yan daireye bitişik olan ve iki kolon arasındaki duvara ya asacağım ya da önüne koyacağım. Hem dekoratif olsun hem de sesi engellesin diye de ociki kolon arasindaki duvara duvar kağıdı yapıştırmayı düşünüyorum. Yani oraya bir kaplama gelecek illa ki:) Şimdi ses yalıtımının sesin kaynaklandığı yerde yapılması gerektiğini ve en ufak yalıtımsız alandan bile gecebildiğini biliyorum. Ancak yine de minimum seviyede bile olsa, maksimum derecede yalıtımı o iki kolon arasındaki duvarı hangi malzeme ile kaplarsam elde ederim? Mesela ahşap laminant kaplayabilirim ya da taş, seramik kullanabilirim. Dekoratif strafor ya da düz duvar kağıdı, hatta desenli ses yalıtım süngeri. Bunlardan hangisi en iyi yalıtımı (özellikle de yandan bana gelen sesin yalıtımını) sağlar?
Tüm odayı ya da karşı daireyi yalıtma ihtimalim yok. Kısmi yalıtım ile maksimum verimlilik sağlayabileceğim her öneriye açığım.
Tüm odayı ya da karşı daireyi yalıtma ihtimalim yok. Kısmi yalıtım ile maksimum verimlilik sağlayabileceğim her öneriye açığım.

Aynı dertten muzdaribim - takip
- okumakserbestbegenmeksart
(07.12.19 15:48:39)

süngerle yalıtım olmaz. yalıtım diyorsan duvar öreceksin. en kötü alçı levha ile kuru duvar falan olmalı. ama duvarın üstüne yeni duvar şart. öteki türlü her çözüm mantar.
- alperz
(07.12.19 19:04:15)
1