[]

Kedimde mantar mı var?

1 hafta önce sokakta şiddet görerek kuyrugunu kaybetmiş bir bebiş sahiplendim. Evde halihazırda 1 yaşından büyük bir kedim var. Yeni gelen kedinin de 1 yasından büyük olduğunu tahmin ediyoruz. Gözlerinde biraz enfeksiyon ve hafif bir üşütme durumu vardı. Bunun tedavisi için zaten her gün veterinere gidiyoruz. Ancak vucudunun bir yerinde ekteki fotolardaki gibi bir tüy dökülmesi farkettim. Derisidnde ilk geldiginde kepeklenme vardı ancak kaliteli mama yemeye başlayınca geçti. Veteriner kedide mantar gibi bir durum olmadığını saglıksız beslenme nedeniyle dermatit vs gibi bir sorun olacagını ancak diğer kedime bulaşabilecek herhangi bir durum olmadığını söyledi. Ancak bu bahsettitigm tüy dökülmesi olan yerin mantar olmasından şüpheleniyorum yine de. Böyle bir şey varsa hem buna uygun bir tedavi uygulamak isterim hem de diger kedime bulaşmasını önlemem gerekiyor.

Kedişler konusunda tecrübesi ve bilgisi olanlar bir bakabilir mi fotolara sizce mantar mı bu?


 
Merhaba benim kedimde mantar enfeksiyonu geçirmişti ancak dökülme bu şekilde olmamıştı. Daha kızarık, kepeklenme olmayan bir dökülme mevcuttu. Bu daha çok egzama, dermatit gibi mama alerjisi olabilir ama siz veteriner hekimin dediklerini dikkate alın. Naçizane tavsiyem dökülen bölgeyi baticon ile arada tampon hareketlerle silin tüy çıkışını hızlandırır.


  • sofistick  (07.12.19 12:22:54) 
bizim kedide ayni dokulme duygusal bir sbeple olmustu, esim bir ayligina gitti, onu cok ozledigi icin hersey ayni olmasina ragmen tuyu bir yerden dokuldu, geri gelince iyilesti. belki sadece psikolojik travmaya bile bagli olabilir.


  • mavicorap  (07.12.19 12:51:48) 
naçizane fikrimce mantar ama veterinere götürürseniz kazıntı ve kültür testiyle türünü kesin olarak tespit edip daha isabetli bir tedavi uygulayabilir.

mantarsa hem diğer kediye hem size bulaşma ihtimali var, o yüzden ellemeyin ve bir an önce halletmeye bakın. eğer hemen götüremeyecekseniz batikonla temizleyip oceral veya muadili bir sprey sıkıp travocort sürebilirsiniz idareten.

edit: allah razı olsun bu arada
  • bir garip melek  (07.12.19 22:36:29 ~ 22:41:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.