[]

Kredi notu yuksekligi icin kredi karti alma?

Selamlar. Yeni mezun biriyim ve ise basladim. Tam benim ise baslamamla klinigin calistigi bankayi degistirmesi ayni ana gelmis, iste herkese kredi karti gondermis qnb. Ben arayip iptal ettirmistim. Kartta limiti 20k olan “doctor” kartiymis( hepimizin maasi 2300 gozukuyor ama) neyse ileride olurda kredi cekmem falan gerekirse su an kredi kartimin olmasi ileride avantajli olur mu benim acimdan? Olsa bile harcama falan yapmayi dusunmuyorum fazla. 200-300 falan ayda. Herkes beni ayipliyor kk kullanmiyorum diye. acaba bilmedigim bir sey mi var?




 
saçma iş yapmışsın. kartı al, ayda ufak tefek harcamalar yapıp zamanında öde. hem sistemde geçmişin oluşsun hem de findeks puanın yüksek çıksın.


  • mattiadestro  (07.12.19 00:07:24) 
İyi yapmışsın. Boşver. Devir tasarruf devri zaten. İleride maaşın artınca, harcamaların da artmaya başlarsa alırsın bir kart.


  • malheiros  (07.12.19 00:47:27) 
Kredi ve kredi kartlarıyla hiç işin olmazsa kredi notun da düşük kalıyor. Düşük kredi notu ile araç bile kiralayamazsın. Mutlaka kartı geri çıkarttır, bilinçli bir şekilde kullan ve ödemelerini yap derim. Sonuçta kart kendi kendine harcama yapmıyor.


  • roket adam  (07.12.19 00:57:41 ~ 00:57:54) 
Kredi notu maalesef dendiği gibi araba kiralarken bile lazım.
Lakin ki gerçek hayatta her zaman öyle iradeli olamıyor insan. Harcıyorsun limit çok olunca, sonra da o borç altında eziliyorsun.
Düşük limitli çıkart en azından.
  • Trene çelme atan adam  (07.12.19 01:02:19) 
düşük limitli bir kredi kartı alıp onu kullanın.


  • inekadam  (07.12.19 05:13:47) 
Ayıplanacak bir durum yok. Mal gibi kart kullandığı için normal yaşarken, aldığı maaşı yetiremez hale gelen gördüm. En makulu limiti 1000-1500 e çekip, otomatik artırımı kapattırmak. Ufak tefek internet harcaması yaptığında kullanır, vaktinde ödersin. Bu da puanını olumlu etkileyecektir.


  • baal  (07.12.19 08:23:27) 
Kredi kartı pişmanlıktır. Şu ana kadar hayatı boyunca kredi kartına batmamış insan görmedim.


  • antihero  (07.12.19 08:47:38) 
Kredibilite onemli bir konu bir hastalik olur, mahkeme vs dar gun olur bankadan alir isini gorursun, baskasindan borc alip agiz egmektense iki kurus faiz odersin. O yuzden al bir kart ve duzenli sekilde ode


  • pofudukayi  (07.12.19 18:50:21) 
20bin limit çok yüksekmiş yeni başlayan biri için. Genelde bankalar yüksek limitli havalı premium kartlar yollar beyaz yakalılara ki kartı alan da kendini önemli biri sansın:)

Zamanında bana da işe yeni başladığımda bir banka en platinum kartını göndermişti. Ben de aynı sizin gibi "ufak ufak harcar öderim" diyordum sonra bir gün bi baktım o ufak harcamalar maaşımın 2 katı olmuş:) YAvaş yavaş ödeyip kapattım ama ödeyene kadar canım çıktı=)

Şimdi sırf kredi skorum için bir de ufak alışverişlerim için gelirimin 10'da biri limitli bir kart edindim. kafam rahat.

Kredi kartı yok diye ayıplayanları da anlamıyorum. Onlara bir sorun bakalım maaşlarının kaçta kaçını her ay kredi kartına ödüyorlar. Zaten bankamatik kartınızla internet dahil her yerden alışveriş yapabiliyorsunuz. Kredi kartı sadece taksit için işe yarar. Ama ona da gerek yok. Peşin al kafan rahat olsun
  • anten  (07.12.19 19:00:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.