[]

Dark Mode Şarjı Koruyor mu?

iPhoneda dark mode kullanmak sizce şarjın uzun gitmesi konusunda bir fayda sağlıyor mu?




 
nispeten evet. siyah renk üretirken ekran daha az enerji harcıyor. ama bu bahsettiğim ekranın kendisine ait mutlak siyah'ta mümkün. ilgili piksele giden enerjinin tamamen kesilmesi sonucu bir uzama söz konusu. gri lacivert vb ayarlandığında yine enerji tüketmeye başlıyor. marjinal kazanım diyelim. %2 belki vardır.


  • Tears of Devil  (06.12.19 19:54:03) 
Ekran amoledse


  • 000000  (06.12.19 19:55:41) 
tlc iphone 7 ekranı.


  • Jeckson  (06.12.19 20:03:27) 
iPhone 7'de de pek fark etmez.


  • orient blue  (06.12.19 20:05:22) 
iphone x'den itibaren oluyor o. evet baya farkediyor ama ne yazık ki dark mode her uygulamada yok henüz. hepsinde olsa daha etkili olurdu.
misal facebook da yoksa ve iz hep fb takılıyorsanız pil süreniz değişmez.
ben hep mail takılıyorum baya etkili oldu. fakat bunda da html maillerde işe yaramıyor. yani amazondan gelen mailin arkası beyaz renk. hop ne oldu pilim yine gitti. gibi...
  • ozdek  (06.12.19 20:47:42) 
konu dışı

telefonu kısık ekran ışığı ile kullanmak boş yolda 30 km hızla sürülen ferrari hissi verdiği için ben dibine kadar açıyorum. o kadar para verdim canına okumam lazım.

konu dışı
  • zam sampiyonu domates  (07.12.19 08:14:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.